Προς το περιεχόμενο

Alea jacta est.....(tele content)


fenderiarhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προ ημερων ειχα ζητησει τη γνωμη σας σχετικα με το αν θα επαιρνα κιθαρα tele η στρατ.....Aφου αμφιταλαντευτηκα αναμεσα στη σαφη προτιμηση μου για τις στρατ και στο περιττο μιας 5ης στρατ τελικα ο .....κυβος ερριφθη και ειναι σχηματος tele και επι το ακριβεστερο μια baja vintage blond (της σειρας CP).

 

IMG_0813.jpg

 

IMG_0821.jpg

 

IMG_0818.jpg

 

IMG_0817.jpg

 

Ειχα αυτες τις μερες την ευκαιρια να την δοκιμασω με περισσοτερη υπομονη οποτε αν καποιος ενδιαφερεται ιδου:

 

Ποιοτικα δεν βρηκα τιποτα το μεμπτο. Για μια ακομη φορα (οπως και με την CP50's μου) το μανικι ειναι αψογο (απο πλευρας φινιρισματος γιατι κατα τα αλλα υπαρχει ενα προβλημα....περισσοτερα γι αυτο παρακατω). Παρομοιως και το σωμα το οποιο επιπλεον εχει αρκετα εντυπωσιακα νερα. Αν πρεπει σωνει και καλα να διαμαρτυρηθω για κατι ειναι οτι τα ποτενσιομετρα του S1 δεν δινουν την εντυπωση της μεγαλυτερης δυνατης στιβαροτητας.

 

Ειχα διαβασει διαφορα σχολια οχι παντα ιδιαιτερα κολακευτικα σχετικα με το βαρος των baja καθως και με την consistency οσον αφορα δαφορα χαρακτηριστικα και δυστυχως εδω πρεπει να πω οτι επιβεβαιωνονται. Οσον αφορα το βαρος ημουν τυχερος......η κιθαρα ειναι ελαφρια (αν και κατα τι βαρυτερη απο ολες τις στρατ μου οι οποιες ομως ειναι κατηγοριας φτερου). Εκει που πραγματικα υπαρχει προβλημα (αν και σιγουρα καποιοι θα χαροποιηθουν απο αυτο) ειναι με τις διαστασεις του λαιμου. Η fender περιγραφει το μανικι ως soft V. E.......οσο αυτο ειναι soft V αλλο τοσο ειμαι εγω μπαλαρινα.....Πραγματικα καμμια απολυτως σχεση. Aπλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ουτε V ουτε soft.(δυστυχως περιμενα κατι αντιστοιχο με το V της CP50's....ενα απο τα καλυτερα μανικια που εχω δει σε fender)Ειναι ενα αρκετα εως πολυ ευτραφες απο αποψης διαστασεων σχηματος C (αν και και στιγμες θα ελεγα οτι κινειται αναμεσα στα C & D). Παρα ταυτα και ενω δεν ειμαι οπαδος των χοντρων necks σε συνδυασμο με C h D profile οφειλω να πω οτι το συνηθισα και οτι εν τελει χωρις να ενθουσιαζομαι απο αυτο πλεον δε μου δημιουργει προβλημα.

 

 

Οσον αφορα τα ηλεκτρικα/μαγνητες. Το S1 switching ειναι ενδιαφερον και αυξανει το ηχητικο ευρος της κιθαρας αλλα τελικα διαπιστωσα οτι το 98% του χρονου το περναω στις κλασσικες θεσεις της tele.....(bridge, bridge+neck ως επι το πλειστον και λιγοτερο neck). Παντως ειναι θετικο το οτι αν τις χρειαστεις υπαρχουν και οι αλλες θεσεις. Οι μαγνητες μου φανηκαν καπως overwound και δυστυχως δεν μπορεσα να βρω καποια χαρακτηριστικα για αυτους. Iσως να προτιμουσα κατι πιο low output αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να χαρακτηριστουν ως κακοι.

 

Eνα τελευταιο σχολιο για το οποιο πιθανως να με πειτε ιεροσυλο....Συντομα το σωμα θα αντικατασταθει με ενα double bound Lake placid blue.....δεν ξερω αν θα πρεπει να εξακολουθησει η κιθαρα να λεγεται baja παντως σιγουρα ακουγεται σαν tele......

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μεγειές!! Ωραία είναι... και φαίνεται ποιοτικώς από τις φωτό τουλάχιστον μια χαρα!

Οι μαγνήτες είναι custom Αμερικάνικοι της Fender, δεν θυμάμαι πως ακριβώς τους αναφέρει το site.

Αν θες να αλλάξεις το σώμα, πλάκα πλάκα δοκίμασε να βάλεις στρατ σώμα με τρεις μονούς, από την CP60s or CP50s έτσι θα διατηρήσεις την CP ονομασία :lol: :lol: , και θα μοιάσεις του T. Bolin :wink: (έκανε κάτι τέτοιους συδιασμούς, αλλά και πολλοί άλλοι)...

Ξέρω ξέρω θα είναι σαν το γαιδούρι με την σέλα αυτά τα δύο μαζί αλλά από την άλλη άμα κάτσει ο ήχος? Στο κάτω κάτω αφού θα κάνεις την παλιοδουλειά, πλάκα θα είχε.... :roll: :roll:

 

Μεταξύ μας εγώ δεν θα άλλαζα τίποτε.... μιά χαρά την κόβω....

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γειές! φαίνεται πολύ ωραίο όργανο. Η βαλίτσα δεν έρχεται πακέτο με την κιθάρα υποθέτω, ε? Πόσο πήγαν σύνολο?

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκει που πραγματικα υπαρχει προβλημα (αν και σιγουρα καποιοι θα χαροποιηθουν απο αυτο) ειναι με τις διαστασεις του λαιμου. Η fender περιγραφει το μανικι ως soft V. E.......οσο αυτο ειναι soft V αλλο τοσο ειμαι εγω μπαλαρινα.....Πραγματικα καμμια απολυτως σχεση. Aπλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ουτε V ουτε soft.(δυστυχως περιμενα κατι αντιστοιχο με το V της CP50's....ενα απο τα καλυτερα μανικια που εχω δει σε fender)Ειναι ενα αρκετα εως πολυ ευτραφες απο αποψης διαστασεων σχηματος C (αν και και στιγμες θα ελεγα οτι κινειται αναμεσα στα C & D). Παρα ταυτα και ενω δεν ειμαι οπαδος των χοντρων necks σε συνδυασμο με C h D profile οφειλω να πω οτι το συνηθισα και οτι εν τελει χωρις να ενθουσιαζομαι απο αυτο πλεον δε μου δημιουργει προβλημα.

καταρχας μεγειες~~~ προτεινω να μην αλλαξεις τπτ. φαινεται κουκλα...

σχετικα με το μανικι... επειδη και εγω ψαχνομαι αναμεσα στις classic player ελεγα να καταληξω στην 50's λογω maple... και επειδη δν τη βρηκα πουθενα στην αθηνα δοκιμασα την baja καθως ετσι οπως τα λεει στο σαιτ η φεντερ πρεπει να ειναι τα ιδια μανικια...και ναι ειναι ροπαλο... εγω βεβαια επειδη δν ειχα και το χρονο να το συνηθισω μεσα στο καταστημα εχω δημιουργησει πολυ μετρια αποψη....στα μπαρε βολευει..στα σολακια με περιοριζε απιστευτα!!! με αυτα που λες ομως αλλαζει το πραγμα!μηπως τελικα να μην την αποκλησω την 50's?? αν θες πες λιγα παραπανω για τη συγλριση των δυο μανικιων...

 

Υ.Γ.για τους μαγνητες συμφωνω απολυτα...ο νεκ δν μου αφησε τις καλυτερες των εντυπωσεων....του ελειπε η γλυκα νομιζω!! :? [/b]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα σου είναι ΚΟΥΚΛΑ!!!! :D

 

Σχετικά με το βάρος:

κατά μέσο όρο οι Tele είναι από τη φύση τους πιο βαριές από τις Strat, λόγω μεγαλύτερης μάζας ξύλου (οι strat έχουν contour bodies), οπότε είναι απολύτως λογικό αυτό ;)

 

Σχετικά με τους μαγνήτες:

Δε ξέρω πόσο hot είναι αυτοί οι "twisted" (όπως τους ονομάζει η Fender), αλλά θεωρώ ότι μπορείς να τους πουλήσεις εύκολα και να πάρεις αλλους πιο low output.

Eιδικά για tele δε θα χρειαστεί να δώσεις τρελά λεφτά για μαγνήτες (δεδομένου ότι είναι μόνο 2). Πχ εγώ αγόρασα μέσω TDPRI 2 bridge Bill Lawerence, πάμφτηνα!!!

 

Σχετικά με την αλλαγή του σώματος:

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τις αλλάξεις σώμα (άσε που είναι όντως ιεροσυλία και ασέβεια το να έχεις lake placid blue με maple...:lol:) γιατί πιθανώς να έχεις μικρο-ασυμβατότητες στο ταίριασμα του μπράτσου με το νέο σώμα και να τρέχεις...:lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: taq......παω να ετοιμασω το makeup ωστε να προσομοιωσω (το guitar modelling που λεγαμε) τον Bolin. Θα ηθελα να ηξερα ποσα Κ ειναι οι μαγνητες, απλα ετσι, για να δω αν ειναι σωστη η εντυπωση που μου αφησαν.

 

Οχι δεν ερχεται με βαλιτσα αλλα με μαλακη θηκη.

 

Σχετικα με το μανικι....συμφωνω μαζι σου....μου φανηκε εξαιρετικα ανετο και ξεκουραστο σε συγχορδιες αλλα σε single note παιξιμο δεν ειναι και οτι πιο ανετο (λαβε υποψιν οτι δεν συγκαταλεγομαι και στους "γρηγορους" κιθαριστες....μαλλον το αντιθετο)....Αυτα ομως ειναι προσωπικες εκτιμησεις ....αυτο που μπορω να πω με απολυτη βεβαιοτητα ειναι οτι το μανικι δεν ειναι σε καμμια περιπτωση soft V και οτι ανηκει καθαρα στη κατηγορια fat necks.Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα συγκρισης με την CP50's .....ειναι αλλες κιθαρες. Καθαρα για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης οσον αφορα τους λαιμους και μονο σε οτι αφορα στο προφιλ τους....σε σχεση με το πραγματικο soft V της CP50 (το οποιο εχει πιο "σκαμμενες πλατες", και ειναι σαφως λεπτοτερο) η baja εχει πολυ πιο "φουσκωμενους ωμους" (!!!!η περιγραφη ειναι δυσκολη)...και ειναι σαφως (εως εντελως) πιο στρογγυλεμενο.....Εξακολουθω να πιστευω πως η κλαλυτερη περιγραφη ειναι οτι η 50'σ εχει οντως soft V και η baja παχυ C προς D......

 

 

Ηλια, εκανα μια πρωτη δοκιμη και οφειλω να πω πως μαλλον προς το LPB γερνω και ας μην ειμαι ιστορικα σωστος......Θα την ανεβασω μολις τελειωσω τα wiring κ.λ.π και περιμενω να μου πεις.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα σου είναι ΚΟΥΚΛΑ!!!! :D

 

Πχ εγώ αγόρασα μέσω TDPRI 2 bridge Bill Lawerence, πάμφτηνα!!!

 

 

Τι ειναι το TDPRI ????

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok thanx για τη διευκρινιση....

παντως εγω ξανα-ματα-επαναλαμβανω (! ).μην αλλαξεις τπτ.....η κιθαρα αυτη ειναι αυτο που ειναι με τα ελλατωμματα της... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γεια! Σου εύχομαι να είναι πάντα ευκολόπαικτη, όμορφη και να σε οδηγεί σε καινούργιες εμπνεύσεις! Είναι η επιτομή της κλασσικής εικόνας της Τέλε κατά τη γνώμη μου, και γι'αυτό τοποθετούμαι σαφώς υπέρ της διατήρησης του σώματος...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου