Προς το περιεχόμενο

Humbucker μαγνήτης γέφυρας σε Fender American Deluxe Jazz Bass V


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι,

 

είμαι σχετικά καινούριος στην κοινότητα και πριν τοποθετηθώ

οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους διαχειριστές και τα μέλη βεβαίως...

πραγματικά πολύ ενημερωμένο και χρηστικό το όλο εγχείρημα!!!μπράβο σε όλους σας

 

το κάτωθι θέμα, για το οποίο θα ζητήσω συμβουλές, γνώμες και εμπειρία

δεν ξέρω αν έχει ξανατεθεί στο παρελθόν...(τα άρθρα είναι τόσα πολλά που δεν έχω χρόνο

να τα διαβάσω όλα)...όπως και να 'χει ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν το θέμα προϋπάρχει.

 

είμαι λοιπόν κάτοχος ενός 2010 Fender American Deluxe Jazz Bass V

το εν λόγω...

 

http://www.google.gr/imgres?start=85&um=1&hl=el&sa=N&biw=1366&bih=639&tbm=isch&tbnid=fVEU-Cqt8IyyiM:&imgrefurl=http://www.themusiczoo.com/product/6357/Fender-American-Deluxe-Jazz-Bass-V-Natural/&docid=kv6lGvKBEBnUfM&imgurl=http://www.themusiczoo.com/images/9-30-11/6357_Fender_American_Deluxe_Jazz_V_Maple_Neck_Natural_US11146240_a.jpg&w=1000&h=315&ei=VdPAT47aCuvP4QTCg_nWCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=592&vpy=258&dur=1060&hovh=126&hovw=400&tx=181&ty=57&sig=101242324331211436774&page=4&tbnh=53&tbnw=168&ndsp=29&ved=1t:429,r:3,s:85,i:11

 

τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι γνωστά σε όποιον ασχολείται με Fender

είναι ένα μπάσο διαμάντι, διαχρονικό, αξιόπιστο και πάνω απ' όλα Fender.

 

μου έχει λοιπόν καρφωθεί η ιδέα να του αλλάξω τον μαγνήτη γέφυρας, που είναι ο μαμίσιος N3 Noisless...και να τον αντικαταστήσω με έναν Seymour Duncan humbucker...έτσι για περισσότερα γκάζια, περισσότερες εντάσεις και τα λοιπά γνωστά

όχι πως έχω παράπονο βέβαια απο το μπάσο, παίζει τα πάντα ως γνωστόν, αλλά το θέλω περισσότερο για rock και metal...και πήρα το εν λόγω γιατί εκτός απ' τις προδιαγραφές και τις περγαμηνές του, λατρεύω και το σχήμα του.

 

το μπάσο είναι active/passive...και ξεκαθαρίζω πως δεν προτίθεμαι να του αλλάξω και τα ηλεκτρικά ή την προενισχυσή του και γενικά...εκτός και αν επιβάλλεται...το κόστος δεν με αφορά και τόσο.παίζω πάντα active και αν είχα την πολυτέλεια θα το έκανα όλο active...και θα του άλλαζα και τα ηλεκτρικά όλα...αλλά δεν θέλω να το πειράξω τόσο...απλά θέλω την ποιότητα ενός και την ένταση ενός humbucker στην γέφυρα.

 

όμως το όλο εγχείρημα προϋποθέτει πάνω απ' όλα, πως πρέπει να σκαφτεί το σώμα κατάληλα για να δεχτεί τον μαγνήτη...πράγμα το οποίο το έχω δεί και συναντήσει σε πολλά custom jazz bass

 

οι ερωτήσεις ή απορίες είναι οι εξής:

1.) υπάρχει έλληνας τεχνίτης που να το αναλαμβάνει αυτό?...σωστά ομως...

2.) εγώ στα όργανά μου συμπεριφέρομαι σαν να είναι παιδιά μου...υπάρχει περίπτωση να χαθεί έστω και ελάχιστα το λούστρο στο σημείο ή παράλευρα...υπάρχει περίπτωση να κληρονομήσω καμιά γρατζουνιά ή χτύπημα ή να αλλοιωθεί το σώμα και η ποιότητά του?

3.) η συνδεσμολογία του μαγνήτη humbucker θα είναι ανάλογη με αυτήν του Ν3 Jazz? ή θα χρειαστεί να αλλάξω και κύκλωμα και ηλεκτρικά?

4.) η απαίτηση μου είναι τα ρυθμιστικά του control plate να έχουν απολύτως όμοια χρήση με τα μαμίσια...είναι αυτό εφικτό?

 

πάνω κάτω αυτές είναι οι απορίες μου...όποιος κατέχει ανάλογη γνώση και εμπειρία παρακαλώ ας απαντήσει...επίσης όποιος θέλει ας τοποθετηθεί (σε σχέση με το θέμα) και σε σε ζητήματα που παρέλειψα να αναφέρω...αν κρίνονται σημαντικά.

 

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

φίλε ελπίζω να σε πρόλαβα  :-X και να μην έκανες καμιά τέτοια χαζομάρα να έσκαψες δλδ το διαμάντι(μόνος σου το λες γιατί ρωτάς) μπορείς να αγοράσεις εναν dimarjio model j ή έναν aguilar ή της παναγιάς τα μάτια για να πάρεις τα γκάζια σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά ρε αδερφέ γιατί το πήρες αυτό το μπάσο; Άμα σου κάνουν κέφι τα active με γεια σου και χαρά σου, αλλά κανείς δεν παίρνει Fender για το active του  ;)  :P

 

Μάλλον ένα Musicman θες από αυτό που περιγράφεις ... 

 

Fender Jazz bass tone, όπως μας τον έμαθαν οι «ήρωες»* που έπαιξαν αυτό το όργανο είναι passive και passive μόνο.Έτσι όπως το έφτιαξε ο θείος «Λεωνίδας»- Volume-volume-tone- έξω από την παράγκα. 

 

*Εξαίρεση το Marcus Miller που είναι active και εντελώς αχώνευτο για τα γούστα μου.

 

Πάντως για να απαντήσω στην ερώτηση σου- η Fender έχει φτιάξει ένα «τούμπανο» πεντάχορδο Jazz, το Roscoe Beck V με humbuckers που σχεδίασε ο Bill Lawrence. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν σαν replacements, αλλά είναι σούπερ- οι οποίοι βέβαια είναι passive  ;)

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου