Προς το περιεχόμενο

Koch Studiotone


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 300
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τα καθαρά του είναι από τα ωραιότερα που έχω ακούσει σε οποιονδήποτε ενισχυτή. Το ελαφρύ του οβερντράιβ στο δεύτερο κανάλι πολύ ενδιαφέρον. Τα βρώμικα είναι υποκειμενικά μιας και το "τσίριγμα" των EL84 βγαίνει πολύ στην επιφάνεια... Σε κλειστή καμπίνα 2x12 δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται, σαν κόμπο τα έχανε λίγο εκεί. Kλιψ εδώ (το κανάλι 3 είναι το πιο βρωμερό ;D ;D )

 

Παίρνει τα πετάλια θαυμάσια, ειδικά αν του βάλεις και ένα ωραίο Tonker που θα τον κάνει κάπως πιο "μπασάτο" και θα δώσει ελαφρώς μεγαλύτερο headroom. Οι άλλοι ενισχυτές που ανέφερες όμως ειδικεύονται στα βρώμικα, οπότε πρέπει να αποφασίσεις αν θες έναν ενισχυτή που αριστεύει στα καθαρά και που θα τον ταιριάξεις με πετάλια, ή κάποιον που με το καλημέρα σε πηγαίνει στα βρώμικα, με κάπως αμφίβολα καθαρά (όχι άσχημα πάντως).

 

Αν προσανατολίζεσαι σε πολλάαααα χρόνια "βρώμας" μπροστά σου, δεν σου συστήνω τον Koch. Αν όμως πιστεύεις ότι τα καθαρά εχουν σημασία στο παίξιμό σου, δαγκωτό Κοχάκι με καμπίνα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μιας και ξαναποστάρουμε, θα κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση στην περίπου διετή συμβίωσή μου με αυτόν (έχει δοθεί σε ένα μαγαζί προς πώληση λόγω οικονομικής στενότητας...  :'( :'( :'( :'( :'( ).

 

 

Άψογα καθαρά. Εξαιρετικά πλούσια νότα και πολύ αρμονικά περίπλοκη, πολύ φιλικό ηχόχρωμα που κολακεύει κάθε κιθάρα (κάτι που δεν συμβαίνει με τον Boogie MKΙΙa μου που είναι πολύ αυστηρός με τις κακές κιθάρες, όπως και με το sloppy παίξιμο, έχοντας στην κυριολεξία ψηλομεσαία που παίρνουν κεφάλι, στο οποίο συμβάλλει και το Electrovoice μεγάφωνό του).

 

Με το configuration της εταιρίας (12ΑΧ7 προενισχύτριες σε όλες τις θέσεις) τα καθαρά του παραμένουν... καθαρά με κιθάρα με μέσους μαγνήτες (ούτε πολύ ψόφιους, ούτε καραhot) μέχρι το 12 o'clock (δηλαδή ΠΟΛΥ δυνατά). Υπακούει πολύ άνετα στην ένταση της πενιάς, και σε ανταμοίβει από κει και πέρα με φυσικό overdrive, το οποίο όμως είναι πολύ χαλαρό και ασαφές με "φουσκωμένα" μπάσα. Παρ'όλα αυτά, παραμένει ωραίο και καθόλου άσχημο.

 

Με αλλαγή της πρώτης προενισχύτριας σε άλλη μικρότερου gain κερδίζει σαφώς σε headroom αλλά τον κάνει να ΧΑΝΕΙ την ποιότητα και τη λάμψη του υπέροχου καθαρού του σε εντάσεις στούντιο και οικιακές. Με τέτοιες αλλαγές πάντως κρατάει τα καθαρά του μέχρι περίπου το 2 ο'clock. Από τη μαμά εταιρία έρχεται με πολύ ποιοτικές λυχνίες που ποτέ δεν με προβλημάτισαν: 2 ΤΑD EL84 με military specs (για να αντέξουν τις πολύ υψηλές πολώσεις του, πολύ κοντά σε Class A), και με την πρώτη 12ΑΧ7 προενισχύτρια από την TAD, την δεύτερη από την Ruby και την τρίτη από την noname Sovtek. Aλλαγές και των τριων δίνουν ακουστά αποτελέσματα, με προσωπική προτίμηση τις πολύ μουσικές Tung Sol που προτιμώ πάντα. Η θωράκιση όλων των λυχνιών και η στήριξη-προστασία τους από μικροφωνισμούς είναι άξια σεμιναρίου.

 

Άλλη ενδιαφέρουσα αναβάθμιση που του είχα κάνει ήταν η αλλαγή του μαμίσιου μεγαφώνου, ενός πολύ ποιοτικού ιταλικού από μια εταιρία που φτιάχνει και τα Jensen και που μου διαφεύγει το όνομά της. Έβαλα το Eminence Tonker και έγινε ακόμη πιο δυνατός (κερδίζει περίπου μιαμισι γραμμή στο κουμπί του volume!), πιο "ζεστός" και με περισσότερα μπάσα, χωρίς όμως να χάνει την διαύγειά του. Αν και πανάλαφρος, το βάρος του αυξάνεται αρκετά με τον τεράστιο μαγνήτη του Tonker.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συναυλίες και πρόβες έπαιζε συνήθως σε γαϊδουρινές εντάσεις στο 2-3 ο'clock, με το Tonker και με 12ΑΤ7 ή 12AU7 στην 1η προενισχύτρια. Χρησιμοποιούσα αποκλειστικά το καθαρό κανάλι, το οποίο το είχα στα όρια του "σπασίματος" για να παίρνω λίγο od με πιο άγρια πενιά, και με μια μεγάλη πεταλιέρα πριν από αυτόν και στο effects loop του. Aυτό είναι περιέργως λίγο θορυβώδες. Γενικά τα αποτελέσματα ήταν φανταστικά, και είχα ακούσει κολακευτικά σχόλια για τον ήχο...

 

Tα καλούδια περί recording, slaving και ακουστικών είναι εξαιρετικά χρήσιμα, αν και μάλλον μιλάτε σε λάθος άνθρωπο γιατί μισώ παρόμοιους cab simulated ήχους. Μια-δυο φορές τον είχα συνδέσει από την ανάλογη έξοδο στο κανονικό input άλλων ενισχυτών (μεγάλων και καθαρών), και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά - κρατούσε πολύ από την "μελένια" χροιά του.

 

Γιατί τον πούλησα? Γιατί αναζητούσα περισσότερο headroom, κάτι που δεν θα ήταν αναγκαίο αν δεν έπαιζα σε μια μπάντα από κουφούς, ένας εκ των οποίων είναι ο δεύτερος κιθαρίστας με έναν Quad Reverb. Yπόψιν ότι κυρίως παίζουμε ΚΑΘΑΡΑ.

 

Μου κράτησε συντροφιά για αρκετό καιρό, αδιαμαρτύρητα απέναντι στην κάθε κακομεταχείριση. Αν μπορούσα να τον κρατήσω, θα το έκανα...  :( Ελπίζω να βρει μια καλύτερη αγκαλιά (ας αρχίσουν οι αφιερώσεις καψουροτράγουδων Πλούταρχου, Κιάμου, γουατέβα, δεν τα κατέχω). Αντίο λοιπόν, και ελπίζω να τον ξανααποκτήσω κάποτε!  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bloody_sunday ειλικρινα ευχαριστω για τις πληροφοριες,ειμαι κ εγω κατοχος αυτου του υπεροχου ενισχυτη εδω κ κανα χρονο.

θα πω κ γω με τη σειρα μου οτι εχει εκπληκτικα καθαρα κ super vintage καναλι..για τα υπερ γκαζια οδηγω ενα πεταλι τρατζιστορ που βγαινει αρκετα καλα,μιας κ εχω τσιμπημενα ταυτοχρονα κ λιγακι τα γκαζια του ενισχυτη.εχουμε λοιπον 3 καναλακια super που μεταφερονται πανευκολα.. ;)

θα πω οτι σε ενα A-B τεστ που καναμε με τον k_guitar με ενα λαμπατο πεταλι od που εχει, ο koch δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα στο vintage καναλι του.οποτε μαζι με τα καταπληκτικα καθαρα ειναι σαν να σου χαριζουν και ενα πεταλι των 300 ευρω..

τωρα τι μαγικα μου εχει κανει ο d_kal δε ξερω αλλα μετα την αλλαγη στις λαμπες τα καθαρα απογειωθηκαν(ας μας πει μιας κ γω ειμαι ασχετος)

αυτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στον 20άρη κ τον 40αρη combo?? Ποιόν θα προτιμούσατε κ γιατί?? Είναι θέμα έντασης ή headrom?? Που θα χρησιμοποιούταν ο μεν κ που ο δε??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thx a lot bloody-sunday μαλλον θα παω σε κατι πιο modern high gain προς τον fireball 60watt pio πολυ...για πιο συγκεκριμενα θελω αμερικανικο high gain τυπου rectifier αλλα δεν υπαρχουν τετοια χρηματα! Απο οτι εχω ακουσει ο fireball ειναι πολυ κοντα σε αυτο τον ηχο με περισσοτερα πριμα και πιο σφικτο gain. Τωρα σχετικα με τα πολλα πριμα στ gain tou fireball θα εχω προβλημα με την gibson sg standard (489t γεφυρα)??

 

Παντως αν πηγαινα για combo με πολυ καλα καθαρα και πεταλια εχω πειστει πλεον koch studiotone(head καμπινα κτλ)!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mind victim, οι διαφορές: http://www.noiz.gr/index.php?topic=9716.msg220286#msg220286

 

Είναι καθαρό θέμα headroom. Για να διπλασιαστεί η αντιληπτή ένταση ενός λαμπάτου θα πρέπει χοντρικά να έχεις ενισχυτή 4πλάσιας ισχύος. Θα προτιμούσα τον 40ρη γιατί χρειάζομαι αρκετά βατ από άποψη ικανής απόδοσης καθαρών σε πολύ μεγάλες εντάσεις. Αν τον ήθελα για φυσιολογικές εντάσεις όμως θα έπαιρνα τον 20ρη. Γενικά ο 40ρης μου φαίνεται ότι έχει καλύτερο value for money, όμως από την άλλη δεν τα χρειάζονται όλοι τα έξτρα βατ. Και όχι, δεν εμπίπτει και τόσο στην κατηγορία "και αν κάποια στιγμή τα χρειαστώ?" διότι και ο ίδιος ο 20ρης είναι ΠΟΛΥ δυνατός...

 

Pop Punker δεν νομίζω να έχω ακούσει τον Fireball - έχω ακούσει όλους τους υπόλοιπους Engl πάντως...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα προτιμούσα τον 40ρη γιατί χρειάζομαι αρκετά βατ από άποψη ικανής απόδοσης καθαρών σε πολύ μεγάλες εντάσεις. Αν τον ήθελα για φυσιολογικές εντάσεις όμως θα έπαιρνα τον 20ρη. Γενικά ο 40ρης μου φαίνεται ότι έχει καλύτερο value for money, όμως από την άλλη δεν τα χρειάζονται όλοι τα έξτρα βατ. Και όχι, δεν εμπίπτει και τόσο στην κατηγορία "και αν κάποια στιγμή τα χρειαστώ?" διότι και ο ίδιος ο 20ρης είναι ΠΟΛΥ δυνατός...

 

Θα ήθελα ο ενισχυτής που θα επιλέξω από τους 2 να είναι αυτός με το μεγαλύτερο headroom κ με το ποιό κρυστάλλινο καθαρό σε υψηλές εντάσεις.

Μιας όμως κ έχουν δειχτεί κ ζητήματα modification στους ενισχυτές θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται ο 20άρης να φτάσει το headroom του 40άρη με το stock μεγάφωνο αν βάλουμε στον 20άρη ένα eminence tonker.

Επίσης σε εντάσεις εώς το 2 (σπιτικές εντάσεις  ;D) ποιόν από τους δύο θα προτιμούσατε ώστε να μην είναι άδειος ο ήχος λόγω σχετικά χαμηλής έντασης??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου