Προς το περιεχόμενο

Final Four λαμπατων ενισχυτων!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετα απο πολυ ψαξιμο στο noiz ,στο harmony central , sto youtube αλλα και γενικα στο διαδικτυο κατεληξα στους παρακατω τεσσερις λαμπατους.

Πριν μου πειτε να παρω την κιθαρα μου και να παω να τους ακουσω ολους , να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι απο Αθηνα και επομενως δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα.Ετσι λοιπον σας πριζω (sorry!!) , για να αποκλεισω αυτους που σιγουρα δεν μου κανουν και μετα ...βλεπουμε.

 

1.Engl Screamer 50

2.Carvin Legacy Combo

3.Carvin MTS3212 και τωρα τελευταια...

4.Mesa F-50

 

1.Για τον Εngl βρηκα τα καλυτερα.Πολυ καλα καθαρα και αφθονη βρωμια.Εκεινο που δεν αρεσε σ'εμενα προσωπικα ,απο clipακια που ακουσα , ειναι οτι η παραμορφωση αυτου του ενισχυτη ειναι μονο σφιχτη(τουλαχιστον στα clipακια) και πολυ thrashy (βγαζει πολυ καφριλα) στ'αυτια μου.Της λειπει δηλαδη αυτο το smoothness (στα leads)που λενε οτι εχει π.χ. ο Legacy και ο F-50 και που προσωπικα θα ηθελα πολυ να το χει.Διορθωνεται αυτο με καποιο τροπο;

 

2.Για τον Legasy βρηκα επισης παρα πολυ καλα λογια για τα καθαρα του αλλα και για το smooth distortion του.Βεβαια αρκετοι λενε οτι δεν κανει για metal.Εγω δεν θελω να παιξω metal αλλα ειναι αρκετες οι φορες που χρειαζομαι γερες δοσεις distortion για καποια ρυθμικα μου κυριως.Αυτο φτιαχνεται καπως;

 

3.Πολυ καλα τα καθαρα του (Carvin MTS3212) και η βρωμια του που οπως

πολλοι λενε φερνει πολυ στον ηχο του Van Halen.Στα "πλιν" η ελειψη

"απαλοτητας"(to smoothness που λεγαμε) στο distorted καναλι του.

 

4.Για τον F-50 βρηκα οτι εχει απιστευτα καθαρα και smooth distortion.Προσεξα οτι στο noiz δεν τον πολυ εχετε σε εκτιμηση και

οτι προτιματε το μοντελο που αντικατεστησε το DC-5.Εκτος απο τις παρα πολυ καλες κριτικες που πηρε σε 2-3 περιοδικα ειδα οτι στο harmony central μεταξυ αυτων των δυο (f-50 kai DC-5) υπερτερει ελαφρως ο πρωτος σε ιδιο σχεδον αριθμο reviews(100).Σε κανα 2 κακες reviews για τον DC-5 λενε οτι το massive gain "βρωμικο" καναλι του δεν αφηνει τον χαρακτηρα της κιθαρας να φανει με αποτελεσμα ολες οι κιθαρες να ακουγονται ιδιες.Σε αυτην τη σελιδα...

 

http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?s=&threadid=885856&perpage=20&pagenumber=1

 

μου αρεσε πολυ το "F-50 - Sneak Peaker - Tommi Inkila".Τσεκαρετε το.Μ'αρεσε αλλα του λειπει νομιζω το attitude ,η αλητεια (με την καλη εννοια). Θα ηθελα και το ρυθμικο να ηταν λιγακι πιο Brutal.

 

 

Απο τις παραπανω 4 περιπτωσεις ολες εχουν διαφορετικα μεταξυ τους , καλα καθαρα (που τα χρειαζομαι).Απο τις 2 (Legasy και F-50) λειπει σφιχτο gain για ρυθμικο παιξιμο που ομως μαλλον φτιαχνεται.Απο τις αλλες 2 (Engl και MTS3212) λειπει το smooth distortion (ετσι τουλαχιστον ακουσαν τ'αυτια μου στα soundclips- θα χαρω πολυ να με διαψευστε) που θελω για τα leads μου και δεν ξερω αν φτιαχνεται με καποιο πεταλι (καποιο booster ισως; )

 

Anyway για να μη κουραζω αλλο...απ'οτι καταλαβατε θελω ο ενισχυτης μου να εχει πολυ καλα καθαρα , smooth (σας επρηξα)distortion στα leads αλλα χρειαζομαι και περιστασιακα το thick gain του engl.Αν δηλαδη ειχε το lead του mesa F-50 και το καφρικο ρυθμικο καναλι του Engl τον ειχα παρει με κλειστα τα ματια.

 

Τελος οσον αφορα τα πολλα watt ,ιδιαιτερα στις Carvin περιπτωσεις , θα ακουσω τον φιλο superfunk και απλα θα γυρησω προς τα αριστερα το κουμπακι που γραφει "volume".Ετσι κι αλλιως στο youtube ειδα οτι ολοι στα σπιτια τους να τους εχουν και οχι "τσιτομενους".Και ο ηχος τους μια χαρα μου ακουστηκε ακομη και σε αυτες τις εντασεις.

 

Ποιον θα περνατε στη θεση μου;

 

Η κιθαρα μου:

JACKSON/CHARVEL No6 (κατι σαν γιαπωνεζα soloist) με αλλαγμενους μαγνητες (H-S-S) Dimarzio... Evolution - Fast track 1 - Chopper(B-M-N)

 

Οι ηχοι που θελω να πλησιασω:

Van Halen , Nuno Bettencourt(και πιο heavy) στα ρυθμικα και Vai , Lukather σε σολο.

 

Γενικα αν εχετε και καμια αλλη λυση για την περιπτωση μου (δεν νομιζω να ειμαι και τοσο παραξενος) προτεινετε μου την.Δεκτες εννοειται και οι λυσεις τυπου...

"Για τον ηχο που ψαχνεις παρε "αυτον" τον ενισχυτη με "αυτο" το πεταλι!!!"

Ευχαριστω προκαταβολικα για την υπομονη και το χρονο σας.Περιμενω με

ανυπομονησια τις προτασεις σας.Σας παρακαλω μονο μη μου πειτε ψαξε κι αλλο.Εχω πανω απο μηνα που ψαχνω και βλεπω στον υπνο μου να με κυνηγαει ενα τεραστιο "DOTCOM".

 

Τα λεφτα που δινω φτανουν με το ζορι για ενα F-50 καινουριο αν και θα πεσει πεινα.Θα προτιμουσα δηλαδη να δωσω λιγοτερα!

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ο screamer ειναι πολυ καλος all-around εχισχυτης, αλλα παρολη την πολυ καλη εντυπωση που μου ειχε αφησει 'κατι' του ελειπε (αφηνω ενα μικρο ενδεχομενο, να εφταιγε ο χωρος για αυτο)

 

Ο legacy (τουλαχιστον η 2x12 open back version) που ακουσα μου φανηκε πολυ πολυ χαλαρος στα μπασα,καμια σχεση με τα clip που εχει στο site της η carvin. Το κεφαλοκαμπινο, δεν ξερω τι λεει :roll:

 

Ο f-50 ειναι καλος αλλα ο dc-5 ειναι καλυτερος :mrgreen:

Χωρις πλακα τωρα, οι boogie ειναι boogie, δεν μπορει να ειναι ασχημοι ενισχυτες. Η εμπειρια μου με τον DC λεει τα εξης :

 

Τα μπασα του και γενικα ολος ο ενισχυτης σφιγγει αρκει να βρεις τα sweet spot του :wink:

 

Σε απαγορευτικες για την υπολοιπη κοινωνια εντασεις, ο ενισχυτης μεταμορφωνεται σε κατι τελειως διαφορετικο και ανωτερο

 

Ακομα και ο σχετικα χαλαρος του ηχος εξαφανιζεται παιζοντας με μπαντα

 

Με αλλαγη μεγαφωνου, σφιγγει ακομα περισσοτερο.

 

Προσωπικα προτεινω boogie (εχει και καλυτερη μεταπωλητικη αξια απο τους υπολοιπους, αν σε ενδιαφερει βεβαια αυτο), και αν βρεις, DC-5 8)

 

Σε κανα 2 κακες reviews για τον DC-5 λενε οτι το massive gain "βρωμικο" καναλι του δεν αφηνει τον χαρακτηρα της κιθαρας να φανει με αποτελεσμα ολες οι κιθαρες να ακουγονται ιδιες.

 

Αυτο ισχυει, αλλα με το gain στο 10,δεν πιστευω να υπαρχει ενισχυτης που να μην το κανει αυτο με τοσο πολυ gain...

Ασε που, για να θες τοσο πολυ gain, 2 πραγματα μπορει συμβαινουν :

 

1) παιζεις με λαθος κιθαρα

2)κατι δεν παει καλα με το παιξιμο σου

 

Αυτα απο μενα

 

Φιλικη συμβουλη, ενας μηνας,δεν ειναι πολυ για να αποφασισεις που θα δωσεις τοσα πολλα λεφτα, σκεψου το καλα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω τον legacy half stack,παιζω progressive και fusion πιο πολυ και οι αγαπημενοι μου κιθαριστες ειναι van halen,blackmore,satriani.Απο metal σε στυλ ozzy, metallica και γενικα 80΄s metal o ενισχυτης ταιριαζει γαντι.Απ'οτι καταλαβα εχουμε περιπου τα ιδια γουστα οποτε σου τον προτεινω ανεπιφυλακτα.Τωρα σε σχεση με τους υπολοιπους ενισχυτες της λιστας θα ελεγα οτι ειναι εντελως διαφορετικος απο τον engl μιας και ο legacy εχει περισσοτερες μεσαιες απο ενα μεσο ενισχυτη ενω ο engl λιγοτερες (γι'αυτο και ακουγετε πιο σκληρος).Toν mts δεν τον εχω δοκιμασει και απο boogie θα σου προτεινα το πιο καινουριο μοντελο (express) μιας και ο f-50 δεν βγαινει πλεον.Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του legacy ειναι ο τροπος που ανταποκρινεται στο παιξιμο και στις διαφορετικες κιθαρες πχ fender ash superstrat bridge hb=van halen rest=blackmore, carvin dc 135 = vai,satriani etc και ibanez rg with emg 81/85 = metallica.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

νομιζω οτι οι boogie και οι engl παιζουν σε αλλο ταμπλο απο τους carvin ενισχυτες. παρε εναν μεταχειρισμενο boogie. αν τον θελεις για σπιτι, 20 το πολυ 30 watt θα τα ευχαριστηθεις περισσοτερο απο 50.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σας μαλωσω,(χε χε χε)...

διοτι δεν ειπατε απολυτως τιποτα για τον traynor ycv 40!

Κ Α Τ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ ενισχυτης , πλουσιοτατα καθαρα και ΠΟΛΥ ωραια βρωμιτσα!!

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα φτασει μια ανασα απ'τον engl. Μου φανηκαν ομως σε καποια clipακια τα leads του να ακουγονται σαν Slayer , DRI , Cannibal Corpse κλπ.

 

 

Παράθεση:

Σε κανα 2 κακες reviews για τον DC-5 λενε οτι το massive gain "βρωμικο" καναλι του δεν αφηνει τον χαρακτηρα της κιθαρας να φανει με αποτελεσμα ολες οι κιθαρες να ακουγονται ιδιες.

 

 

Αυτο ισχυει, αλλα με το gain στο 10,δεν πιστευω να υπαρχει ενισχυτης που να μην το κανει αυτο με τοσο πολυ gain...

Ασε που, για να θες τοσο πολυ gain, 2 πραγματα μπορει συμβαινουν :

 

1) παιζεις με λαθος κιθαρα

2)κατι δεν παει καλα με το παιξιμο σου

 

Stavrilian...κανε ενα κοπο και δες ακριβως τι γραφουν κατι 2αρια και κατι 3αρια για τον DC στο harmony...και το οτι το λενε πανω απο 2-3 με κανει να σκεφτω μηπως εχουν δικιο.

Δεν ειπα ουτε οτι στις συγκεκριμενες reviews εγραφε κατι για gain στο 10,

ουτε οτι εγω παιζω με το gain στο 10.Γενικα ποτε δεν ανεφερα εγω 10αρι. Σε καμια περιπτωση δεν θελω να θηξω τον DC-5.Απλα μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ο F-50 εχει αριστες βαθμολογιες σε 3 περιοδικα τουλαχιστον (www.mesaboogie.com/Reviews........) και καλυτερες εντυπωσεις (εστω οριακα με τον DC-5) Harmony-Central ενω στο noiz πολυ μετριες .

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου