Προς το περιεχόμενο

Clavia η κατι αλλο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ'αρχην καλησπερα σε ολο το επιτελειο του φορουμ καθως και τα μελη του.

 

Μεσα απ τον προβληματισμο μου επισης να συγχαρω θερμα ολους εσας που ασχολειστε με την μουσικη,και το λεω αυτο μιας και η μουσικη παιδεια στην ελλαδα ειναι σχεδον ανυπαρκτη.

 

Και μουσικη σημαινει πολιτισμος,διανοηση,φαντασια και εν τελη θεωρω οτι ειναι το μονο μεσο το οποιο εχει τη δυνατοτητα να διεγειρει ταυτοχρονα τη φαντασια και ολες σχεδον τις αισθησεις ενος ανθρωπου.

 

Ισως ειμαι υπερβολοκος αλλα πολλες φορες ετσι αισθανομαι.

 

Μελος της φιλαρμονικης του Δημου για πολλα χρονια με το αγαπημενο μου ευφωνιο θελω πλεον να ασχοληθω και με τα πληκτρα,καθως λατρης της ηλεκτρονικης μουσικης και οχι μονο.

 

Ηδη εχω ξεκινησει μονος μου με το yamaha psr 172 της κορης μου ευελπιστωντας συντομα καθως η μικρη θα τα παει απ οτι βλεπω πολυ καλα,σε ενα καλο σynth.

 

Με βαση τις μουσικες μου προτιμησεις κι απ τα demo που εχω ακουσει στο νετ μπορω να πω πως ενθουσιαστηκα με τον ηχο και τις δυνατοτητες του clavia aκολουθωντας ως δευτερη προτιμηση τη waldorf.

 

Τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι:

 

1.Ποια ειναι η εμπειρια των ειδικων του φορουμ?

 

2.Ασχετα που ειμαι υπερ του synth,ποιος ο λογος να προτιμησει καποιος σκετη κλαβιερα παιζοντας με το pc του οσο αναφορα τους ηχους και τους ρυθμους?

 

Εχουν τα synth τελικα ''ηχητικη και ρυθμικη ταυτοτητα'' η υπαρχει η δυνατοτητα να παιξεις με κλαβιερα κατεβαζοντας ηχους μεσω υπολογιστη?

 

3.Πως μπορουμε να επεκτεινουμε τους ηχους και τους ρυθμους σε ενα synth,και πως μπορουμε επισης να αυτοσχεδιασουμε τον δικο μας ηχο?

 

Αυτα τα ολιγα για αρχη,κι ευχαριστω προκαταβολικα για την οποια βοηθεια σας.

 

Ευχομαι να τα λεμε συχνα μεσα απ τις αποριες κι εμπειριες μας γενικοτερα.

 

 

 

Φιλικα Μακης

URL=http://www.youtube.com/watch?v=BSSjHZsiiy0]!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλώς ήλθες Μάκη. Όταν λες "λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής" τι ακριβώς εννοείς;

 

Kαλως σας βρηκα.

Eννοω jean michel jarre και λιγοτερο vangelis και mike oldfield.

Επισης γενικα intstrumental μουσικη.

 

Παντως την ηλεκτρονικη την αντιλαμβανομαι ως μουσικη μελωδια και καμια σχεση με bit κλπ

URL=http://www.youtube.com/watch?v=BSSjHZsiiy0]!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Μάκη, καλώς ήρθες στο Noiz και στον θαυμαστό κόσμο των synthesizers! Σχετικά με τις ερωτήσεις σου...

 

1. Βασικά το μόνο ζήτημα είναι το ποιό ηχόχρωμα σ' αρέσει. Τόσο τα Clavia όσο και τα Waldorf είναι πολύ ποιοτικά όργανα και με πολλές δυνατότητες. Δύσκολα θα μείνεις δυσαρεστημένος, οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή σου. Όποιο σ' αρέσει περισσότερο, αυτό θα πρέπει να πάρεις. Υπόψιν, ο Jean Michel έχει τέσσερα Nord Lead!

 

2. Κάθε synth έχει (σε κάποιο βαθμό) τον χαρακτήρα του. Το γεγονός ότι σε κάθε μηχάνημα έχεις ταλαντωτές, φίλτρα, εφφέ, D/A converters και λοιπά, σημαίνει ότι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται από ένα σύνολο παραγόντων. Αυτό το σύνολο είναι κατά κανόνα δύσκολο να έχει μεγάλες ομοιότητες από ένα μηχάνημα σε άλλο (αν μιλάμε για διαφορετικές εταιρίες πάντα).

 

Το πλεονέκτημα του σκέτου κλαβιέ είναι ότι μπορείς με ελάχιστο εξοπλισμό (το PC και το κλαβιέ μόνο) να επιτύχεις ό,τι ήχο μπορείς να φανταστείς, και μάλιστα δουλεύοντας με μια μεγάλη οθόνη και εκτενές γραφικό περιβάλλον επεξεργασίας, πολύ πιο ξεκούραστα δηλαδή.

 

3. Μπορείς να αλλάξεις πλήρως τους υπάρχοντες ήχους του οργάνου με τα διάφορα φίλτρα και ρυθμιστικά του synth ή να φτιάξεις δικούς σου.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάκη, για να προσεγγίσεις τα ηχοχρώματα των προτύπων σου θα χρειαστείς synths που να μπορούν να εξομειώσουν τους ήχους των οργάνων της δεκαετίας του 70 και του 80.

 

Παρά το γεγονός ότι τέτοιοι ήχοι έχουν ενσωματωθεί σε πολλά hardware όργανα, η σοβαρότερη δουλειά έχει γίνει στο χώρο των software οργάνων, για τα οποία χρειάζεται υπολογιστής και συνεπώς ξεχωριστό κλαβιέ.

 

Πήγαινε μία βόλτα στο (www.arturia.com) για να μπεις στο κλίμα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες

Εχω το Nord Lead και είναι καταπληκτικό -είναι όμως ΜΟΝΟ ένα σύνθ. Τι σημαίνει αυτό? Πως αν θες ποικιλία πρέπει μάλλον να ψάξεις softsynths - δηλαδή υπολογιστή και ένα midi keyboard. Αυτό θα σου δώσει απείρως περισσότερες ευκολίες και ήχους από ένα μόνο σύνθ, όπως το Nord ή όποιο άλλο...Το Nord θα σου είναι απαραίτητο σε ορισμένα project, όχι όμως σε όλα. Ετσι για αρχή θα σου πρότεινα τη λύση του κομπιούτερ και στη συνέχεια να ψάξεις και ένα καλό σύνθ με προσωπικότητα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα hardware synth που εχω απολαυσει σε έναν φίλο και πιστευω οτι είναι αρκετά πολυδιαστατο, και στο κλίμα των ζητούμενων ηχοχρωμάτων είναι το v-synth. Είναι πραγματικά άξιο όργανο , και ωραίο κλαβιέ.

 

Φυσικά συμφωνώ με την software λυση που είναι πιο .... πιο.. Xpandable.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα να συμπληρωσω, ως κατοχος ενος Nord Lead 2x, οτι ειναι πραγματικα φοβερο οργανο.

 

Δεν ανεφερες βεβαια αν σκοπευεις το synth να το χρησιμοποιησεις και για, live, αν και απ'οσο καταλαβα προοριζεται μονο για home entertainment! Σ'αυτη τη περιπτωση οντως θα σου προτεινα pc και κλαβιε. Αυτη η λυση ομως ενδεχεται και να σου κοστισει, αναλογως με το ποσο σοβαρα θελεις να ασχοληθεις. Απο soft synths δεν κατεχω η αληθεια ειναι, οποτε τα αλλα παιδια θα σου πουν ενα σωστο κοστολογιο, το οποιο βεβαια παιζει να ειναι και μηδενικο με τα δωρεαν -οχι πειρατικα- προγραμματα που κυκλοφορουν.

 

Φιλε cos_dr, μπορεις να επεκταθεις οσο γινεται στο vsynth? Βασικα εχω την αισθηση οτι ειναι ψιλο all-around synth, δηλαδη οτι εχει και ηχους πιανου κλπ. Ισχυει οντως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω πωωω,καταιγισμος απαντησεων :D

 

Καλημερα σε ολους σας.(στα γρηγορα τσακ πατ γιατι με περιμενει και δουλεια :cry: )

 

Σαφως και υπαρχει η οικονομικη λυση της κλαβιερας αλλα δεν ξερω ρε παιδια,απροσωπο μηχανημα.

Κι εν τελη με κλαβιερα μεσα απ το οποιοδηποτε προγραμμα για pc μπορει να πετυχει καποιος την αποδοση ενος nord η γενικα το χαρακτηρα ενος οποιουδηποτε μηχανηματος?

Προσωπικα ειμαι υπερ του synth,απο αποψης προσωπικοτητας του μηχανηματος κι οχι μονο.

Σιγουρα στην αρχη θα χρισημοποιηθει στο σπιτι οταν ομως επενδυεις σε τετοια μηχανηματα γιατι να μην εχεις και την δυνατοτητα του live?

Εξαλλου σιγα σιγα το χτιζεις κι ας το δουλεψεις live και μετα απο μια πενταετια που λεει ο λογος.

 

Αλλωστε μη ξεχνατε οτι παραλληλα μαθαινει και η κορη μου που βασικα εγω μεσω αυτης θα επωφεληθω :P

Αρα ενα σχετικα καλο synth αν τα παει οντως καλα νομιζω θα ειναι καλη επενδυση και μαλλον οπως τα βλεπω θα παω για clavia.

URL=http://www.youtube.com/watch?v=BSSjHZsiiy0]!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπόψιν' date=' ο Jean Michel έχει τέσσερα Nord Lead!

 

[/quote']Ειδα ειδα στο dvd jarre in china :twisted:

 

Yπηρχε περιπτωση να μου ξεφυγει? :D

URL=http://www.youtube.com/watch?v=BSSjHZsiiy0]!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου