Προς το περιεχόμενο

Πετάλια compression


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά σε όλους!Θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τους κομπρέσορες ηλεκτρικής κιθάρας,δηλαδή πώς ακριβώς επιδρούν στον ήχο της κιθάρας και πώς βοηθούν στη βελτίωση του..Περισσότερο βασικά με ενδιαφέρει ο σκληρός ήχος μιας και παίζω metal ρυθμική σε γκρουπάκι και έχω διαβάσει οτι πχ βελτιώνουν το sustain και αλλα,αλλα δεν εέχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη!Α!Επισης αν μπορείτε προτείνετε και κάνα πεταλάκι να πάω να πάρω!! 8) :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μόνος πρακτικός τρόπος, πέρα απο όποιες θεωρητικές απαντήσεις, είναι να πάρεις ένα πεταλάκι να το δοκιμάσεις.

 

Εγω πήρα ένα Behringer με 20 ευρώ για να δώ στην πράξη αν μου χρειάζεται και πότε.

 

(BTW, το πεταλάκι είναι μια άριστο για 20 ευρώ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, μην πας να πάρεις και στην τύχη όποιο πεταλάκι γράφει πάνω compressor, είπαμε. Κάνε μια αναζήτηση στο νόιζ με θέμα compressor και θα βρεις αρκετά στοιχεία από το παρελθόν.

Εν τάχει, το sustain βελτιώνεται, αλλά δεν είναι αυτός συνήθως ο λόγος που παίρνουμε ένα compressor. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το Boss CS3 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αν και το χρησιμοποιώ μόνο στα καθαρά μου.

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εφ οσον παιζεις μεταλ δεν ξερω αν και κατα ποσον τον χρειαζεσαι τον compressor για live χρηση μια και ο high gain ηχος που φανταζομαι θα χρησιμοποιεις εχει ηδη τονους compression .....με εναν compressor το μονο που ισως θα επιτυχεις θα ειναι να αυξησεις το θορυβο................

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Συμφωνώ με τον fenderiarh, όγκο στα heavy ριφ μπορείς να δώσεις παίζοντας με τα gain τα μεσαια κλπ...μάλλον ξέρεις καλύτερα από μένα που δεν παίζω ποτέ έτσι....:wink:

Για σόλο, ένα compressorάκι μπορεί να βοηθήσει στο sustain αλλά αν το παρακάνεις θα "αναδείξει" και το θόρυβο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει.

Με το BOSS CS3 είμαι ευχαριστημένος. Μην ξεχνάς όμως ότι αυτό είναι πεταλάκι compressor και σκοπό έχει να ρυθμίζει τη δυναμική περιοχή που θα "δούν" τα επόμενα effects ή/και να επηρρεάσει τον ήχο συμπιέζοντάς τον αφύσικα πολύ (αν το θέλεις). Λειτουργεί δηλαδή περισσότερο σαν εφφέ και δεν υποκαθιστά το compression κατά το mixing και το mastering. :wink: :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου