Προς το περιεχόμενο

Service για Yamaha psr


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχουμε στο προβάδικο ένα παλιό Yamaha, psr είναι νομίζω το μοντέλο, για περιστασιακή χρήση. Το όργανο είναι παλιό, κάποια πλήκτρα για να ακουστούν θέλουν πάτημα με μίσος, ξέρετε αν φτιάχνεται και πόσο θα μου πάρουν; Βασικά θέλω να μάθω αν συμφέρει να φτιαχτεί, κατά τα άλλα δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα ψάξεις την θεματική ενότητα Keyboards στο παλιότερο θέμα επισκευή πλήκτρων, κάποιος φίλος , είχε δώσει παλαιότερα κάποιες λύσεις για φτηνή επισκευη των yamaha.

 

Βασικά εγώ είχα ρωτήσει γιατι έχω ενα psr500 με το ίδιο πρόβλημα, και μου είπε, αλλά τελικά δεν ασχολήθηκα να πάω.

 

Αν πάς εκεί τελικά , και δεν σου κάνει κόπο , πές μου και εμένα τι έγινε και αν είχες καλή τιμή,

 

Πάντως στο naka δεν πάω γιατι φοβάμαι οτι θα με γδάρουν, όπως με έγδαραν και στο bonstudio, και όταν αντιμετώπισα δευτερη φορά πρόβλημα με το triton το άνοιξα με έναν φίλο και το φτιάξαμε μόνοι μας, σε δύο πλήκτρα που είχε πρόβλημα.

 

Αν δείς απο μέσα πως είναι ένα keyboard , απο κάτω απο τα πλαστικά πλήκτρα, έχει μια λαστιχένια μεμβράνη στην πλακέτα , όπως αυτή που έχουν τα τηλεκοντρόλ.

 

Σε εμένα το τρίτον είχε μαζςψει μάκα, και την καθαρίσαμε και όλα καλά.

 

Δεν θα συνιστούσα να κάνεις το ίδιο, γιατι εμένα ο φίλος μου ήταν ηλεκτρονικός, και ήξερε τουλαχιστον τι βλέπει, αλλά μάλλον αυτό θα είναι και σε εσένα, είναι μου είπε κλασσικό πρόβλημα σε τέτοια.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ ¶νθρωπε με την μοναδική Λάμψη, με διαφώτισες τα μάλα!

Στον Νάκα δεν πάω με τίποτα, μάλλον θα το ανοίξω μόνος μιας και είμαι κατσαβιδάκιας.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε στο προβάδικο ένα παλιό Yamaha' date=' psr είναι νομίζω το μοντέλο, για περιστασιακή χρήση. Το όργανο είναι παλιό, κάποια πλήκτρα για να ακουστούν θέλουν πάτημα με μίσος, ξέρετε αν φτιάχνεται και πόσο θα μου πάρουν; Βασικά θέλω να μάθω αν συμφέρει να φτιαχτεί, κατά τα άλλα δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.[/quote']

Ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα PSR 310. Κατα πασα πιθανοτητα, το λιπαντικο υλικο μεταξυ των πληκτων εχει "φαγωθει". Να τι θα κανεις:

 

1.Θα το γυρισεις αναποδα και θα ξεβιδωσεις ολες τις βιδες

2.Οπως ειναι αναποδα, θα το ανοιξεις προσεκτικα, γιατι πολλα yamaha, εχουν τα καλωδια για τις μπαταριες, στο κατω σωμα κολλημενα. Αν το τραβηξεις αποτομα, μπορει να κοπουν.

3.Κατα 99% ολες οι πλακετες θα παραμεινουν στη θεση τους, επειδη εχουν διαφορετικες βιδες στο πανω σασι. Ετσι δεν θα κινδυνεψεις να φυγουν.

4.Σε μενα χρειαστηκε να βγαλω ορισμενες πλακετες, ετσι ωστε να απελευθερωθουν ορισμενα σημεια του κλαβιε. Εαν το κανεις κι εσυ, προσεξε να δεις που μπαινουν οι βιδες και προσεξε τυχον pin που πρεπει να βγουν απο τις πλακετες, ωστε να μην τραβηχτουν και κοπουν.

5.Οταν το κανεις, λογικα θα πρεπει το κλαβιε να ειναι εκτεθειμενο με τις βιδες του. Τωρα θα τις ξεβιδωσεις ( καλη υπομονη σε αυτο ) και θα τις βγαλεις οκταβα οκταβα.

6.Με ενα πανακι λιγο βαζελινη θα περασεις τα σημεια των πληκτρων που ακουμπανε στο λαστιχο και μεταξυ τους.

7.Ακολουθα ολη τη διαδικασια αναποδα και θα μπορεσεις να το δεσεις..

 

Εδω και 3 χρονια το πληκτρο παιζει αψογα και δεν εχω κανενα προβλημα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλά φίλε μου! Θα το παλέψω, να σαι σίγουρος!

Εδώ εχώ λύσει και έχω δέσει inkjet εκτυπωτή και έχει δουλέψει (!), σε ένα yamahaki θα κολλήσω; ;)

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή επιτυχία!

 

Μετά και την συμβουλη του φίλου freemindgr, μπηκα κι εγω στην πρίζα!

 

Απάνω τους!!

 

Θα κάτσω το sk να το λύσω κι εγώ!

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ είχα πληρώσει 50€ για service σε PSR-A3 και άλλαξα μεμβράνη και έγινε και καθαρισμός παντός τύπου. Δεν είναι λίγα, αλλά δεν μου φανήκαν και πολλά.. θα βγάλει άλλα 9 χρόνια τώρα.

Είχα 5-6 πλήκτρα που έπρεπε να τα πατάς πολύ πιο δυνατά και έκανε λίγο φασαρία το ποτενσιόμετρο.

Δεν ξέρω πόσο κάνει το service στον αντιπρόσωπο αυτή τη στιγμή αλλά καλύτερα να ρωτήσεις πριν το ανοίξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και αυτό είναι σωστό που λέει ο x-pap. Καλό είναι να μην το παίζουμε μάστορες, αλλά στην γενικότερη στενότητα, εκεί καταντήσαμε.

 

Εξάλου γενικά όπου μιλάμε για σέρβις , υπάρχει έκδηλη μια δυσπιστία, σε σχέση με το τί μας φτιάχνουν και ΄ποσο τελικά αξίζει.

 

Πριν καιρό. π.χ. μου χάλασε το joystick του τρίτον, και ένα πλήκτρο είχε χαλαρώσει.

 

Πλήρωσα 90 ευρώ για την επισκευή του.

 

οταν το άνοιξα αργότερα για το άλλο πρόβλημα των πλήκτρων που δεν πατιώντουσαν είδα, οτι στο joystick αλλάξανε ένα καλώδια και το ενίσχυσαν με μονωτική ταινία, καθώς και ένα ελατηριάκι στην κορυφή του πλήκτρου, υπευθυνο για την επαναφορά του (yassoo Hook).

 

Δεν ξέρω αν αυτό αξίζει 90 ευρώ, απλά ο ηλεκτρονικός ο φίλος μου, μου είπε να μην το βλέπω έτσι, απλα πληρώνεις και την τεχνογνωσία, πέραν απο τα υλικά.

 

Οπως και για το θέμα των πλήκτρων μετά , μου λέει οτι αμα μου το έφερνες να στο φτιάξω εγώ , πάλι τα ίδια θα σου έπαιρνα.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχεις άδικο, στην περίπτωση όμως που είναι κάτι σοβαρό και δεν το κατέχω το άθλημα τότε βουρ για μάστορα, όμως αν είναι απλά ανοίγω το σασί και βγάζω την μάκα τότε δεν το ξανασκέφτομαι, εμπρός καλό μου κατσαβίδι! Σαν να λέμε είσαι κιθαρίστας 50 χρόνια και πας την κιθάρα σου να στην σετάρουν άλλοι. Χαζό δεν είναι;

Πάντως ευχαριστώ όλους τους συνάδελφους πληκτροφονιάδες, και εγώ με πλήκτρα άλλωστε ξεκίνησα, αλλά κάπου σκόνταψα στην πορεία, μάλλον σε χορδή .105...

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως το ταπεινό μου PSS-680 εχει χρειαστεί δύο φορές καθαρισμό των πλήκτρων. Και τις δύο φορές το τούμπαρα στο κρεβάτι μου-σημαντικό για να μην προκληθεί ζημιά-το έλυσα, το καθάρισα με οινοπνευματάκι καθαρό, το ξαναέδεσα και κανένα πρόβλημα.

 

Τώρα αν έχεις την οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν είναι θέμα απλά καθαρισμού, τότε καλύτερα να υποστείς το τιμολόγιο του επίσημου service..... :( :( :( :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου