Προς το περιεχόμενο

Band in a box. Σημαντική απορία


trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σίγουρα αρκετοί forumίτες θα παίζουν με αυτό το πρόγραμμα μιάς και το τζαμάρισμα-practice δεν μπορεί να είναι τόσο συχνό απο μια live μπάντα ή με φίλους. Πιστεύω οτι είναι μεγάλη βοήθεια και μπράβο στον εφευρέτη τις ιδέας.

 

Στο δια ταύτα τώρα υπάρχει η εξής απορία. Εκτός απο ένα σύστημα παιξίματος ακόρντων 2-5-1 σε όλα τα είδη που έχει κάτι άλλο μπορούμε να βάλουμε χωρίς να προγραματίσουμε μόνοι μας (ένα κλασσικό 1-4-5 ρε αδελφέ να παίξουμε και κανα μπλουζάκι ); Δηλαδή να το φτιάξει μόνο του με το melodist που έχει. Έχω την 2005 έκδοση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνεις new και θα διαλέξεις κάποιο style blues ωστε να έχει το ρυθμό που θές και μετά με δεξί κλίκ και chord builder σε όποιο μέτρο θές τα όποια chords.Θα παίξει πιάνο - bass - drums μόνο του.(σημ. αν τα έχει το style που διάλεξες...).Και μετά play και παίζε μέχρι δευτέρας παρουσίας. :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το ξέρω, το θέμα είναι να μην κάτσω να κάνω εγώ το chord progression αλλά να το κάνει μόνο του ή το πολύ να επιλέξω το σύστημα εγώ. Και να τα δημιουργήσει μόνο του όχι να κάτσω να γράψω τα ακόρντα ενα,ένα μόνος μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν το κάνει μόνο του ,απο όσο ξέρω τουλαχιστον.Δηλαδή τι εννοείς ??? Να σκεφτείς ενα 1-4-5 σε μια τονικοτητα και αυτο να το φτίαξει???Δεν καταλαβαίνω...

Διαλέγης στυλ και ενορχιστρώνει με τα βασικα πιανο-bass-drums ότι του βάλεις.Εσυ μπορει να θές 1-4-5 π.χ. σε καθε beat ή σε 1 δωδεκάμετρο απλωμένο.Ο υπολογιστής πως θα έχει την κάθε πιθανή περιπτώση που θές εσύ για 1 chord progression???

 

Τεσπα κατα την ταπεινη μου γνώμη είναι πανεύκολο.Δηλαδη αν βαλεις ένα Αm στο πρωτο μετρο ένα Dm στο 5ο κλπ και στα παίζει μονο του σε ρυθμο και με 2-3 οργανα εεε τι αλλο να κάνει???

 

 

Φιλικά πάντα νομίζω ότι πάνω απο 2 λεπτά δεν θα σου πάρει να στύσεις 1 δωδεκαμετρο ας πουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα σου πάρει και πολυ χρόνο να γράψεις με το πληκτρολόγιο τα ακκόρντα...(Am-G-F-Em-Am-A7) δεν είναι σειρά αυτή απλά όπως γράφεις σε έναν κειμενογράφο γράφεις και στο band in a Box.Και όπου υπάρχουν επαναλήψεις κάνεις Copy - Paste.

 

Η Version 2007 έχει και την επιλογή "import chords from midi file"οπότε εάν έχεις κάποιο αρχείο που σου κάνει το κάνεις import βάζεις και το style της αρεσκείας σου και όρεξη να έχεις να παίζεις.

Έχει και την επιλογή σε ορισμένα styles Real Drums και ο ήχος των τυμπάνων είναι αληθινός μια και είναι απο samples.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν. Τελικά έχει κάτι ντέμο μικρούλια μέσα στο φάκελο που εγκαθίσταται και την βρήκα έτσι την άκρη. Ξέρω και τη λύση του να τα γράψω απλά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα των κατασκευαστών του στα τζάζ στάνταρ ακολουθιών σε όλα τα ήδη που έχει στην επιλογή melodist η οποία φτιάχνει απο μόνη της ένα κομμάτι απο όποια τονικότητα θέλει σε 2-5-1 και στο παρουσιάζει.Έλεγα αν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος αυτοματισμός και για άλλα είδη ακολουθίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 χρόνια αργότερα...

Παιδιά συγγνώμη που ξεθάβω τόσο παλιό θέμα αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν έτοιμα τραγούδια (ακολουθίες ακκόρντων όχι συγκεκριμένα τραγούδια) που μπορεί να φορτώσει κανείς.

Θα με ενδιέφερε να βρώ blues progressions πέρα από την κλασική για να δουλέψω πάνω στις αλλαγές αλλά χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογώ όλα τα ακκόρντα.

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου