Προς το περιεχόμενο

Rhodes Mk8


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 3 μήνες αργότερα...

Οταν το ειδα στο thumbnail με τα ξυλινα πανελ και το κοκκινο καπακι με χαλασε. Τι ειναι αυτο το πραμα, σαν το παρανομο lovechild ενος Hammond και ενος Nord? Μετα ειδα το βιντεο βεβαια και το ειδα με το smoked καπακι και οκ, επαθα μια καποια αναστατωση, δε θα το κρυψω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ex-Πάνος Χελιδόνης

Εγώ αυτό που πρόσεξα και είπα μέσα μου ήταν "Γέρασε και ο Claudio.."

 

Επίσης έχω να πώ οτι πλέον, οι ήχοι του Rhodes και των Hammond organs έχουν φτάσει να είναι τόσο τελειοποιημένοι στα workstations που, δε βρίσκω κανένα λόγο να πάρει κάποιος τα ορίτζιναλ. Ξέρω, πολλοί ίσως με κράξουν, αλλά σημειώστε οτι ΔΕΝ πιστεύω το ίδιο και για τον ήχο του πιάνου. Θέλω να πώ δλδ οτι αυτό που λέω παραπάνω δεν είναι μια επιπόλαιη παρατήρηση. Anyway.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

πλέον, οι ήχοι του Rhodes και των Hammond organs έχουν φτάσει να είναι τόσο τελειοποιημένοι στα workstations που, δε βρίσκω κανένα λόγο να πάρει κάποιος τα ορίτζιναλ. 

Για τα Rhodes άντε να συμφωνήσω, αλλά στον Hammond ήχο τα workstations/synths είναι πολύ πίσω. Kι αυτό γιατί o ήχος του δεν μπορεί να αποτυπωθεί σοβαρά μόνο με ένα καλό sampling, όπως μπορεί να γίνει με το Rhodes. 

Όποιος θέλει σοβαρά να παίξει με το Hammond ήχο και όχι απλά να χρησιμοποιήσει 2-3 ήχους για "πλάτες", πάει άμεσα σε αγορά Hammond οργάνου ή κάποιου καλού Hammond clone. 

Για τα Rhodes δεν υπάρχει θέμα, εδώ ακόμα και ο Chick Corea έπαιζε Rhodes στα lives με τo Montage 8, έχοντας σαμπλάρει το "πειραγμένο" του Rhodes. H τιμή του νέου Rhodes είναι για γέλια btw.

 

 

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ex-Πάνος Χελιδόνης
8 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

δεν μπορεί να αποτυπωθεί σοβαρά μόνο με ένα καλό sampling

Ναί, μόλις θυμήθηκα οτι έχουμε να κάνουμε και με drawbars.. σωστός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

Ναί, μόλις θυμήθηκα οτι έχουμε να κάνουμε και με drawbars.. σωστός.

Τα drawbars είναι το λιγότερο, αυτό λύνεται εύκολα. Ο ήχος του όμως είναι αρκετά πολύπλοκος και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που κανείς δεν υπολογίζει σοβαρά σε μια synth εταιρεία. Ότι synth και να έχει περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία 40 χρόνια, "στρίφτηκε" στα χέρια μου για να δημιουργήσει ήχους Hammond. Τζάμπα κόπος.

Όταν αγόρασα το πρώτο Hammond η αναζήτηση και η ταλαιπωρία τόσων δεκαετιών έλαβε τέλος. Άπαξ και πιάσεις ένα στα χέρια σου, σύντομα δεν θα διανοείσαι καν να παίξεις με ήχους Hammond από οποιοδήποτε synth/workstation, έστω και για πλάτες, όσο και "γαμάουα" να είναι αυτοί οι ήχοι.😛

Για γενική χρήση πάντως, τα σύγχρονα workstations διαθέτουν εξαιρετικούς ήχους Hammond που θα καλύψουν σχεδόν τους πάντες. Οι ήχοι που άκουσα πχ στο νέο Montage τα σπάνε. Αν κάποιος θέλει να μείνει σ'αυτούς και να μην αρχίσει τα "σκαλίσματα", θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου