Προς το περιεχόμενο

MELODY SG BASS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

Ήρθε στα χέρια μου το πολύ παλιό και ταλαιπωρημένο μπάσο στις φωτογραφίες, είναι τουλάχιστον 30 χρόνια παλιό. Η μάρκα, έτσι όπως ξεκόλλησα τη μαύρη ταινία στο headstock, είναι Melody, Made in Italy. 

Θα ήθελα παρακαλώ να ρίξτε μια ματιά και να μου πείτε εάν αξίζει τον κόπο να (προσπαθήσω να) το επαναφέρω σε λειτουργική  κατάσταση και αν γίνεται με ένα λογικό κόστος ή να πάρω κάποιο budget όργανο Harley Benton κλπ. 

Ευχαριστώ. 

1687801661479.jpg

1687801661472.jpg

1687801661465.jpg

1687801661443.jpg

1687801661452.jpg

1687794577789.jpg

1687801661458.jpg

1687794577804.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω ρε φίλε, ρωγμές βλέπω στο μπράτσο.

Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω καλύτερα να πάρεις κάτι άλλο.

 

Καλώς ήρθες.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ρωγμες στο μπρατσο ειναι ανησυχητικες οντως, αν θελεις να ασχοληθεις ισως πρεπει να επενδυσεις σε κατι αλλο. Μπορεις να βρεις φτηνα αξιοπρεπη οργανα, που σιγουρα θα αξιζουν τα οποια λεφτα δωσεις παραπανω απ΄οτι το να επιχειρησεις επαγγελματικου επιπεδου επισκευη στο συγκεκριμενο. 

 

Τωρα αν παρεις καποιο φτηνο οργανο για βασικο σου οργανο εκμαθησης, και πιανουν τα χερια σου απο DIY ισως υπαρχουν κανα δυο πραγματα που μπορεις να αποπειραθεις ωστε να συνεφερεις λιγο το SG. Αλλα χωρις καμια εγγυηση για το αποτελεσμα.

Επεξεργασμένο από odis13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
8 ώρες πριν, Μαργαρίτης είπε

είναι τουλάχιστον 30 χρόνια παλιό.

Καλώς ήρθες...  Να μη σου πω και 40 ετών, της δεκαετίας του '80 (πιθανώς αγορασμένο από τον Αρμάο που τα έφερνε τότε, μαζί και με άλλες κόπιες).

 

8 ώρες πριν, Μαργαρίτης είπε

εάν αξίζει τον κόπο να (προσπαθήσω να) το επαναφέρω σε λειτουργική  κατάσταση

Κοίτα, όπως το βλέπω, η λύση εδώ είναι να αλλάξεις μπράτσο γιατί είναι θέμα χρόνου να σου μείνει στο χέρι- να σπάσει. Αν πιάνουν τα χέρια σου βέβαια, μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να το επισκευάσεις και να το έχεις για "ιστορικούς" λόγους.

 

8 ώρες πριν, Μαργαρίτης είπε

ή να πάρω κάποιο budget όργανο Harley Benton κλπ. 

Η ενδεδειγμένη λύση.

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω βλεπω μονο finish cracks που ειναι λογικα για τοσο παλιο οργανο.

Πηγαινε το σε ενα μαστορα για να το επιβεβαιώσεις.

Αν ειναι λοιπον μονο αυτο,ενα σετ απ θες,αλλαγες χορδων και ετοιμος.

Δεν ειναι καθολου ασχημο μπασακι αυτο το Melody / EKO 6500 που βρηκες, full mahogany το κοβω.

 

https://www.fetishguitars.com/castelfidardo-recanati/melody/melody-solidbodies/

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εγώ νομίζω απ' την πλαινή φώτο ότι έχει crack. Αν ήμουν στη θέση σου όμως θα το πήγαινα στον κ. Κώστα Κακανιάρη (Joker Guitars) που εξειδικεύεται και μπορεί να σου καλύψει με βερνίκι την επισκευή και να μη φαίνεται τίποτα. Θα προτιμούσα δηλαδή με τα ίδια λεφτά να κρατήσω αυτό απ' το να πάρω Harley Benton.

 

O πρωτος λόγος είναι γιατί αυτό είναι ένα όργανο που έχει appeal και mojo σε αντίθεση με το Harley και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί το μπάσο της Harley μπορεί να ζυγίζει 383707869876 κιλά και να θέλει επίσης δουλειά σε τάστα κλπ. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου εμπειρία με ένα HB Jazz που πήρα για δοκιμή και δεν το κράτησα ούτε βδομάδα.

Αν θες όμως μπάσο να κάνεις δουλίτσα all around, ούτε η μία λύση είναι καλή, ούτε η άλλη. Ψάξε καλύτερα στις αγγελίες κάποιο Ibanez ή Yamaha στα 300 ευρώ περίπου μεταχειρισμένο που να έχει τουλάχιστον μια μείωση τιμής 30% απ την τιμή καινούργιου και να είναι σε άψογη κατάσταση. 

 

Όταν το βαρεθείς απλά το ξαναπουλάς. Θα κάνεις τη δουλειά σου κι άντε να χάσεις κι ένα 50άρικο στη χειρότερη. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχαμε ενα τετοιο στη μπαντα που επαιζα στα 80s.

Καθαρισε το, βαλε του λαδακι και καινουργιες χορδες και βλεπεις.

ΥΓ εχω το HB JB-75. Πολυ καλο για τα λεφτα του, αλλα πολυ βαρυ για Live. Για το σπιτι καλα ειναι, στηριγμενο στο ποδι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβαμαι οτι οι ρωγμες δεν ειναι απλα cracks στο φινιρισμα, νομιζω η καθετη ρωγμη στο πισω μερος του μπρατσου και ειδικα η ρωγμη στο πλαι του headstock ειναι κανονικα cracks, ισως απο καποιο χτυπημα - μπορεις να δεις οτι αυτη του headstock συνεχιζει και στο faceplate, πανω απο το nut στην μπασα E. Μου φαινονται μαλιστα (ειδικα η 2η) ως ρωγμες που μπορουν να σου προκαλεσουν σοβαρο θεμα, i.e. να σου μεινει το headstock στο χερι, ειτε στο παραμικρο χτυπημα ειτε απλα μετα απο καιρο με τις χορδες σε full tension. Χωρις να μπορω να κρινω με βεβαιοτητα και μιλωντας απο τις φωτογραφιες παντα.

 

Aρα αν θες να το αξιοποιησεις αυτο το οργανο πρεπει κατι να κανεις για τις ρωγμες. Σιγουρα φαινεται γουστοζικο αρκετα για να το αξιοποιησεις, το θεμα ειναι οτι α) το κοστος επισκευης πιθανοτατα θα ξεπερναει την αξια του οργανουν και β) πιθανοτατα να μην καταληξεις και με ενα ιδιαιτερα playable οργανο κατοπιν επισκευων των ρωγμων. Γιατι και να φτιαχτουν αυτες ωστε να μην σου μεινει στο χερι, αν το μανικι εχει γινει μπανανα, το trussrod ειναι τερματισμενο και τα ταστα υπο διαλυση τι να το κανεις? Μονο ενας οργανοποιος που θα δει το οργανο απο κοντα μπορει να σου πει ποσο θα κοστισει συνολικα το ρεκτιφιε. 

 

Εγω στη θεση σου θα εκανα τα εξης:
α) Θα ρωτουσα ενα-δυο επαγγελματιες απο περιεργεια και μονο, και αν ειναι ευκολο γιατι δε ξερω και που βρισκεσαι, ποσο θα κοστιζε σε πρωτη φαση να κολληθει η ρωγμη του headstock που ειναι ανησυχητικη και σε δευτερη φαση ενα συνολικο ρεκτιφιε (playability-wise, τα κοπανηματα και τα finish cracks εννοειται τα αφηνεις, mojo ειναι). 

β) Θα ξεκινουσα να ψαχνω για ενα μπασο αξιοπρεπες ως main οργανο, θα κοιτουσα πχ για ενα μεταχειρισμενο φτηνο Yamaha ή Ibanez οπως ειπε ο kpeyos 

γ) Αν, λεω ΑΝ πιανουν τα χερια μου (σου) θα επιχειρουσα μια diy επισκευη των ρωγμων καθαρα και μονο για να κινδυνευει λιγο λιγοτερο το μπασο να διαλυθει. Με πληρη επιγνωση του οτι δεν εχω καμια εγγυηση για το αποτελεσμα. Ειναι και σε περιεργα σημεια...θα δοκιμαζα ισως αρκετα ρευστη superglue πανω στις ρωγμες, pumping με μια μικρη βεντουζα για να εισχωρησει στη ρωγμη, καθαρισμα γρηγορα με υγρο πανακι, clamping με λαστιχο αιμοληψιας και Θεος βοηθος.





Y.Γ. Τωρα που ξανακοιταω την καθετη ρωγμη στο πισω μερος του μπρατσου αρχιζω να φοβαμαι οτι μπορει και να προκληθηκε απο υπερβολικο σφιξιμο του truss rod το οποιο "εσκασε" μεσα απο το ξυλο. Μεγαλος μπελας αν ειναι οντως τετοια περιπτωση...ο,τι κολλα μπει εκει θα πρεπει καπως να προσεξεις οτι δε θα φτασει και μεχρι το trussrod αυτο καθαυτο. Αλλα τετοια ωρα τετοια λογια...

 

Επεξεργασμένο από odis13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποδοχή, βοήθεια και τις προτάσεις σας. Εγώ βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και μόλις έμαθα ότι το μπάσο είχε δοθεί στον μπασίστα μας αρχές 90 από μέλος μιας θρυλικής μπάντας της πόλης, τους Dream Runners @Spyros Delta ring a bell maybe??

Σκεφτόμουν να το πάω στον Νακα καταρχάς που είναι κοντά στο σπίτι μου, αλλά λόγω της φθορών όπως τις αναφέρετε μάλλον θα πρέπει να το δει όργανοποιός και να αποφανθεί. 

Βασικά θέλω ένα entry level όργανο και το μπάτζετ άντε να φτάσει τα 200 - 250. Τι λέτε για ένα Squier Jaguar bass?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου