Προς το περιεχόμενο

Ποια η σωστή τοποθέτηση ηχείων monitor..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια η σωστή τοποθέτηση ηχείων monitor σε ένα γραφείο;; Έχω διαβάσει πως τα ηχεία πρέπει να ισαπέχουν μεταξύ τους ένα μέτρο και πάνω καθώς να έχουν και την ίδια απόσταση από τα αυτιά μας. Επίσης πρέπει να tweeters να είναι στο ύψος των αυτιών μας. Σχετικά με τους τοίχους, τι απόσταση πρέπει να υπάρχει για ένα σωστό αποτέλεσμα, από ηχείο προς τοίχο δεξιά αριστερά και πίσω από τα ηχεία;; Ε;

 

Επισής έχω δει να τοποθετούν τα ηχεία ξαπλωτά στις βάσεις τους...(???)

www.myspace.com/nathanlyk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ηχεία πρέπει να σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο με τα αυτιά σου. Δηλαδή αν εσύ απέχεις ένα μέτρο από τα ηχεία, τότε πρέπει να απέχουν και αυτά ένα μέτρο μεταξύ τους. Αυτό με το 1 μέτρο και τα αυτιά δεν ισχύει γιατι φαντάσου να κάτσεις 4 μέτρα από τα ηχεία και αυτα να ισαπέχουν μόλις 1 μέτρο. Θα είναι και τα 2 μπροστά σου. Το αυτί πρέπει να είναι λίγο πάνω από το woofer.

 

Όσο για τους τοίχους, το ιδανικό είναι να είναι πολύ μακριά από αυτούς, καθώς οι τοίχοι δημιουργούν ανακλάσεις και αυτές με τη σειρά τους φασικά προβλήματα. Αν πρέπει ντε και καλά να έχουν τοίχο από πίσω, βάλε κάτι ώστε να δημιουργήσεις γωνία και να μήν είναι παράλληλα.

 

Το ξαπλωτό ισχύει μόνο αν το ηχείο έχει σχεδιαστεί για να κάθεται ξαπλωτά, και αυτό γιατί η κατακόρυφη γωνία κατευθυντικότητας είναι διαφορετική από την οριζόντια. Οπότε θα ακούς άλλα πράγματα αν είναι σχεδιασμένο για όρθιο και εσύ το βάλεις ξαπλωτό, και οι διαφορές θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα πρίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με όλα ιτσεστέφ εκτός από το αυτί λίγο πιο πάνω από το γούφερ. Πολύ σωστά είπε ο ναθανλύκ ότι τα τουίτερ πάνε στο ύψος των αυτιών - τα γούφερ δεν έχουν ανάγκη γιατί τα πρίμα χάνονται κατά την ανάκλαση ενώ τα μπάσα πολύ λιγότερο. Και ένα μικρό τιπ από μένα (όχι φιλοδώρημα, ντε...): τα τουίτερ τα τοποθετώ σε ισόπλευρο τρίγωνο μεν (όταν βρίσκω αρκετό χώρο!) αλλά με τον άξονά τους όχι επάνω μου αλλά ελαφρώς προς τα έξω (δλδ. τα ηχεία δεν με κοιτάνε αλλά το δεξί λίγο προς τα δεξιά μου και το αριστερό λίγο προς τα αριστερά μου). Προτίμησή μου.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα αυτιά μας είναι on-axis στο tweeter, τότε θα ακούμε περισσότερα πρίμα απ' ότι χρειάζεται και αυτό γιατί τα tweeter είναι φτιαγμένα ώστε να ακούγονται καλά σε ένα range περιοχής, οπότε λίγο κάτω από το tweeter θα είναι πολύ πιο σωστός ο ήχος απ' ότι Direct πάνω στην ευθεία του. Dispersion Angle λέγεται. Αυτό που κάνεις εσύ που τα βάζεις με τον άξονα όχι ακριβώς πάνω σου; Ε, το ίδιο αλλά με τον κατακόρυφο άξονα είναι αυτό που σου λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, δεν είπα το αντίθετο, είπα κάτι σtην σωστή κατεύθυνση, με συμπλήρωσες / διόρθωσες εσύ, και αφού συμφωνώ βάζω + 1 κι εγώ! Οπότε με τα συν των υπολοίπων πάει στο +3... :-D

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου