Προς το περιεχόμενο

The North American Guitar / Carter Vintage Guitars συγχωνευση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το The North American Guitar, ενα απο τα γνωστοτερα boutique guitar stores στον κοσμο, ανακοινωσε εχθες το βραδυ οτι προχωραει στην αγορα και merger του Carter Vintage Guitars, ιστορικου μαγαζιου στο χωρο των vintage οργανων.
 

"Two of the world’s leading independent guitar stores, The North American Guitar (TNAG) and Carter Vintage Guitars (CVG), have announced they have merged. Carter Vintage Guitars will become part of The North American Guitar and together they will pursue a shared mission to bring the world’s finest guitars and instruments to players, collectors, and enthusiasts worldwide. CVG co-founders Walter and Christie Carter will remain at the helm of the vintage instrument operations from their iconic location in Music City, Tennessee.  

 

By combining TNAG’s expertise in luthier-built instruments and the premium guitar market, along with CVG’s extensive vintage inventory and expertise, the partnership will create an unprecedented online and in-store guitar-buying experience for discerning musicians."


https://thenorthamericanguitar.com/blogs/news/the-north-american-guitar-and-carter-vintage-guitars-merge-to-bring-the-world-s-finest-guitars-to-players-and-collectors-around-the-globe-1

https://thenorthamericanguitar.com/

https://cartervintage.com/


Το TNAG θα συνεχισει να διατηρει το μαγαζι του στο Nashville, και το ιδιο θα κανει και το CVG, με το προσωπικο και management τους να παραμενουν on board, απλα με το TNAG πλεον ως parent company. Η ουσιαστικη αλλαγη, απο πλευρας καταναλωτη τουλαχιστον, ειναι οτι αμεσα θα γινει μια προσπαθεια το τεραστιο stock του CVG να γινει παγκοσμιως διαθεσιμο online, οπως ειναι και βασικη πολιτικη του TNAG. Προς το παρον αυτο θα γινει με τις υπαρχουσες χωριστες πλατφορμες/websites των δυο μαγαζιων αλλα σε καποια στιγμη στο μελον το πλανο ειναι να γινει διαθεσιμο ολο το stock τους σε μια συγχωνευμενη πλατφορμα. 

 

Συντομα λοιπον μπορουμε να περιμενουμε ενα διαδικτυακο μαγαζι με μια απο τις πιο εντυπωσιακες γκαμες high-end οργανων, ειτε vintage ειτε boutique. Και αν και οι περισσοτεροι μας θα περιοριστουμε σε απλο window shopping, ακομα και αυτο εχει την χαρη του.

 

Αν τυχον ομως καποιος ενδιαφερετε και για κατι περαν του χαζεματος, θα ηθελα να αναφερω κατι που εμενα προσωπικα με ιντριγκαρε με το που διαβασα αυτη την ειδηση, αααααν λεμε ποτε τωρα εχω την ανεση για τετοιες αγορες. Προτου συνεχισω θα ηθελα να τονισω οτι τα παρακατω ειναι γραμμενα με βαση του τι γνωριζω ο ιδιος απο σχετικα προσφατη συζητηση με υπαλληλο του TNAG και πως μαντευω οτι μπορει να εξελιχθει η κατασταση, οποτε take it with a grain of salt προφανως.

 

Οποιος θυμαται τις πρωτες μερες του TNAG, ισως θυμαται οτι το μαγαζι -εν αντιθεση με το τι θα σε εκανε να πιστευεις το ονομα του- δεν βρισκοταν στο Nashville, αλλα στο Λονδινο. Και μεχρι και σημερα, το TNAG συνεχιζει να ειναι επιχειρηση με εδρα το Ηνωμενο Βασιλειο. Μπορει μεν το showroom τους, η πλειοψηφια του προσωπικου τους και πρακτικα ολο τους το stock να βρισκονται στο Nashville αλλα η εταιρεια παραμενει UK based. 

 

Τουτεστιν, αν καποιος στο UK κανει online αγορα απο το TNAG, δεν χρειαζεται να ανησυχει για διπλο ΦΠΑ (UK VAT priced in at checkout), ουτε πληρωνει δασμους, εκτελωνισμους και ολα τα ωραια. Πληρωνεις ακριβως την τιμη που βλεπεις στο site, συν γυρω στις 150 λιρες shipping costs. Eιναι το μονο μαγαζι που ξερω οπου εχει δημιουργηθει ενα μικρο loophole οπου μπορεις να πληρωνεις (σχεδον) τιμες Αμερικης εντος Ευρωπης. Και μεχρι προσφατως, ηταν οντως EU-wide αλλα δυστυχως με τις μαλακιες μας με το Brexit that ship has sailed οποτε πλεον το αβανταζ μπορουν να το εχουν μονο οσοι ειναι στην Αγγλια συγκεκριμενα. Κατι μου λεει παντως οτι το συγκεκριμενο set up δεν θα αλλαξει, οποτε συντομα ισως και το CVG, μεσω της πλατφορμας του TNAG, να μπορει να προσφερει την ιδια διευκολυνση, ανοιγωντας ενα "παραθυρακι" για την Αμερικανικη vintage αγορα. Worth keeping in mind :)
 

Επεξεργασμένο από odis13
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 ώρα πριν, odis13 είπε

Και αν και οι περισσοτεροι μας θα περιοριστουμε σε απλο window shopping, ακομα και αυτο εχει την χαρη του.

 

 

Μας κόλασες νυχτιάτικα... 😄

 

Είδα δε αυτό: G&L Bass ASAT Prototype

Και ένα δάκρυ κύλησε για αυτό:  One of the last instruments Leo was working on when he died in 1991. The body is still in-the-white with Leo's penciled outline of a pickguard.

Βέβαια μετά είδα και αυτό (πολλά δάκρυα κύλησαν): $ 47,500.00 😄

 

Πάντως thanx για την ενημέρωση και thanx για το tip στο τέλος. Άμα κάτσει κάνα... τζόκερ θα φανεί χρήσιμο. 

 

Leo asat.JPG

  • Like 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου