Προς το περιεχόμενο

Jazz Standards...Χέλπ μη τον άμοιρο


trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας (επιτέλους απο τον δικο μου υπολογιστη κ dsl :P).

Θα ήθελα να με διαφωτίσεται στο θέμα αν υπάρχει καμιά συλλογή με jazz standards,bossa nova,swing,modern jazz(με latin στοιχεία) κτλ. για μελέτη.Έχω το Band in a box αλλά θέλω να ακούσω σε πολλά κομμάτια που δεν έχω τους αυτοσχεδιασμούς των δημιουργών τους, ίσως με βοηθήσει κάπως να κοιτάξω πώς σκέφτονται.

 

Βρίσκω μεγάλη δυσκολία προς το παρόν να εντοπίσω mp3.Έψαξα λίγο σήμερα για να βρώ σε καλή ποιότητα το Blue bossa του Benson(αν είναι δικό δεν ξέρω) κ δεν το βρισκα με τπτ.Σαν αυτό είναι κ του Oliver Nelson-Baja bossa.Ψήνομαι πάααααααρα πολύ για τέτοιες μπόσες όπως επίσης κ σε φάση Mary Louise Knutson-Μeridian το πιό σύγχρονο αν δεν κάνω λάθος.

 

Αν ξέρετε τπτ ρε παιδιά βοηθήστε με να jazziστώ κ γώ ο καημενούλης.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 54
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

To real book for band in a box το εχεις?Αν ναι καλως,μαλλον θα θελεις κατι αλλο και δεν το καταλαβα καλα.

 

Πρεπει να εχεις και το κανονικο real book.Αν δεν το εχεις παρτο.Εκει σε καθε standard αναφερεται ο δημιουργος του.Ετσι θα ψαχνεις συγκεκριμενα mp3,δλδ τις αυθεντικες εκτελεσεις και οχι καποια απο τις εκατονταδες διασκευες.

 

Η εμπειρία μου (οχι τπτ ιδιαιτερο) μου εχει δειξει οτι πιο νορμαλ εκτελεσεις και πιο κοντα στο πρωτοτυπο εχουν ονοματα που δεν τα ηξερα(και οχι οι πασιγνωστοι για εναν αρχαριο ακροατη).Δλδ δεν εχει νοημα να προσπαθησεις να μελετησεις απο την αρχη standards παιγμενα απο τον miles davis ή τον coltrane.Η καλυτερη εκκινηση ειναι απο εκτελεσεις που περιεχουν και φωνή/στιχους,οπου οι αυτοσχεδιασμοι και τα σολο ειναι πιο βατά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε trigga, αν σε ενδιαφέρει η τζαζ, έχεις αρχίσει με εντελώς λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου.

 

Κατ' αρχήν, το band in a box (ή οποιοδήποτε παρόμοιο πρόγραμμα) δεν έχει καμμία σχέση με τη τζαζ, διότι η τζαζ δεν είναι η ακολουθία συγχορδιών του κάθε κομματιού.

 

Δεύτερον, είναι εντελώς απαραίτητο να ακούσεις τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις όσο γίνεται περισσότερων κομματιών, ειδικά για το όργανο που παίζεις ή σε ενδιαφέρει (π.χ. πιάνο).

 

Τρίτον, πρέπει (σε μουσικολογικό επίπεδο) να ψάξεις και να βρεις βιβλία για αρμονία στο κόσμο της τζαζ, με κλίμακες-συγχορδίες κλπ, υπό την προϋπόθεση ότι έχεις επαρκή θεωρητική μουσική κατάρτιση ώστε να μπορείς να τα παρακολουθήσεις.

 

Τέταρτον, μία θαυμάσια ιδέα είναι να παρακολουθήσεις κάμποσες συναυλίες τζαζ, έστω και κινηματογραφημένες, προκειμένου να "πιάσεις" την όλη φάση.

 

Τώρα, για τα mp3 τι να σου πω... αν δεν ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις, πολύ δύσκολα θα συγκεντρώσεις αξιόλογη τζαζ δισκογραφία με αυτό το τρόπο. Καλύτερα πάρε κανά δύο δίσκους της προκοπής.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πεμπτον.. στο METROPOLIS εχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ JAZZ CD's σε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ (4-5 ευρω το cd)

κανε μια βολτα αξιζει να τα αγορασεις μονο και μονο για τα αψογα liner notes τους που θα σε βαλουν και λιγο μεσα στην ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της τζαζ ...(καλο ειναι να ξερεις και λιγο ΓΙΑΤΙ παιζεις οτι παιζεις ...)

 

Α, ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REAL BOOK,ειναι must.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπωσδήποτε το real book.Και όπως είπε ο SF στο metropoliς έχει cd με 4-5 ευρώ, ακόμα και κασετίνες με 6 ευρώ ή και dvd με 500 mp3 με 7 ευρώ.Πήγαινε στον πάνω όροφο και άρχισε το ψάξιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ρε παιδιά.Καταρχήν να σας πώ οτι έχω επαφή με τη τζάζ κανα 2-3 χρόνια, πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξέρω αλλά κάτι είναι κι αυτό.Έχω μαζέψει κ υλικό εχω πάρει μια ιδέα.Έχω δεί κ βιβλία εκμάθησης τώρα ψάχνώ κ βίντεο μπάς κ γίνει τπτ.Απο θεωρία ότι σκαμπάζω σε πασαλύματα(ο άνθρωπος που δεν διάβαζε πεντάγραμμο).Τώρα σκέφτομαι κ για κανα ιδιαίτερο αλλά Λάρσα θε βρώ δυο αγγούρια με τζάζ φλούδα.

 

Superfunk εννοείς ότι θα ήταν καλό να ξέρω την ιστορία της τζάζ ή τα θεωρητικά περι τζάζ μουσικής?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης Θα σου έλεγα να και εγώ με τη σειρά μου ότι καλό θα είναι να ξεκινίσεις απο blues και jazz blues για να κατανοήσεις τα βασικά περι θεωρίας αλλα και feeling σε μια προσιτι διάσταση...Θα σου είναι πιο έυκολο νομίζω απο το να προσπαθήσεις να δείς τη παίζει στα jazz standards.Και θα συμφωνήσω επίσης οτι πρέπει να διαβάσεις θεωρία να δείς τι γίνετε και πως "δουλευει" η jazz .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου