Προς το περιεχόμενο

Αξίζουν σήμερα τα ακριβά μικρόφωνα για toms & outside kick drum?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Χρόνο με τον χρόνο βλέπω ότι η ποιότητα των Κινέζικων μικροφώνων έχει βελτιωθεί πολύ. Πέρυσι τέτοιο καιρό βρήκα στις αγγελίες ένα SE Ribbon στα 200€ και όταν το άκουσα έμεινα με το στόμα ανοικτό. Στα πυκνωτικά επίσης η ποιότητα σήμερα δεν έχει καμία σχέση κατά τη γνώμη μου με αυτή πριν που υπήρχε 10 χρόνια πριν αλλά και οι τιμές αυτών των Κινέζικων μικροφώνων έχουν μειωθεί πάρα πολύ. 

Οπότε αυτό που ρωτάω είναι αν αξίζει κάποιος να δώσει 600€ για ένα δυναμικό EV RΕ20 ή 400€ για ένα Sennheiser MD 421, που θεωρούνται classic mics για toms και kick drums, όταν μπορεί να αγοράσει πυκνωτικά της SE με 100€ ή ακόμη και αντίγραφα Earthworks απ' τον Thomann (t-bone) με 50€. 

 

Έχει κανείς εμπειρία σύγκρισης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω κανει συγκριτικο με Κινεζικα αλλα οτιδηποτε φτηνο αντιγραφο  εχω χρησιμοποιήσει αντι για RE20 (που ειναι το απολυτως αγαπημενο μου) στην bass drum did not cut the mustard ,το 421 δεν μου αρεσει καθολου στα toms γιατι "ακουει" ολο τoν χωρο  και μου χαλαει το mix αλλα και παλι δεν νομιζω να μπορει να το φτασουν αλλα μικροφωνα (και το 421 ειναι επισης εκπληκτικο μικροφωνο για ενισχυτη κιθαρας/μπασου/bass drum οποτε γιατι να μην το εχεις και αυτο?)

 

Προσωπικα αν ειχα low budget θα χρησιμοποιουσα 57αρια στα toms, μια χαρα δουλεια κανουν.   

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 ώρα πριν, Superfunk είπε

Δεν εχω κανει συγκριτικο με Κινεζικα

Όπως είπα επειδή περνάνε διάφορα απ΄ τα χέρια μου αλλά κι επειδή παρακολουθώ και τη φάση DIY mics, που αυτοί γενικά το 'χουν πολύ, πλέον η φάση δεν έχει και πολλά κοινά με πριν μια δεκαετία που έδινες 500€ για ένα αντίγραφο με Κ-47 κάψα που έξυνε χειρότερα κι από κιμωλία σε μαυροπίνακα. 

 

Και ΟΚ, το RE-20 έχει έναν all time classic ήχο για "μαλακά" είδη και ως single mic στο kick. Aλλά νομίζω ότι κάποιο ribbon ή U47 ψευτοclone θα μπορούσε να δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα παίζοντας και με το positioning.

 

Eπίσης κι εγώ δεν τρελαίνομαι με δυναμικά στα toms που το απαίσιο bleed τους καταστρέφει τα πάντα, κι επίσης αν είναι να βάλω ένα SM57, γιατί να μη βάλω τα t-bone; Δηλαδή πόσο χειρότερα μπορεί να είναι στα toms από ένα SM57; Είναι και στη μισή τιμή αλλά και λόγω γεωμετρίας φαντάζομαι θα έχουν και λιγότερο bleed. 

 

ΥΓ: Επίσης το EV έχει έναν pre-EQed ήχο, που δεν με ξετρελαίνει αυτή την περίοδο. Προτιμώ ειδικά το kick πιο flat και να το φέρνω εγώ εκεί που θέλω. Για τον ίδιο λόγο δε μου αρέσουν τα AKG που είναι πολύ οικονομικά γι αυτό που προσφέρουν αλλά είναι επίσης pre-EQed προς τη μοντέρνα πλευρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου