Προς το περιεχόμενο

Κατά μήκος της ταστιέρας...intonation??


pastelius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, ξέρω πως το θέμα έχει λίγο περίεργο τίτλο,αλλά θέλω να μάθω το εξής:Το μπάσο μου έχει διαφορετικό "attack" να το πω τώρα,"punch" να το πω τώρα?...Κατά μήκος της ταστιέρας, οι νότες ακούγονται με διαφορετική ένταση,δηλ. αν παίζω με την ίδια δυναμική στην Α χορδή, το 12ο τάστο δεν ακούγεται το ίδιο με το 5ο, για παράδειγμα.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτο, έχετε καμιά ιδέα? Έχω την εντύπωση πως λέγεται ..intonation??? :roll:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Kουφο.Μπας και παίζει τίποτα με τους μαγνήτες?Η μήπως ''χάνει'' σε ένταση ο ενισχυτής σε κάποιες συχνότητες?

Ιδέες λέω τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν καταλαβαίνω καλά, εντόπισες το γεγονός ότι σε κάποιες νότες (ανεξαρτήτως οκτάβας) συντονίζει, σε άλλες ακούγεται λίγο muffled ενώ σε άλλες είναι νορμάλ.

 

Αν αυτό περιγράφεις τότε νομίζω η πιθανότερη αιτία είναι το bridge, δηλαδή σε κάποιο σημείο δεν εφαρμόζει καλά/δεν είναι καλά βιδωμένο ή απλά έτσι είναι από κατασκευή (όπως τα vintage 6-screw της Strat).

 

Τουλάχιστον that's what I think... :wink:

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρις να είμαι expert πιστεύω ότι το intonation έχει να κάνει με την τονικότητα (ή την ξεκουρδίλα) όσο κατεβαίνεις στην ταστιέρα. Το δικό σου μάλλον είναι άλλο. διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις..Σε περίπτωση που είναι είτε "dead spots" είτε πρόβλημα του bridge,τί μπορώ να κάνω? Σε κάποια presets που φτιάχνω στα στούντιο,ακούγεται πολύ έντονα το ρημάδι..

 

Παίζω F,G νότες π.χ. στην E χορδή,ακούγονται ωραίες και γεμάτες,ανεβαίνω πιο ψηλά, και μερικές απο τις υπόλοιπες ακούγονται λίγο .."muffled" :wink: Σημείωση,το όργανο έχει φάει 2-3 καλές σουπίτσες...

Τί μπορώ να κάνω για να εντοπίσω το πρβλ. και να το λύσω?

 

ps:@odis13, τους μαγνήτες -και τους 2- τους έχω ξεβιδώσει,είναι αρκετά πιο έξω απο την 'κανονική' τους θέση..:wink:

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.........Παίζω F' date='G νότες π.χ. στην E χορδή,ακούγονται ωραίες και γεμάτες,[b']ανεβαίνω πιο ψηλά[/b], και μερικές απο τις υπόλοιπες ακούγονται λίγο .."muffled" :wink: ................

 

Εκεί οφείλεται ρε φίλτατε pastelius το πρόμπλεμ! Αφού έχουμε πει τόσες φορές, το μπάσο παίζεται μέχρι το πέμπτο τάστο το πολύ.... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως γέρνει κάνει κοιλιά η ταστιέρα σου με αποτέλεσμα όταν πατάς την χορδή σε διαφορετικά τάστα, να έχει διαφορετική απόσταση απο το μαγνητη με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποιήση στην ένταση? Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

 

Intonation είναι η διαφορετικότητα στα ύψη και ρυθμίζεται απο τα βαγονάκια απ ό,τι ξέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

το intonation ειναι το κουρδισμα που εχει το μπασο κατα μηκος της ταστιερας (το οποιο με ενα καλο setup πρεπει σε ενα αξιοπρεπες μπασο να ειναι ΣΧΕΔΟΝ τελειο). δηλαδη τσεκαροντας διαφορες νοτες με ενα κουρδιστηρι σε διαφορα ταστα, να ειναι κουρδισμενες. τωρα τα dead spots (δηλαδη διαφορες νοτες που λογω κατασκευης η προβληματων στα ξυλα ακουγονται σε αρκετα χαμηλοτερη ενταση), η και το αντιθετο, το καποιες νοτες να συντονιζουν, ειναι θεματα που εχουν να κανουν με την ποιοτητα του μπασου γενικα. ενα βασικο πραγμα που πληρωνεις σε ενα ακριβο οργανο ειναι ξυλα και κατασκευη που περιοριζουν στο ελαχιστο τετοια προβληματα. ενα καλο τεστ οταν αγοραζεις καινουργιο οργανο ειναι να παιζεις μια νοτα η συγχορδια και να την ανεβαζεις ταστο ταστο, προσεχοντας τι γινεται με την χροια την ενταση και τις αρμονικες του ηχου. (και επ ευκαιριας και τα ταστα)

μερικες φορες διαφοροι συντονισμοι οφειλονται στον ενισχυτη σου η σε επιδραση του χωρου. πειραματισου με ενα equalizer ισως λυσει καποια προβληματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι συντονισμός φαίνεται εύκολα. Απλά βρες τη νότα με την μεγαλύτερη ένταση (θα το καταλάβεις εύκολα unplugged) και δοκίμασε τις οκτάβες τις πάνω και κάτω. Αν και αυτές συντονίζουν, μεγαλώνουν οι πιθανότητες.

 

Αν κάνεις το αντίστοιχο με τις νότες που ακούγονται φιμωμένες και γίνεται το ίδιο τότε απλά τσέκαρε το bridge και δοκίμασε να ξεσφίξεις και το truss λίγο αν δεν βρίσκεις τι το προκαλεί.

 

Μέχρι τώρα το έχω πάθει και σε Strat και σε LP λόγω κακού (δικού μου) set up.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου