Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει καποιο ???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σωστό είναι να φροντίσεις να μη γράφεις τη φωνή με έντονα Π. Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου μια τέτοια κατασκευή (Pop filter) ;)

 

Κατά τ'άλλα, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο Plugin. Με κάποιον Compressor θα καταφέρεις να μειώσεις την ένταση όπου πικάρει. Με προσοχή όμως.

 

ΥΓ: Αν έχεις την καλοσύνη, κάνε edit τον τίτλο της ενότητας. Γράψε κάτι σαφές και συγκεκριμένο για να μπορέσει να σε βοηθήσει και κάποιος άλλος ;)

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..vst plugin ποθ να "βγαζει" τα εντονα "Π" απο τη φωνη ???

 

Thanx

 

 

Ο καλύτερος τρόπος που ξέρω είναι ένα pop filter μπροστά από το μικρόφωνο την ώρα που ηχογραφείς. Το φτιάχνεις και μόνος σου στην ανάγκη χρησιμοποιώντας ένα ..χμχμ… καλτσόν.

Αλλιώς' date=' ένα πολύ προσεκτικά επιλεγμένο change gain στα σημεία που έχει «[b']π[/b]» σε οποιονδήποτε wave editor είναι η μόνη απίστευτα βαρετή και χρονοβόρα επιλογή που γνωρίζω.

 

look here

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε wave editors adobe audition,soundforge κλπ υπάρχει σίγουρα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν βαριέσαι τα presets κάποιου compressor.Αυτά τα έντονα Π της φωνής σου θα τα δείς ως plosives.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) για Π, Τ κλπ: πρώτα απ'όλα πρόσεχε όταν τραγουδάς, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τεχνικής. Μετά pop filter. Μετά επανηχογράφηση του "προβληματικού" σημείου. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος που δε μπορείς να κάνεις τα παραπάνω, παίξε με κάποιο compressor και κόψε την εν λόγω περιοχή ;)

 

β) για reverb: εγώ χρησιμοποιώ το reverb της digidesign που μου ήρθε πακέτο με το Pro Tools. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, χωρίς να έχω και κανένα λόγο να το λατρεύω ;) Πρόσεξε μόνο μη βάλεις υπερβολικά πολύ reverb, γιατί θα λασπώσει το σύμπαν :)

 

@astakoume: αν μπορείς κάνε ένα edit και φτιάξε το link σου να βγάζει καναν τίτλο αντί για το URL γιατί έχει κάνει τη σελίδα σιδηρόδρομο ;) :lol: :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα καπως τα μιωσα με normalize....anyway / εχετε να προτεινετε κανα καλο reverb για φωνη ?????

 

Thanx

 

Το normailize δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τις αναλογίες των δυναμικών. Απλά ρυθμίζει τη ΓΕΝΙΚΗ στάθμη της ηχογράφησης.

Αν νομίζεις ότι το μείωσες, είναι απλά η ιδέα σου. 8O :?

 

--------

offtopic: Προτείνω να καταργηθεί ο μετρητής δημοσιεύσεων. Είναι ο μόνος τρόπος, φαίνεται, για να σταματήσω να βλέπω post που απλώς επαναλαμβάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ όσα έχουν ειπωθεί. Η, εν πάση περιπτώσει, όσοι βιάζεστε, κάντε μια αίτηση να σας αυξήσουν τον αριθμό των δημοσιεύσεων αυτομάτως.

 

Βοηθήστε όλοι, αν έχετε την καλοσύνη, να είναι ευανάγνωστες οι Θ.Ενότητες. :D

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν για τo π φτιάξε μόνος σου popup φίλτρο με κρεμάστρα ως σκελετό και πέρνα της καλσόν. Σε περίπτωση πάντα που δεν να αγοράσεις κάποιο. Για να μην σου πω, ότι αν τοποθετήσεις έναν κάθετο στυλό, στο μέσο της απόστασης μεταξύ του στόματος και του μικροφώνου, θα το αντιμετωπίσεις κάπως.

Α ναι και πρόσεχε να μην παραβροντοφωνάζεις στο μικρόφωνο, γιατί το π και σ είναι δυνατά γράμματα και γιαυτό το προβλήματα με αυτά.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου