Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το routing των group channels στο Cubase


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάνω μια μίξη στο Cubase και έχοντας 18 κανάλια drums, αναγκαστικά έχω δρομολογήσει αρκετά από αυτά σε group channels. Συγκεκριμένα τα toms σε ένα group, το ταμπούρο σε άλλο (μιας και είναι δύο αρχεία, ένα για κάθε μικρόφωνο), τις μπότες σε άλλο, και έβαλα και τα overheads σε άλλο ένα. Θέλω τώρα να δρομολογήσω όλα αυτά τα groups σε ένα group, για να ελέγχω ευκολότερα τη στάθμη και για effects κλπ., αλλά...μόνο το group των toms δρομολογείται σε άλλο group!! Τα υπόλοιπα μου βγάζουν σαν μόνη επιλογή δρομολόγησης το main bus του Cubase! Τι να κλείνω και να ξανανοίγω το πρόγραμμα, τι να ξαναεισάγω τα audio files, τι να ξαναστήνω όλο το project, το Cubase εκεί...θέλει να κάνει το δικό του!! Καμιά ιδέα;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε devices ->vst connections -> outputs -> add bus

 

διάλεξε Stereo και απο το device port ρύθμισε τις σωστές εξόδους τις κάρτας σου που αντιστοιχούν στο main out σου...

 

Ετσι θα έχεις προσθέσει άλλο ένα master out στον μίκτη σου οπου μπορείς να δρομολογίσεις τα bus σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω συναντήσει και εγώ αυτό το πρόβλημα. To workaround που αναφέρθηκε πιστεύω μπορεί να σώσει κάποιες καταστάσεις, αλλα δεν παύει να είναι workaround.

 

Ίσως να υπάρχουν περισσότερο elegant λύσεις γιατί μ'αυτο τον τρόπο αν χρειάζεται κανείς Master Effects (px spectral analyzer για όλο το mix) ...ο νοών νοείτω.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θαύμα,θαύμα!! Το πρόβλημα λύθηκε! Εντελώς τυχαία...απενεργοποίησα 2 send effects στα κανάλια των overheads και ως δια μαγείας, όταν ξανάνοιξα το Cubase, μπορούσα να κάνω ότι routing ήθελα! Τώρα βέβαια δεν κατάλαβα τι σχέση μπορεί να έχουν τα οποιαδήποτε send effects με τη δρομολόγηση των group channels...μάλλον ούτε το Cubase κατάλαβε :? Καταραμένα bugs....Ευχαριστώ πάντως παίδες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου