Προς το περιεχόμενο

SG Standard ή Les Paul Studio?


sol83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια και απο μενα, πρωτο post εδω.

 

Θα πραγματοποιησω πολυ συντομα ενα ταξιδι στην αλλη ακρη του ατλαντικου και θα ηταν αμαρτια να μην αγορασω μια καλη κιθαρα απο εκει εφοσον ειναι μεγαλη η διαφορα τη τιμης.

 

Επειδη ειμαι αρκετα καινουργιος στο χωρο τη ηλεκτρικης κιθαρας (παιζω κλασσικη 2 χρονια περιπου) θα ηθελα και τα φωτα οσων εδω εχουν μια μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα. Εχω καταληξει αναμεσα σε μια sg standard και μια les paul studio (gibson παντα, οχι epiphone και τα συναφη), αλλα ακομα προβληματιζομαι για πια απο τις 2. Απο τα λιγα που διαβασα εδω, ειδα οτι καποια παιδια προβληματιζονται με την LP studio διοτι ειναι υποδεεστερο μοντελο της κανονικης, standard LP (τοσα χρηματα διαθεσιμα δεν υπαρχουν καλώς ή κακως). Το μικροτερο βαρος επισης ισως με κανει να γερνω λιγο προς την SG, αλλα τολμω να πω οτι η LP μου αρεσει περισσοτερο σε εμφανιση.

 

Οπως και να χει σημασια εχει να εχεις το καλυτερο εργαλειο στα χερια σου, οποτε καποιες συμβουλες θα ηταν πολυ καλοδεχουμενες απο ολους οσους εχουν/ειχαν επαφη με καποια απο αυτες τις 2 κιθαρες.

 

Επισης θα ηθελα και μερικες γνωμες για καλες πεταλιερες. Απο διαφορα παιδια εχω ακουσει καλα λογια για Line 6, Zoom, Digitech και καποιες αλλες που δεν θυμαμαι τωρα.

 

Ευχαριστω προκαταβολικα, καλα να μαστε να απολαμβανουμε τη μουσικη.

 

:)

nothing to fear, nothing to doubt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 73
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν είναι να επιλέξεις κάτι που θα ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ φίλε, να είσαι σίγουρος ότι το SG θα σε αποζημιώσει. Το βασικό είναι ότι θα πάρεις μία κιθάρα που έχει το standard της κατηγόρίας, και όχι κάτι που θα υπολείπεται από την κατηγορία. Με λίγα λόγια, είναι Gibson SG standard!!! Με τους κανονικούς μαγνήτες που το προσφέρει η Gibson και τον κλασσικότατο ήχο του!

Είναι πιό "σκαστό" σαν όργανο από την LP γενικότερα, και από γκάζια ένα κλίκ πιό πάνω.

Η LP studio είναι καλή LP αλλά ΟΧΙ strd LP. Δεν φοράει ίδιους μαγνήτες με την strd, και έχει αισθητή διαφορά στο feel όταν παίζεις αλλά και στο χέρι. Βέβαια έχει περισσότερο όγκο στον ήχο, αλλά και το SG Gibson είναι οπότε και εκεί ο όγκος περισσέυει σε σχέση με ανταγωνιστικές λύσεις.

Η αποψή μου είναι καλύτερα αφού έχεις την δυνατότητα, να πάρεις κάτι ΑΚΡΙΒΩΣ original, παρά την μεσαία κατηγορία του LP original. Η διαφορά είναι μεγάλη....

Πολλές LP studio απαγορεύεται και να κυκλοφορούν :lol: :lol: :lol: :lol:

Το Gibson SG standard μου , μόνο η LP strd faded μου και πάνω το "χτυπάνε" σε ποιότητα - ήχο - ευκολία παιξίματος

 

Anyway SG Gibson δαγκωτό!

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1. Μακριά από studio μοντέλα! Σπάνια αξίζουν τα λεφτά τους, κατασκευαστικά μιλώντας πάντα, γιατί ηχητικά μπορείς να αλλάξεις μαγνήτες κλπ και να είσαι άρχοντας!

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι παίζεται Κώστα, πολλές studio δεν έχουν maple top curved on mahogany body, και ακόμα και με άλλους μαγνήτες, ο ήχος απέχει πολύ....... π.χ οι LP studio black, και wine red νομίζω... προσωπικά οι Gibson LP studio για αυτά που προσφέρουν θα έπρεπε να ήταν 20-25% κάτω από την τιμή τους... πάνω από 1350 ευρώ για το καλύτερο μοντέλο Gibson LP studio κρίνω ότι είναι πολλά....

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1. Μακριά από studio μοντέλα! Σπάνια αξίζουν τα λεφτά τους' date=' κατασκευαστικά μιλώντας πάντα, γιατί ηχητικά μπορείς να αλλάξεις μαγνήτες κλπ και να είσαι άρχοντας![/quote']

 

Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Από τη στιγμή που δεν φτάνεις οικονομικά μια LP Classic ή Standard, και θέλεις μια Gibson που θα σου μεινει για πολύυυυυυυυ καιρό προτίμησε το ταυράκι. Μακρυά από εκδόσεις studio κτλ. Επίσης έχω προσέξει ότι οι μαύρες sg που έχω παίξει για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου δίναν την αίσθηση ότι ήταν υποδεέστερες κατασκευαστικά από τις άλλες με τα ημιδιάφανα χρώματα. Τσέκαρε όσο πιο πολλές μπορέσεις και κοίτα μήπως βρεις και καμιά καλή LP σε χαμηλή τιμή και μπορέσεις να τη χτυπήσεις.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Και επειδή εδώ και λίγο καιρό ψάχνομαι για LP (Λε-Πα :lol: ) αλλά χάνομαι στα τόσα διαφορετικά μοντέλα....τελικά σε ποιά μοντέλα πρέπει να κινηθεί κανείς για να προσεγγίσει τη γκιμπσονίλα?

 

Πείτε μου please ..... δεν έχω περάσει ποτέ απέναντι. :wink:

 

(¶κου κι εσύ τι θα μας πούνε sol83 ... :wink: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και ουδεποτε τις συμπαθησα εφτασα πολυ κοντα στην αποκτηση μιας πιο πολυ απο απληστια παρα απο πραγματικη αναγκη (ευτυχως συντομα και μετα απο μερικα ευχελαια ΑΠΕΤΑΞΟΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.....ασε που θα επρεπε να αλλαξω και nick)........κατ'εμε η καλυτερη λυση ηταν η classic με μια αλλαγη στους απαραδεκτους μαγνητες της....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πιό τίμια LP που τα "λέει" είναι η Faded standard. Ο ήχος της είναι ακόμα πιό γκαζωμένος, από την strd, κοστίζει λιγότερο, έχει όλα τα κατασκευαστικά καλούδια των srtd όπως binding fretboard, curved maple AA top on mahogany body, σωστά ηλεκτρικά και ποντεσιόμετρα (strd), με μόνη διαφορά τα open coils, που για εμένα την κάνουν ακόμα απλά πιό ... όμορφη, αλλά και ευθύνονται για το επιπλέον "attack" της. Πάνω από όλα είναι κανονικότατη Gibson standard LP και όχι απλά μοιάζει ή θυμίζει. Η τιμή της είναι απόλυτα δικαιολογημένη, σε σχέση με άλλες Gibson πάντα. Έπαιξα και με αρκετές strd, και ίσα ίσα δεν τις μειώνω, είναι εξαιρετικές, απλά σε Gibson LP σχέση τιμής - απόδοσης - η Faded strd, είναι ελαφρώς καλύτερο σαν όργανο από την classic, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της strd, απλά είναι λίγο .... άβαφτη. Το χρώμα που της έχουν περάσει όμως με τον καιρό παίζοντας, αρχίζει να γυαλίζει πολύ γλυκά οπότε μία ή άλλη. Την έχω πάνω από 1,5 χρόνο και δεν μετανιώνω. Μακράν αξιοπρεπής Gibson LP.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Χμμμ... Όταν λέτε "η Classic" ή "η faded" ποιά ακριβώς εννοείτε?

Π.χ. με μια γρήγορη ματιά στο γνωστό γερμανικό οίκο είδα Les Paul classic από 2890 ως 1550 Ευρώ.

 

Προφανώς δεν πρόκειται να δώσω τόσα για να παραγγείλω κιθάρα εξ αποστάσεως .... απλά πριν βγω στη γύρα ... θέλω να έχω εικόνα του που περίπου κυμαίνονται οι τιμές. (Έτσι ... για να δω μήπως μου έρθει φτηνότερα ένα course ψυχοθεραπείας και 2-3 τρισάγια :lol: )

 

Είναι και οι συνθήκες τέτοιες που πρέπει να ταξιδέψω για να περιεργαστώ κάποιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου