Προς το περιεχόμενο

Απο MIDI σε audio..Πως?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλημέρα,θελω να με βοηθησετε σε κατι.Εχω ενα synth,και θέλω να ηχογραφησω μια μελωδια στο cubase πρωτα σε midi,ουτως ωστε να ελεγξω τις νοτες κ τα λάθη που πιθανως να κανω,και αυτο το midi track,να το κανω mixdown επειτα,για να το εχω με τον ηχο του synth.Τι κανω λάθος?Γιατι οταν ακολουθω την διαδικασια αυτη,το audio track που εχω μετα απο το mixdown του mdi track,ειναι κενο?Δεν ακουγεται τιποτα,ουτε εχει κυματομορφη.

P>Come Closer and See!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω την εντυπωση πως για να ακουσεις κατι στο Midi πρεπει να βαλεις ενα vsti ως out. Οποτε πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα vitrual instrument. Δεν προκειται να δεις κατι σαν κυματομορφη, αλλα κατι σε τελειες κλπ απο το score editor. Για να ακουσεις αυτο που παιζεις πρεπει να το κανεις σε audio καναλι, αν δεν εχεις καποιο vsti για να το κανεις σε midi. Τωρα δεν ξερω τι παιζει αν βαλεις καποια απο τα default synths του cubase. Πηγαινε στα tools και στο vst instruments βαλε καποιο απο αυτα. Μετα στο καναλι midi Που εχεις γραψει, βαλε στο out το ιδιο οργανο. Λογικα θα το ακουσεις.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρέπει την ωρα που παίζει το midi, το line out του οργανου να το συνδεσεις με το line in της καρτας ηχου και να γραφεις ταυτοχρονα σε ενα audio καναλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει αφού πρώτα συνδέσεις το midi out σου στο πισι, να ηχογραφήσεις αυτά που θέλεις σε ένα μιδι track. Στη συνέχεια χρησημοποιώντας ένα vsti να κάνεις τις διορώσεις που θέλεις και στην συνέχει από το midi out του pc να στείλεις το διορθωμέμο track στο midi in του synth το οποίο και θα ηχογραφήσεις σαν line in instrument και όχι ως midi.

 

Είναι λίγο περίπλοκο αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς midi και κυματομορφή είναι εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα όταν χρησημοποιείς εξωτερικές πηγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

prepei tis exodous apo to synth na tis sindeseis me tis isodous tin kartas ixou i an exeis konsola na sindeseis to synth me tin konsola kai meta ta out tis konsolas me tis isodous tis kartas ixou. kai tin ora pou paizei to midi sto sequenser sou na anoixeis allo kanali audio (routarismeno stis isodous tis kartas) kai tin ora pou paizei to midi na patiseis record sto audio kanali kai tha to grapsei!!!

elpizo na voithisa!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από εξωτερικό hardware synth δεν πρέπει να κάνεις mixdown αλλά να το ηχογραφήσεις σε ένα audio track.

 

Η συνδεσμολογία είναι controler με midi καλώδια στο pc - pc με midi καλωδια στο synth και synth με audio καλώδια στο pc.

Έτσι ανοίγεις ένα audio track στο cubase και ένα midi track.

Στο audio track γράφεις και ακούς τον ήχο του synth και στο midi track γράφεις τα midi δεδομένα του controler που ενεργοποιούν το sytnh.

Κάνεις rec το midi το διορθώνεις και το επεξεργάζεσαι και στη συνέχεια κάνεις playback το midi και rec τον ήχο που αναπαράγει το synth στο audio track.

Έτσι έχεις ενα audio track με αυτά που έπαιξες στο midi controler.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου