Προς το περιεχόμενο

Fender player series telecaster


solidstate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλη την noizoπαρέα,

 

εχοντας κλεισει εβδομάδα με την καινούργια μου σχέση είπα να κάτσω να γράψω 5 γραμμές για ένα από τα καλύτερα value for money όργανα που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι η 4η tele στο οπλοστάσιο και η πρώτη Μεξικάνα (fender American vintage 69 thinline, fender American special, fender Reissue 62 Japan οι άλλες κύριες) αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις μεγαλύτερες αδερφές της σε ηχο ποιότητα κατασκευής και playability. 

 

Για να είμαι 100% σωστός κάποια στιγμή πριν από 3-4 χρόνια είχε περάσει και μια μεταχειρισμένη  Baja για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τα χέρια μου αλλά δεν καταφέραμε ποτέ να τα βρούμε με αποτέλεσμα να την δώσω όπως όπως, και έμεινα αρκετά επιφυλακτικός να αγοράσω μεξικανικά όργανα ξανά.

 

Η βόλτα μου άλλωστε σε γνωστό κιθάρομαγαζο της Αθήνας την προηγούμενη Παρασκευή δεν είχε στόχο την player αλλά την καινούργια (και πολύ ακριβότερη) American pro. Βάζοντας τις κιθάρες δίπλα δίπλα εμφανισιακά οι 2 σημαντικότερες διάφορες που μπορούσες να δεις πέρα από το made in Mexico πίσω από το headstock ήταν η καινούργια vintage modern γέφυρα με τα brass compensated saddles και τα rolled off edges στο μανίκι. Ηχητικά η pro ήταν λιγάκι πιο δυνατή ακουστικά και οι καινούργιο v-mod μαγνήτες του Tim Shaw ακούγονταν καταπληκτικά σε όλες τις θέσεις. 

 

Η καινούργια player με εντυπωσίασε και τελικά με κέρδισε, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής modern τελε ήχος με τους καινούργιους τους alnico v μαγνήτες που θα ικανοποιήσει τα περισσότερα μουσικά στυλ, ένιωθα λες και κρατούσα στα χέρια μου μια American standard pre 2017 φτιαγμένη στο Μεξικό. Το μοναδικό ψεγάδι που βρήκα ήταν ότι τα ταστα χαμηλά μετά το 14ο είχαν λίγο rough edges πράγμα το οποίο διορθώνεται εύκολα και η στάνταρ γέφυρα που θα την άλλαξω λόγω γούστου. Εδώ να σημειώσω ότι η κιθάρα που δοκίμασα στο μαγαζί ήταν με pao Ferro και όπως μου είπε ο εξυπηρετικοτατος πωλητής ήταν κρεμασμένη πολύ καιρό το set up της ήταν στο θεό και παρατήρησα ότι τα βαγόνακια της γέφυρας ήταν διαφορετικά (bend steel saddles). Η εικονιζόμενη ήρθε σφραγισμένη από την αποθήκη με block steel saddles, ήταν σωστά σεταρισμενη και ακουστικά  πιο δυνατή.

 

Σε μια έρευνα που έκανα σε φόρουμ του εξωτερικού η ιστορία έχει ως εξής: η πρώτη παρτίδες που έφυγαν από το εργοστάσιο τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβρη του 2018 είχαν τα steel bend saddles που φοράει η αμερικανική στρατ αλλά δεν πέφτανε ακριβώς στις τρύπες που περνούσαν οι χορδές και όταν ηταν να αλλάξεις χορδές έπρεπε να φέρεις πίσω τα βαγονακια χαλώντας το set up και το intonation της κιθάρας για να περάσεις τις καινούργιες χορδές. Επίσης υπήρχαν και αρκετά παράπονα για το set up και την δουλειά στα ταστα. Με όλα τα παραπάνω η fender τα άλλαξε σε steel blocks στις μετέπειτα παρτίδες και τα γνωστά μαγαζιά της Αμερικής τα αντικαταστούσαν δωρεάν στους παλιούς κατόχους. Το παραπάνω το επιβαιβεωσα κοιτώντας και το κουτί της δικιας μου καθώς έφυγε από το εργοστάσιο την 49 εβδομάδα (Δεκέμβριος) του 2018.

 

Η κιθάρα εκτός από κούκλα (βλέπε το καινούργιο tidepool μπλε χρωμα) παίζει εκπληκτικά, δεν είναι τόσο vintage όσο η 62αρα, ούτε έχει τον αέρα και τον ηχο της thinline. Κάθεται ακριβώς στην μέση μεταξύ vintage και της πιο modern American special έχοντας τα καλύτερα των 2 κόσμων με φοβερό playability στο μανίκι, και φυσικά στο 1/3 της τιμής που κάνει η καινούργια American pro.

1C64B95B-6412-4F43-9776-3CCE6B96E12E.jpeg

29F7B1E7-FD9E-4731-9953-1D8F5BDB0D65.jpeg

77636E26-4CCA-475C-877D-C071879CE7D2.jpeg

90E8DD0A-882F-471B-9B66-C2E2A73FE544.jpeg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 minutes ago, gkourmoul1 said:

Καλοπαιχτη!! Κουκλα ειναι!!

Σε σχεση με mexican standard τι λεει?

Καλύτεροι μαγνήτες, ακούγεται σαν τελε πλέον, οι καινούργιο alnico δεν έχουν καμία σχέση με τους κεραμικους που φορούσε η προηγούμενη στανταρ. Μεγάλη διαφορά έχει το μανίκι c shape είναι πιο άνετο στο παίξιμο (εμένα μου φαίνεται και λίγο πιο ρηχό σε σχέση με την προηγούμενη) Και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με ταστα και nut.  Στα αισθητικά τώρα υπάρχει βερνίκι πλέον  στην ταστιερα (πίσω είναι ματ) σωστό fender logo, και μου φάνηκε ότι η βαφή της είναι πιο λεπτή, τόσο λεπτή που πίσω φέρεται άχνα η ένωση 2 κομματιών του σώματος. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου