Προς το περιεχόμενο

Vox ac10c1 πρωτες εντυπωσεις


gkourmoul1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λιγες μερες αγορασα το εν λογω combo. Το ηθελα "μικρο" για να μην γκρινιαζει η κυρια του σπιτιου και να μπορω να το κουβαλω ευκολα σε καμια προβα, και ταυτοχρονα "μεγαλο" ωστε καλυπτουν τα καθαρα του τον drummer με σχετικη ανεση. Δεν τον ειχα δοκιμασει, αλλα ειχα διαβασει ο,τι υπαρχει για το μοντελο αυτο και ειχα δει ο,τι βιντεο υπαρχει.

 

Ειχα αρκετους υποψηφιους λαμπατους υποψη, αλλα με κερδισε ευκολα αυτος καθως ο ηχος του, κατα κοινη ομολογια, ειναι κοντα στα μεγαλα του αδερφια και αυτο κοστισε μολις 500 ευρω. Σε fender στα 500 ευρω δεν μου εκανε κατι το κλικ ηχητικα καθως θεωρω "βαρετα" τα καθαρα τους.

 

Τις πρωτες 3 ημερες που το ειχα στο σπιτι δεν μπορεσα να ανεβασω ενταση διοτι ειχα ολη την οικογενεια εντος, και τον εχω στο σαλονι.

Χθες και σημερα, ουσιαστικα, τον χαρηκα σε ολο του το μεγαλειο. Κατ' αρχην να πω οτι μπορει να αποδωσει σχετικα καλα σε χαμηλη ενταση (επιπεδα δυνατης τηλεορασης). Δεν αποδιδει σε ενταση ψιθυρου (για βραδινο παιξιμο) αλλα δεν ειναι αυτη και η δουλεια του.

 

Οταν το vol ξεκολλησει απο το 1 και περασει το 2, η ενταση αρχιζει και γινεται αισθητα δυνατη. Οταν φτασω στο 3 ειναι σαν να εχω τερμα εναν 4 watt λαμπατο. Στο 5 τα εχει δωσει το 90% της εντασης και μεχρι να παει στο 10 διδει το υπολοιπο 10% κομπρεσαροντας παραλληλα τον ηχο.

 

Με medium output hambuckers (epi lp pro), με το vol στο 10 και το gain στο 3, υπαρχει αρκετη δυναμη για καθαρο (οσο καθαρος μπορει να ειναι ενας vox) ηχο, εναντι ενος ντραμερ φυσιολογικης εντασης. Με american strat και texas specials μπορουσα να παω το gain στο 4 και να μη βρωμιζει. Mε squier tele στο 5 και βαλε. Στις εντασεις αυτες στο σαλονι ενοχλουν τα αυτια καπως. Ο καθαρος ηχος του ενισχυτης ειναι πραγματικα σουπερ για τα γουστα. Δεν εχω την τεχνικη καταρτιση για να τον περιγραψω, αλλα πραγματικα διδει τα μεγιστα απο καθε κιθαρα μου με πολλες αρμονικες και κοφτερα πριμα.

 

Βαζοντας μετα το 5 το gain, ξεκινα να παραμορφωνει.  Στο 10 με humbuckers παιζεις acdc. Με single coils παιζεις srv. Η ενταση ξεπερνα ανετα εναν δυνατο ντραμερ, αλλα πρεπει να χαμηλωνω τα μπασα, καθως το 10αρι ηχειο μπουλωνει ελαφρως (με την lp). Στο σαλονι δεν αντεχεις την ενταση για πολλη ωρα.

 

Γενικοτερα, δεν υπαρχει δυσκολια στο να βρεις καλο τονο. Στο 5 ολα (εκτος το reverb) και ειναι σουπερ. Ο,τι ρυθμισεις και να κανεις θα αλλαξει ο ηχος, αλλα παραμενει ωραιος ο τονος.

 

Και με πεταλια εκανα αρκετες δοκιμες. Με το gain στο 3 και booster/od/dist πεταλια υπαρχει πολυ καλο αποτελεσμα (εκτος το big muff). Αλλα και με τερμα το gain και με λιγο boostaρισμα παλι εχει ωραιο power blues ηχο, ο οποιος καθαριζει εντελως με τα knobs της κιθαρας.

 

Το αγαπημενο μου setup για ηχο "the loner" ειναι πρωτα το soul food περιπου στη μεση ολα και μετα το joyo jf-02 (κλωνος του ocd) στη μεση το gain, στο 3 το vol και στο 6 το tone. Πολυ γεματος και παχυς ο ηχος. Και με rat ωραια ακουγεται και με riot ωραια ακουγεται, αλλα το jf02 ειναι αγαπημενο μου για hard rock ηχους. Σκεφτομαι να αγορασω ts9 και mojo mojo να τα δοκιμασω και αυτα.

 

Το ψηφιακο reverb ειναι εξαιρετικο για τα γουστα μου και μπολικο χωρις να χαλα τον τονο. Συνηθως το εχω στο 2.

 

Υπαρχει και εξοδος για καμπινα στα 16ohm. Πολυ θα ηθελα να ειχα μια καμπινα 4x12 για να το δοκιμασω. Επισης, εχει ενα διακοπτακι eco στο πισω μερος. Εαν το εχω ενεργοποιημενο τοτε σβηνει αυτοματα ο ενισχυτης μετα απο 2 ωρες απραξιας.

 

Αρκετα στιβαρη κατασκευη και ποιοτικα knobs, σε οτι αφορα την ποιοτητα του.

 

Δεν βλεπω καποια αρνητικα να εχει καθως ο,τι υποσχεται το κανει πολυ καλα. Εαν θελω δυο καναλια, effects loop, spring reverb κλπ μπορω να αγορασω ενα απο τα μεγαλυτερα αδερφια του. Στα 500 ευρω εχω σπουδαιο και φορητο ηχο και αυτο ειναι που μετρα για μενα.

 

Συνοψιζοντας, πολυ καλο εργαλειο για ολες τις δουλειες. Στο σπιτι μπορω να παιζω χαμηλα και να ακουω ζεστο ηχο. Σε προβα το δουλευεις πανω απο το 70% για να καλυψεις ανετα τον ντραμερ (εκει θα ηθελα τον ac15 για μεγαλυτερη ανεση στις...προσπερασεις). Παρολα αυτα, τα 10 watt κανουν ευκολα τη δουλεια.

 

Δοκιμασα αρκετες κιθαρες (prs, lp, strat, tele, mustang) και με ολες εβγαζε αλλο ηχο και με προσωπικοτητα. Ειναι ο πρωτος μου σοβαρος (υποκειμενικο ισως ειναι) ενισχυτης. Εχω αρκετους αλλους λαμπατους και υβριδικους ωστε να συγκρινω. Εχω κοντα ενα χρονο ενασχοληση με ηλεκτρικη κιθαρα και προσπαθησα να κανω το review μου οσο πιο απλο στη περιγραφη του, καθως δεν εχω τη γνωση και την εμπειρια για κατι παραπανω.

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λειτουργία που περιγράφεις είναι η αναμενόμενη από Voxοειδή μηχανήματα.

Εχεις ένταση μέχρι το 3 και μετά ξεκινάει η γλύκα.

Αυτό που έχω παρατηρήσει σε παρόμοια μηχανήματα είναι ότι τα overdrive δύσκολα τους αλλάζουν την χροιά, κάτι που είναι κατά τη γνώμη μου καλό.

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει με voxοειδή σε υψηλές εντάσεις είναι ότι αν χρησημοποιείς  κομπρέσορα μπροστά από τον ενισχυτή παίρνεις και sustain και ομοιομορφία αλλά και περισσότερο chime, γιατί τα πρίμα δεν κομπρεσάρονται στον τελικό αλλά πριν την προενίσχυση.

 

Καλόπαιχτος.

Tip, το καλύτερο ταίρι του είναι η tele! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου αρεσει πολυ με sq tele, με sq vm 70 strat, και με epi lp. Ολα αυτα εχουν χαμηλης-μετριας ισχυος μαγνητες με χαμηλα μεσαια.

Δεν μου αρεσε τοσο με prs custom 24, strat με texas specials, squier 51, και sq mustang με μαγνητες tonerider. Αυτες οι κιθαρες εχουν μαγνητες με τονισμενα μεσαια και ενω αποτελουν "οπλο" σε αλλους μου ενισχυτες, στον vox δεν πολυαρεσει αυτο. Βεβαια, με σωστη ρυθμιση ολα φτιαχνουν...

 

Με τις εντασεις χαμηλα χρησιμοποιω compressor. Με το vol τερμα εχω την αισθηση οτι δεν μου χρειαζεται, καθως τα ψηλα μαλακωνουν αρκετα και υπαρχει αρκετο sustain. Βεβαια ειναι αναλογα και με το τι ηχο θες να βγαλεις.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω εχει ενα αναλυτικο review, κυριως απο τεχνικης πλευρας, με ενδιαφεροντες πληροφοριες και συγκρισεις.

 

Vox AC10 C1 review - The Guitar Magazine | The Guitar Magazine

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εχουν περασει 2 εβδομαδες δοκιμων.

Τελικα με ολες τις κιθαρες παιζει αριστα, αρκει να ρυθμισω τα bass και treble του ενισχυτη. Πχ σε tele χαμηλωνω το treble περιπου στο 3, ενω σε lp χαμηλωνω τα μπασα.

 

Διατηρω το vol μονιμα τερμα και παιζω με το gain για την ενταση.  Περιπου με gain στο 1,5-2 εχω τον πιο καθαρο ηχο που βγαζει ο ενισχυτης και αποτελει την βαση για τα od/dist πεταλια. Με gain στο 3-5 ειναι ειναι αρκετα πιο δυσκολο να δεχτει πεταλια ή συνδυασμο πεταλιων, καθως το σωμα αποκτα περισσοτερο μπασο και παραμορφωση με αποτελεσμα ο ηχος (ειδικα απο neck pickup) να γινεται βουητο και οχι distortion. Εαν ριξω το μπασο του ενισχυτη τερμα φτιαχνει λιγο, αλλα ο σωστος ηχος μου βγαινει μονο με το gain κοντα στο 2. Και για να εχω την ενταση που θελω, απλα ψηλωνω λιγο το level στα od πεταλια (το παω στη μεση περιπου). Επισης, πρεπει να σηκωνω τον ενισχυτη απο το εδαφος καθως αρκετες φορες και με τερμα χαμηλα τα μπασα βουιζει ολο το σαλονι...

 

Επειδη δεν ειναι εντελως καθαρος ο ηχος του vox, ειναι καπως δυστροπος με πεταλια που σε εναν crystal clean ενισχυτη θα ακουγονταν αψογα. Επισης χρειαζεται συνεχης ρυθμιση σε bass και treble, αναλογα με τα πεταλια διοτι ο ηχος γινεται ευκολα ενοχλητικος θορυβος. Σε αλλους "καθαρους" ενισχυτες ειναι ολα στο 12 με ο,τι πεταλι και ο ηχος ειναι παντα flat και μαλακος. Στον vox δεν συμβαινει κατι τετοιο καθως εχει αρκετα εντονη "προσωπικοτητα" και πρεπει να ρυθμιζεται παντα αναλογα με τα πεταλια που του βαζεις. Και ο τελικος ηχος παντα θα αποκτα εντονη vox προσωπικοτητα και τελικος ηχος θα διαφερει αρκετα σε σχεση με αλλους ενισχυτες.

 

Τα αγαπημενα μου od πεταλια ειναι τρια για τον vox, και με τη σειρα που τα εχω ειναι τα soul food, boss od3 και ocd κλωνος. Τα χρησιμοποιω ειτε ξεχωριστα, με λιγο ή αρκετο gain ωστε να εχω vintage ηχους, ειτε μεταξυ τους. Boostαροντας με το soul food (vol 5, gain 2) και με τερμα gain στο od3 εχω ενα "μαλακο" και "καθαρο" distortion, με εντονο sustain (θυμιζει ηχο brian may). Με soul food και ocd εχω ενα πολυ πιο "αγριο" distortion (ηχος προς marshall μερια). 

 

Με distortion πεταλια εξακολουθει να μη μου αρεσει και τοσο, αλλα δεν εχω κανει ακομα εκτεταμενες δοκιμες με κατι αλλο περα απο od και booster. Και μιας και μιλησα για booster, το mini spark της tc electeonics εχει 99% τον ηχο που διδει το gain του vox. Ειτε δλδ εχω το gain του vox τερμα, ειτε το εχω στο 3 και το spark τερμα βγαινει ακριβως ιδιος ηχος.

 

Προκειται για φανταστικο ενισχυτη που δεν θελει κανενα πεταλια για να αποδωσει τα μεγιστα που μπορει. Θελει να ειναι στον καταλληλο χωρο και θεση, και να εχει τερμα το vol.

 

Οι δοκιμες συνεχιζονται. Σκοπευω να ψαχτω λιγο  για treble booster και germanium booster, και γενικοτερα με διαφορετικες συνταγες για od ηχο.

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καμια προταση για οικονομικο treble booster, ωστε σε υψηλες εντασεις να "ισιωνει" τα χαμηλα και να " απογειωνει" τα ψηλα??

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To screaming bird θα κανει τη διαφορα αραγε με τις πλαδαρες χαμηλες και τις ψηλες που ψιλοχανονται σε υψηλες εντασεις, λογω του πολυ compression? Αποτι εχω καταλαβει, αυτο κανουν τα treble boosters και αυτο περιμενω απο το πεταλι της EH.  Εχω διαβασει τα μετρια review και εκτιμω οτι η πλειοψηφια προερχεται απο ατομα που ισως δεν ξερουν την πραγματικη χρησιμοτητα του. Οι πιο πολλοι δεν τον χρησιμοποιουν καν με vox ac.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Σωστός για treble booster. Ήδη το πετυχαίνεις σε ένα βαθμό με το od-3 που τονίζει μεσαιοπρίμα ή με ένα equalizer. Βέβαια, με treble booster έχεις και τον ήχο του τρανζίστορ γερμανίου που έχει μια γλύκα (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω) .

 

Για το screaming bird δεν έχω άποψη δυστυχώς, απλά θα σου έλεγα να έχεις το νου σου και σε germanium booster που έχουν και λειτουργία fat boost, δηλαδή το range είναι μεταβαλλόμενο. ( Ή κανένα  germanium od από ElectroHarmonics αν θες να παίζεις σε καθαρό ενισχυτή). Επίσης, με treble booster μπορεί να διαπιστώσεις ότι για κάποια είδη προτιμάς να παίζεις με humbuckers (χωρίς να είναι απόλυτο).

 

Γενικά, θα θες να ανοίξεις τον ενισχυτή και να έχει και το gain σε sweet spot. Αν είναι τελείως καθαρός δεν θα υπερ-οδηγείται απλά θα έχεις ένταση με πριμομεσαία κι απ'την άλλη με τέρμα gain δεν θα σ'αρέσει ο ήχος imho.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Booster με γερμανιο λεω να το αποφυγω προς το παρον. Ισως ψαχτω για καποιο κλωνο το rangemaster.

Προς το παρον κανω δοκιμες...

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου