Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει καποιος τεχνικος για κιθάρα;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετε φελοου κιθαριστες (μπασιστες κ γενικα ενχορδιστες)

Χρειαζομαι την βοηθεια σας πιστευω οσον αφορα την ευρεση τεχνικου κιθαρας. Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο , ειναι θεμα σωματικης ακεραιοτητοουζ μιας κ πριν λιγα λεπτα κοπικα με ... τιν κιθαρα μου λοιπον ... οκ το θεμα δεν ειναι οτι "κοπικα" κλαιν , το θεμα ειναι οτι εδω και καιρο αποφευγω ναι παιζω με την αγαπημενη μου και πανακριβη κιθαρα λογω οτι υπαρχει αυτος ο κινδυνος.  (Το ζουμι της ερωτησης ειναι κατω κατω , η ιστορια ειναι απλα για να πω το πονο μου)

Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη (σιγα την μεγαλη ιστορια)

τα παλια τα χρονια (2004) ειχα την τυχη να καταφερω να αγορασω μια αμερικανικη jackson kv2 , η οποια ηταν η κιθαρα που παντα ηθελα κιολλας , η οποια τοτε κοστιζε ενα ποσο. Την ειχα για χρονια ειχα παιξει αρκετα χρονια αλλα παντα με προσοχη κ στα lives κτλ ημουν απο πανω (εκτος απο μια φορα που .. την εγλυψε ενα σκυλι που ψαχνει για βομβες οταν καποιος γελοιος ειχε παρει στο κλαμπ που παιζαμε κ σκασαν cops να τσεκαρουν χαχα) και γενικα πολυ προσοχη. Ετσι λοιπον για χρονια δεν ειχε γινει καποια εργασια στην κιθαρα απο κανεναν οποτε , αρκετα χρονια μετα εφτασε η στιγμη που επρεπε να τσεκαριστει λιγο κ το intonation μιας κ με την παροδο του καιρου ειχα αλλαξει κουρδισμα -  παχος πορδων κτλ (και φυσικα σκρατσαρανε κατι ποτενσιομετρα).. Ειχε ερθει η ωρα να παει για τσεκ απ λοιπον. 

Ετσι που λετε το καλοκαιρι οταν ανοιξαν ολα την πηγα σε καποιον τεχνικο που ξερω και ο ανθρωπος εκανε το intonation ωραιο , εκανε τα ηλεκτρικα (ειναι πολυ καλος στα ηλεκτρικα) αλλα εκανε ομως κατι που δε μου αρεσε.. Σε μια φαση που μιλουσαμε δε μπορουσε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να χωρεσει στο κεφαλι του οτι αυτη η κιθαρα εχει αυτα τα ταστα απο τη μανα της και οτι "κανονικα επρεπε να εχει τα παχια"..Του εξηγισα οτι αυτα τα ταστα εβαλε ο σκατασκευαστης και ειχα δει κ σε ενα αλλο αντιστοιχο μονΔελο αλλου σχηματος. Με τα πολλα μου λεει θα γυαλισω τα ταστα και οτι καποα ισως εχουν πατηκωθει (δεν ειχα παρατηρισει τιποτα τετοιο προφανως αλλα δε ξερω κ τα παντα προφανως) και ετσι εκανε ενα απλο γυαλισμα οπως επισης εκανε κ ενα ελαφρυ σηκωμα στο lock μπροστα (δε ξερω για ποιο λογο).

Παω να τη παρω , ηταν ολα "οκ" αν κ η αληθεια ειναι οτι θες βαθος χρονου να δεις τι εχει γινει... Ετσι λοιπον μιας κ ειχα προβα καπακι στην προβα παρατηρισα οτι εκτος οτι ξεκουρδιζοταν εντελως η κιθαρα κ γενικα το setup ηταν , πως να το πω., οχι καλο ,,, τα ταστα ειχαν γινει ΛΕΠΙΔΕΣ στα ακρα..απλα ΛΕΠΙΔΕΣ, , το action ηταν ποιο ψηλο και γενικα η κατασταση ηταν γτπ

Την ξαναπηγα να φτιαξει παλι το ιεμα του κουρδισματος και της σουζας στο floyd rose , το εκανε (αλλα τελικα παλι αναγκαστικα να το κανω μονος μου μεχρι να σταθεροποιηθει) αλλα το θεμα τον ταστων..... βασικα του ειπα ΜΗ ΤΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΚΑΝ μιας κ δεν ειχα καμια εμπιστοσυνη ποια...

Ερχομαστε τωρα , αρκετους μηνες μετα, να αποφευγω να παιξω με την κιθαρα γιατι η αισθηση ειναι χειροτερη κ απο την ποιο σκατενια παλια κινεζικη κιθαρα , να παιζω κ τσακκκ , να ΚΩΒΩ την παλαμη μου με τα ταστα της κιθαρας η οποια ηταν απλα τελεια απο μονη της. Η κατσαταση εχει πιασει πατο οπως κ απελπισια μου μιας κ με τη κατασταση χουντας που υπαρχει τωρα δυσκολα θα βγαλω ακρη ,συν οτι εχω χασει παντελως την εμπιστοσυνη μου προς τριτα ατομα που θα κανουν εργασιες , παρολαυτα θελω να σας ρωτησω

Υπαρχει καποιος τεχνικος που θα μπορουσε να φτιαξει αυτο το κοματι? , δηλαδη να γινουν τα ταστα great again , να μη κοβω τα χερια μου , που θα εχει ορεξη να ασχολιθει σωστα κ επαγγελματικα και να τον ξερετε και να τον εμπιστευεστε εχοντας παει ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ πολυτιμο οργανο?

Αυτο κ thanx 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι Αθήνα, εγώ σου προτίνω τον 39 custom guitars στην Κηφισιά. Εγώ σε αυτόν πάω όποτε έχω κάποιο θέμα. Είναι πολύ φιλικός και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι πιο ειδικός στις μεταλιάρικες κιθάρες βέβαια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
13 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

Αν είσαι Αθήνα, εγώ σου προτίνω τον 39 custom guitars στην Κηφισιά. Εγώ σε αυτόν πάω όποτε έχω κάποιο θέμα. Είναι πολύ φιλικός και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι πιο ειδικός στις μεταλιάρικες κιθάρες βέβαια.

 

Συνυπογράφω για τον Γιάννη. Ευγενέστατος, εξυπηρετικός, δουλεύει γρήγορα και ασχολείται να σου εξηγήσει πράγματα.

 

Μου έχει φτιάξει την τέλε μου, που μόνο μεταλιάρικη κιθάρα δεν τη λες. Τον προτείνω άφοβα.

  • Like 1

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Yannis Methenitis changed the title to Υπαρχει καποιος τεχνικος για κιθάρα;


 

2 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

Περιοχη?


Περιοχη αθηνα , οχι δεν τον ξερω τον κυριο vstromaκια χαχα  ,ειναι αλλος με αντιγραφει
 

 

Χα thanx παιδια πραγματικα!!... Εινα κ αυτο το πραγμα με τις μετακινησιες μιλαμε εφιαλτικο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, JimmyPap είπε

Πάνος Οικονομάκης Νέα Σμύρνη Enigma Guitars φιλε. Θα σου την κάνει σαν καινούργια και δεν θα σε κοροιδέψει.

 

+1000

 

ένας από τους δυο τεχνικούς  που εμπιστεύομαι 100% , με κλειστά μάτια.

(ο δεύτερος είναι κατασκευαστείς πεταλακίων)

Επεξεργασμένο από Man LP
  • Like 2

...ω  πανσοφη νυφιτσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου