Προς το περιεχόμενο

Μια σκέψη για Korg X5


neeq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έγραφα σήμερα σ'ενα στούντιο και είχε ένα Korg X5 (βγήκε το 94 νομίζω). Μου έκανε εντύπωση το μικρό του μέγεθος και κάποιοι πολύ καλοί και ζεστοί ήχοι.

 

Κι έκανα μια σκέψη. Αφού πλέον με το home studio μου και με το V-synth δεν πολυχρειάζομαι sequencer και sampler αντίστοιχα, να έδινα το καλό μου Triton Le και να χτυπούσα το Χ5. Το οποίο θα χρησιμοποιείται περισσότερο ως MIDI keyboard για το V-synth (και ίσως σύντομα ένα nord electro rack), αλλά αξιοποιώντας κάποιους καλούς ήχους του.

 

Το μεγάλο του ατού που με τράβηξε είναι το μέγεθος και το βάρος του. Απίστευτα βολικά, είδικά σε κάποιες μικροπρόβες.

 

Αφού είπα πολλά, πείτε μου κι εσείς τι νομίζετε. Θα μου βγει

μούφα η απόπειρα ή αξίζει?

 

Μια παράμετρος είναι ότι συμμετέχω σε σχήματα που έχουν δύσκολο ήχο και αρκετές υποχρώσεις και δεν έχω περιθώρια ψαξίματος. Αλλά πείτε μου τι πιστεύετε χωρίς να το λαβετε υπόψιν σας.

 

Και κάτι τελευταίο.

Πόσο πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή τιμή για αγοραστή και πωλητή ενός Triton Le, με το sampler επάνω με "αρκετα χιλιόμετρα" και κάποιες ουλές από τον πόλεμο, αλλά που δουλεύουν όλα πάνω του? {edit: ξέχασα να επισημάνω ότι έχει ένα μικροπροβληματάκι στο headphone jack, αλλά έστω ότι αναλαμάνω την επισκευή } Και δώρο η αγάπη μου :lol:

 

Συγγνώμη που σας κούρασα αλλά όλοι σας καταλαβαίνετε πιστεύω τον διαρκή αγώνα κάθε καημένου μουσικού. :cry:

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ήχος του X5 είναι τυπικός της AI synthesis που είχαν τα Korg από το M1 και μετά (και σταμάτησε στο Trinity). Ογκώδης, πλούσιος και ζεστός! Ως εκ τούτου, μπορείς να φτιάξεις ωραιότατους ήχους με υπέροχη παρουσία αλλά και να ξεσκίσεις τη συχνοτική ισορροπία στο mix της μπάντας αν δεν προσέξεις. Εγώ νομίζω ότι αν σου αρέσει ο ήχος των Korg αυτής της περιόδου, το X5 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο (δεδομένου ότι μπορείς να το βρεις φτηνά ως μεταχειρισμένο).

Μπορείς να ακούσεις και το Korg Legacy Collection Digital Edition που περιλαμβάνει το M1 σε VST για να πάρεις μια ιδέα των δυνατοτήτων που έχει στο περίπου η AI synthesis. Δεν είναι το ίδιο αλλά κάποια συμπεράσματα μπορείς να τα βγάλεις.

 

Αν θέλεις γενικά κάτι μικρό και ελαφρύ, τσέκαρε και το X-50. Πιο καινούριο ως τεχνολογία, πολύ καλός ήχος για τα λεφτά του και πραγματικά πολύ portable.

 

Για το Le, λογικά δεν θα πιάσει πάνω από 800 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, ίσως κανένα κατοστάρικο λιγότερα αν θέλεις να φύγει γρήγορα. Δεν ξέρω βέβαια και τι εννοείς με "ουλές" και "χιλιόμετρα". Αναλόγως τα χτυπήματα καθορίζεις και την τιμή. Καλύ τύχη! :wink:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να'σαι καλά Αλχημιστή. Με έψησες με το Χ50. Πρέπει όμως πρώτα να δουλεύω καλά το σαμπλερ του V-synth.

Πάντως μου άρεσε σαν επιλογή (βλεπωντας τα specs). Θα δω σε βάθος χρόνου (που λένε και οι πολιτικοί). Βέβαια εκεί μιλάμε για αντικατάσταση του ΛεΤρίτονα με σκοπό μια πιο portable λύση..

 

Το Χ5 όντως μου άρεσε, και δυναμαι οικονομικά να το παρω χωρίς να πουλήσω τον αργαλειό μου. Όπως είπα, το προορίζω πιο πολύ για MIDI keyboard.

 

{"Χιλιόμετρα" εννοώ κάποια παροδικά συμπτώματα λόγω ασταμάτητης χρήσης (που δεν επηρεάζουν καθόλου την αξιοπιστία του στη σκηνή.) και "ουλες" κάποιες γρατζουνιές (βλέπεις, το έφαγαν οι δρόμοι)}

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, ήταν πλήρης και χρήσιμη. Και μου έδωσε τροφή για σκέψη τον επόμενο καιρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου