Προς το περιεχόμενο

Το τραγούδι που μας έκανε ν' ασχοληθούμε με τη μουσική.


Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Rainbow- Fool for the night, από το Bent out of shape. Και όχι ότι δεν είχα ακούσει άλλα πράγματα στο παρελθόν (Sabbath, Supertramp, Stones κλπ)... Αλλά ήταν εκείνο το σόλο (Blackmore) που ήταν ένα κυριολεκτικό blast στο κεφάλι μου.

 

Κάπου εκεί ξεκίνησε η δική μου... καταστροφή 😎

Next...    

  • Like 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν πρέπει οπωσδήποτε ένα, τότε είναι σίγουρα το παρακάτω και συγκεκριμένα το intro solo. Το άκουσα και κάτι άναψε με το κεφάλι μου, πρέπει να ήμουν 7-8 χρόνων. Από εκεί πήγα μετά σε Santana, Angus Young και μετά με πήρε μπάλα γενικώς.

 

 

  • Like 3

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχοληθηκα με τη μουσικη πολυ πριν ξεκινησω να ακουω μουσικη. Υπηρχαν οργανα στο σπιτι και απλα κολλησα...

 

Για την ηλεκτρικη, που ξεκινησα σχετικα προσφατα, νομιζω οτι με "εσπρωξε" το parisianne walkways και το the loner. Ηταν και τα πρωτα που ξεκινησα να -προσπαθω να- παιζω οταν ξεκινησα. Εχουν ενα παθος στο παιξιμο, οπου με συνεπαιρνει μεχρι και σημερα.

  • Like 3

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά τα δύο.

 

 

 

 

 

 

33 λεπτά πριν, Nestoras είπε

Το έιχα δει στην εκπομπή του Ζακ Μεναχέμ. Έκτοτε ...

 

Αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος που πήρα.

Ο πρώτος λέμε.

  • Like 4

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν διάφορα μουσικά highlights για μένα, έχω περάσει από τόσα που έδωσαν διαφορετική "σπίθα".

 

Θυμάμαι να είμαι 4η Δημοτικού, 9 χρονών, που έβλεπα τον πατέρα μου να παίζει μπουζούκι, και συνήθως με εντυπωσίαζε όταν έπαιζε το γνωστό "Του Γιαννάκη οι Πενιές". Κάποια στιγμή η μαμά μου πήρε ένα μπαγλαμαδάκι και το πρώτο κομμάτι που "έβγαλα" ήταν Το Άγαλμα, και το κλασσικό Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, όσο μπορούσε ένα παιδάκι 9-10 χρονών φυσικά.

 

Στην 3η γυμνασίου, γύρω στα 14, ενώ στο (μουσικό) σχολείο είχα επιλέξει μπουζούκι ως όργανο επιλογής, είχα μάθει να γράφω CD και μέσα από πολλές επιρροές από την αδερφή μου, ότι έγραφα ξεκινούσε με Metallica και Scorpions, συνέχιζε με Χατζηγιάννη, μετά Χιώτη και Ζαμπέτα, και έκλεινε με Ημισκούμπρια, στο ίδιο CD που χωρούσε με το ζόρι 20 κομμάτια.

 

Μια μέρα όμως την ίδια χρονιά, κάποιος έδωσε στην αδερφή μου ένα CD που είχε μέσα κάτι video clips. Μέσα σε αυτά ήταν το Sweet Child O' Mine και το Don't Cry από Guns N' Roses. Δε ξέρω τι παίχτηκε αλλά εγώ και ο κολλητός μου ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που αποφασίσαμε να κάνουμε μπάντα. Εκεί ξεκίνησαν όλα.

 

Την ίδια χρονιά πήρα Drums, αλλά το πρώτο κομμάτι που έπαιξα ήταν το κουπλέ του St. Anger των Metallica.

 

Το κομμάτι όμως που με "ξύπνησε" σαν μουσικό, δεν ήταν άλλο από το Lateralus των Tool. Πάλι είχαν δώσει στην αδερφή μου ένα CD... Έρχεται λοιπόν μια μέρα και μου λέει, ΑΚΟΥ ΑΚΟΥ! Ε και με το που ξεκίνησε το post-intro, έπαθα την πλακάρα μου. Έτσι πήρα την επιρροή στο να ξεκινήσω να γράφω σοβαρά μουσική, και έγραψα το Insomnia, το οποίο θέλω κάποια στιγμή να το ξαναγράψω με τις γνώσεις που έχω σήμερα.

Επεξεργασμένο από Alex Raptakis
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
13 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

 

 

 

Για φαντάσου... Σήμερα ξέθαψα από την ντουλάπα ένα παρεμφερές Ibanez (με τάστα όμως), που πιθανώς να είναι λίγο μεταγενέστερο του εικονιζόμενου. Δεν περίμενα να δω δεύτερο την ίδια ημέρα 🧐

  • Like 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τραγουδι που με εκανε να ακουω ροκ ηταν το immigrant song, αλλα το τραγουδι που με εκανε να θελω να μαθω να παιζω κανονικα κιθαρα (γιατι ηδη γρατζουναγα διαφορα οργανα απο τα 4) ηταν το shadow play που το ακουσα  να το παιζει λαιβ μια (αγνωστη για μενα) μπαντα στο πασαλιμανι στην πλατεια απεναντι απο το ρολοι, το 1979-1980.
Ηδη ειχα δει μπαντες να παιζουν (Socrates, Sos, Φατμε και πολλες καλες συνοικιακες μπαντες του Πειραια που ειχε παραδοση στις ροκ μπαντες), εβλεπα ακομα και τον ιδιο τον Σπαθα να παιζει μπροστα μου, απεναντι απο το σπιτι μου που μαζευοντουσταν σε μια μονοκατοικια ενος ξαδερφου, τον Τζιμη τον Βατικιωτη, τον Αχιλλεα (δεν θυμαμαι επιθετο) με την 50s tele με την κροκοδειλε θηκη που μου την εδινε κιολας ο τρελλος να παιζω μετα οπως και την 69 black strat ο ξαδερφος), αλλα αυτο το κομματι παιγμενο απο μια αγνωστη μπαντα μου εκανε το κλικ.

Tο καλοκαιρι που ακολουθησε με βρηκε να βλεπω ολυμπιακους αγωνες της Μοσχας (γιαυτο θυμαμαι χρονολογιες)  και να προσπαθω να παιξω τις 4 πρωτες νοτες του shine on you για αρχη.
Την επομενη χρονια ειδα και τον ιδιο τον Gallagher λαιβ στη Ν. Φιλαδελφεια.
Μετα απο δυο χρονια ειχα τη δικια μου μπαντα και το παιξαμε λαιβ στο σχολειο, μαζι με το bad penny αναμεσα σε αλλα.
 


 

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινησα να γρατζουναω το 97 οταν τελειωσα το Λυκειο (οι πανελληνιες ηταν απαγορευτικες για πιο πριν). Η αποφαση ομως ειχε παρθει το 94 κ ηταν να μαθω για να βγαλω ολο το Piece of Mind νοτα προς νοτα γιατι ειχα παθει πλακα. 3 χρονια μετα οταν ξεκινησα τα γουστα ειχαν αλλαξει κ δεν εβγαλα ποτε ουτε ενα κομματι απο το αλπουμ αυτο ολοκληρο. Παρολα αυτα παντα θα εχει ιδιαιτερη αξια για μενα γι'αυτο το λογο (κ γιατι ειναι δισκαρα βεβαια)

Επεξεργασμένο από billaraskats27

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός ο δίσκος. 

 

 

Πρέπει να ήταν το μοναδικό πράγμα που άκουγα συνεχώς από τα 8 μέχρι τα 10 μου :) (υπήρχε μεταξύ πολλών άλλων στην τεράστια δισκοθήκη των γονέων μου)

Είχα ήδη αρχίσει από τα 7 μου κλασσικό πιάνο οπότε μπορούσα και να τα ψιλοπαιξω τα κομμάτια αυτα ...

Στα 13 μου ήμουν ήδη σε μπάντα στο σχολείο (ήταν 15αρηδες αυτοί,μεγαλυτεροι) .

Παραδόξως δεν έπαιξα ποτέ κλασσικό ροκ.

Πάντα μαύρη μουσική και μετά κατευθείαν punk και New wave.

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου