Προς το περιεχόμενο

Συμπεριφορά πυκνωτικών μικροφώνων


killbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru
33 λεπτά πριν, killbill είπε

Δεν ήξερα από αυτά τα πράγματα όταν το αγόραζα.

Αυτό είναι σίγουρο, μή σου πως πως έπρεπε να τα δοκιμάσεις πριν, τέλος πάντων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν θυμάμαι καλά αλλά έχω την εντύπωση ότι είχαμε συζητήσει για το μικρόφωνο αυτό εδώ και σου είχε προταθεί να μην το πάρεις

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, killbill είπε

 

Από την άλλη ρε παιδί μου δεν το καταλαβαίνω αυτό... Γιατί να έχουν τόσο χαμηλή ευαισθησία? πυκνωτικά είναι. Πρέπει να πιάνουν ήχο και από 20 μέτρα μακριά. Το φθηνό tracer που πήρα από το eshop με 30€ είναι μια χαρά. Sensitivity +38 παρακαλώ!!! το έχω στο 1/4 στην ένταση από την κάρτα ήχου, και πιάνει και το καζανάκι από την απέναντι πολυκατοικία!!! Και το behringer C3 πιο ακριβό με sensitivity -28.... Δεν ήξερα από αυτά τα πράγματα όταν το αγόραζα.

 

Με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι ακόμα δεν ξέρεις από αυτά τα πράγματα.

Όχι ότι εγώ ξέρω κάτι ιδιαίτερο δηλαδή, αλλά ....

 

- Η ευαισθησία δεν έχει σχέση με το πόσο καλό είναι το μικρόφωνο, άλλοι παράγοντες παίζουν βασικό ρόλο (όπως πχ το snr).

 

- Η μεγαλύτερη ευαισθησία, μπορεί να σημαίνει μικρότερο headroom, και το μικρόφωνο να παραμορφώνει πολύ πιο εύκολα (να έχει δηλαδή πολύ μικρότερη "ωφέλιμη" περιοχή).

 

- Η ευαισθησία έχει να κάνει περισσότερο με την χρήση για την οποία προορίζεται (πχ στα τηλέφωνα που όταν μιλάς το στόμα σου είναι πολύ κοντά στο μικρόφωνο, αν έχει μεγάλη ευαισθησία αυτό, θα παραμορφώνει), και με την αναμενόμενη προενίσχυση που θα πρέπει να έχει.

  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, dimsonic είπε

δεν θυμάμαι καλά αλλά έχω την εντύπωση ότι είχαμε συζητήσει για το μικρόφωνο αυτό εδώ και σου είχε προταθεί να μην το πάρεις

Ναι είχε συζητηθεί στο θέμα "αγορά low budget μικροφώνου". 

Όχι δεν με είχε αποτρέψει κάποιος από την αγορά. Ίσα ισα το αντίθετο. Είχαν προταθεί κι άλλα από άλλους. "πάρε το C3" έγραψαν κάποιοι. Ενταξει που να ξέρεις πως θα συμπεριφερθει με τον εξοπλισμό σου. Οι κριτικές που διαβάζεις δεν ξέρεις που το χρησιμοποίησε ο καθένας, σε κάρτα των 100€ ή σε κονσόλα των 1000€

Ενα μάθημα πήρα. Ποτέ αγορές από ίντερνετ ξανά όσο δελεαστικές τιμές και αν βλέπεις. Καλύτερα στη γειτονιά να του το πας επί τόπου και με το λαπτοπ σου να του δείξεις πως συμπεριφερεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είναι θέμα μαθήματος.

Τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος έχουν κάποια σημασία.

Τα διαλέγουμε για συγκεκριμένους λόγους ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε αλλά και ανάλογα με τις δυνατότητες ταιριάσματος με τον εξοπλισμό που ήδη έχουμε.

Αν έβγαλες το συμπέρασμα ότι τα πυκνωτικά μικρόφωνα είναι καλά για όλες τις δουλειές και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και συνδεσιμότητα και με αυτή τη λογική αγόρασες και μάλιστα ένα από τα πιό φτηνά τότε έκανες λάθος.

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς. Σίγουρα έκανα λάθος. Δεν είμαστε όλοι γνώστες τεχνικών χαρακτηριστικών κλπ. Κάποιοι είμαστε άσχετοι και καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να αποφεύγουμε τις αγορές από το ιντερνετ . Αυτό εννοώ ότι πήρα το μάθημά μου! Από τα λάθη όμως μαθαίνουμε!

 

Δεν είναι θέμα φθηνού. Αγόρασα επίσης από το eshop το tracer, που είναι ακόμα πιο φθηνό από το behringer, και όμως ανταποκρίνεται άψογα με τον εξοπλισμό μου. Όχι δεν γνώριζα τις τεχνικές λεπτομέρειες για ευαισθησία και προ ενίσχυση κλπ . Ενα μικρόφωνο να ηχογραφώ ήθελα, που να φανταστώ ότι θα απαιτεί το gain να είναι στο maximum για να δουλέψει.

Για αυτό θα πηγαίνω στο κατάστημα της γειτονιάς με τα manual των συσκευών μου αν όχι με την ίδια μου τη συσκευή και το λαπτοπ μου για δοκιμή επι τόπου! Το ιντερνετ είναι για τους γνώστες

 

Επεξεργασμένο από killbill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, killbill είπε

Δεν είναι θέμα φθηνού. Αγόρασα επίσης από το eshop το tracer, που είναι ακόμα πιο φθηνό από το behringer, και όμως ανταποκρίνεται άψογα με τον εξοπλισμό μου.

 

 

Τα ίδια χρήματα κάνουν. 45 με 30 και με 50 είναι η ίδια κατηγορία και μάλιστα είναι ένα βήμα πριν την κατηγορία "εντελώς κινέζικο σκουπίδι" των 20-25 που ναι μεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά εκεί αρχίζουν και μπαίνουν τα πολλά "αλλά".

Φτηνό πυκνωτικό είναι θα έλεγα το rode nt1a που είναι σε κατηγορία budget το οποίο έχω όπως επίσης και το tracer. Σχεδιαστικά, ποιοτικά, εμφανισιακά, συσκευασία, εγγύηση, manual, πιστοποιητικά κλπ μεταξύ τους είναι το χάος. Ηχητικά επίσης το ένα το φτηνό είναι εξαιρετικά πιό ευαίσθητο απο gain και βγάζει ένα ελαφρό γρέζι, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις μέ σχετική προσοχή μπορείς να έχεις τίμια αποτελέσματα που μπορούν να ξεγελάσουν έναν που δεν είναι επαγγελματίας.

Τα μικρόφωνα είναι δύσκολη ιστορία και δυστυχώς ακριβή. Και γνώσεις απαιτούν και εμπειρία και χρήματα. Πες ότι είμασταν τυχεροί με το tracer γι αυτό το προτείναμε. 

  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Παραθέτω το block diagram από το manual της κάρτας ήχου Steinberg UR22.

Το πυκνωτικό μικρόφωνο Behringer C3 που χρησιμοποίησα, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, έχει ευαισθησία -40db και ο μόνος τρόπος για να πιάσει ήχο είναι να βάλω το knob της έντασης του input στο τέρμα. 

Σε ενδεχόμενη αγορά άλλης κονσόλας ή κάρτας ήχου, τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσέξω να έχουν τα mic inputs ώστε το συγκεκριμένο μικρόφωνο να δουλεύει χωρίς να πρέπει να βάλω την ένταση στο τέρμα;

ur22.jpg.f6effad61203c7745b2f41818d1be67d.jpgd

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου