Προς το περιεχόμενο

Δωδεκάχορδη ή midi keyboard;


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα λίγα λεφτά στην άκρη και σκεφτόμουνα να πάρω ένα midi keyboard (κατέληξα στο Novation Launchkey 37 MK3). Τις τελευταίες 2 μέρες όμως ακούγοντας τραγούδια με δωδεκάχορδες κιθάρες άρχισα να «ψήνομαι» για αγορά φτηνής πλην τίμιας 12χορδης.

 

Δωδεκάχορδη ή midi keyboard;

 

Έχετε κάποια πρόταση για 12χορδη κιθάρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι χρήσεις των δύο δεν έχουν κανένα μέτρο σύγκρησης πέρα του χρηματικού, αν και νομίζω κατά μέσο όρο ένα midi είναι πολύ φθηνότερο από μια 12χορδη. To midi που λες κάνει γύρω στα 170. Αμφιβάλω αν βρεις αξιοπρεπή κιθάρα (και μάλιστα 12χορδη) με τόσα - στα ίδια λεφτά, η ποιότητα του midi μάλλον θα είναι καλύτερη και θα βγάλει περισσότερο value.

Επίσης αν δεν έχεις καθόλου midi τότε υποθέτω ότι θα αυξήσει την παραγωγηκότητά σου, ειδικά αν θες να πειραματιστείς. Δε χρειάζεται να δώσεις και πολλά λεφτά. Εξαρτάται και από το τι θες από ένα midi (πλήκτρα/keybed, μέγεθος, knobs, faders, pads, κτλ). Η 12χορδη οκ, θα σου δώσει τον μαγικό ήχο της, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω λοιπόν ότι το midi έχει προτεραιότητα - αν φυσικά δεν έχεις.

  • Συμφωνώ 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Εχοντας περάσει απο τα χέρια μου δύο 12άχορδες τα τελευταια 15 χρόνια θα μοιραστώ τις σκέψεις μου...εξαιρετικές για εμπνευση (ακόμα και τα δικά σου κομμάτια να παιξεις με 12χορδη θα ακουστουν τόσο διαφορετικά που ίσως γίνει ένα κλικ μέσα σου και τα πας πιο μακριά ή προς τα αλλού) αλλά και στις 2 περιπτώσεις πολύ συντομα έμειναν παρκαρισμένες στα σταντς τους για πολυ καιρο και αχρησιμοποιητες. Προφανώς αν είσαι του folk (δικα σου κομμάτια, διασκευές κοκ) θα έχει χρήση, αλλιώς μαλλον θα σου μεινει κρεμασμένη στον τοιχο ή σε κάποιο σταντ και θα τρώει σκόνη. Καθαρά δική μου εμπειρια και εκτίμηση, μπορεί για σένα να είναι διαφορετικά.

 

Απο εκει και πέρα, και τα 2 οργανα ήταν στα 200 ευρω περιπου, μια ηλεκτρακουστική Stagg το 2006 (είχα ταξιδευσει μεχρι τον Στολλα, την είχα δοκιμάσει και την αγορασα επιτοπου, ηλεκτρικα τιποτα το ιδιαιτερο, βασικότατα και passive) και πριν απο 2 χρονια αν θυμαμαι καλά μια ακουστική Ibanez PF1512-NT (στα 156 ευρώ απο Thomann τότε, τώρα ειναι στα 180-190 απο οτι βλεπω) και δεν είχα κάποιο θέμα με καμα απο τις 2. Η Ibanez είχε δε τόσο στενο μπράτσο για 12χορδη, που η μεταβαση απο ηλεκτρικη κιθαρα δεν είναι τόσο δραματικη, και πολυ χαμηλό action (οχι οτι η Stagg με ειχε ενοχλησει). Οπότε ακουστικη 12χορδη σε αυτή την ταξη τιμης μπορεις να βρεις (ηλεκτροακουστική χλωμο, λαβε το και αυτό υποψιν αν σκέφτεσαι να ηχογραφησεις).

 

Για μένα μακροπρόθεσμα είναι πιο χρήσιμο ένα midi keyboard για λόγους που ήδη έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread.

 

Αν μπορεις να αγοράσεις μονο ένα απο τα δυο η ψήφος μου πάει στο keyboard. Η 12χορδη (εκτός απο τις περιπτωσεις που ανέφερα) - οπως και οποιοδήποτε έξτρα διαφορετικό μουσικο όργανο - ειναι πάντα ενα nice to have οπότε αν έχεις το budget, τον χώρο και δεν σε χαλάει να βλέπεις για πολυ καιρό ένα οργανο που θα πιάνει σκόνη (εμένα με αρρωσταίνει οπότε βγαίνουν αγγελία), κανένα προβλημα.

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Συμφωνώ 1

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου