Προς το περιεχόμενο

Χαμηλότερη ένταση στον ενισχυτή μου


V.P.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator
Ναι' date=' αλλά αν παίζεις καιρό, τη ζητάει ο οργανισμός σου τη λάμπα. [/quote'] Λόγω ηλικίας θα έλεγα... αντιθέτως! Από το '71 έπαιζα με λάμπα γιατί δεν υπηρχε κάτι άλλο, έτσι κι αλλιώς...

Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς' date=' γιατί έχω λαμπάτο ενισχυτή, μαζί με τα προβλήματα που φέρνει στη γειτονιά...

Φυσικά υπάρχουν και ήδη μουσικής που δεν "απαιτείται" λάμπα, αλλά στα blues... :D[/quote'] 'Οποιος ενδιαφέρεται να μπει στη διαδικασία να πεί σε blindfold test, αν ακούει λάμπα ή τρανζίστορ σε ηχογραφήσεις, είναι ευπρόσδεκτος. :wink:

Δεν προσπαθώ να μειώσω την αξία της λάμπας, αλλά ας μην υπερβάλουμε κιόλας. Οι καλές υλοποιήσεις τρανζίστορ είναι πολύ αξιόλογες και ευέλικτες, ενώ η λάμπα θα δείξει τα δόντια της στο live.

Το στούντιο είναι άααλο πράμα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

λοιπον παιδια θα χρειαστω τη συμβουλη σας παλι...πολυτιμη οπως εχει αποδειχθει εδω και καιρο...;)

το θεμα ειναι οτι απο ενισχυτη εχω ενα epiphone valve junior...λαμπα στα 5watt...

http://www.thomann.de/gr/epiphone_valve_junior_epajr_gitarrencombo.htm

προσωπικα δν εχω προβλημα με την "μουνταδα" του (οπως αναφερουν πολλοι) αν και αν και θα τον προτιμουσα ποιο "φεντερικο"...

τεσπα' date=' το θεμα ειναι οτι εχω προβλημα με την ενταση του.... ναι,κιομως!!

γιατι ειμαι παιχτης οχι μονο πολυκατοικιας, οχι μονο διαμερισματος αλλα υπνοδωματιου....δλδ παιζω στο 1/4 της εντασης και ενοχλουμε εγω ο ιδιος!!!10-13 τ.μ. ειναι αυτα !!!!

οποτε η ερωτηση μου ειναι:

1)μπορω με αλλαγη σε λαμπες κτλπ να του μειωσω την ενταση??( υποψιν 2 λαμπιτσες εχει ολες κιολες...)

2) ξεχναω εντελως την ιδεα του λαμπατου και παω σε solid - state??? να εχω και τις συνατοτητες εισοδου, εξοδου, παραμετροποιησης κτλπ που δν εχω με τον επιφον???και αν ναι καμια προταση???

 

να σημειωσω οτι ο ενισχυτης ειναι μονο για υπνοδωματιο.... για προβες , jamαρισματα κτλπ υπαρχουν οι ενισχυτες στα στουντιο[/quote']

 

Κατα την ταπεινή μου άποψη:

 

1)Την λύση του να βαλεις μια 12ΑΤ7 στην θεση της 12ΑΧ7 στον συγκεκριμένο ενισχυτή δεν την προτεινω...θα αλλάξει ο ήχος και παλι κατα την ταπεινή μου άποψη προς το χειρότερο και η ενταση δεν θα κατεβει σημαντικά (εχω δοκιμασει στον δικό μου συνολικά 5 διαφορετικές 12ΑΤ7 στον επιφον, ολες Mullard και Brimar NOS...προτιμουσα να αφήσω την στοκ Sovtek 12ΑΧ7 παρα μια απο αυτές και στο τελος ξαναμπήκε η Tungsol 12AX7)...αν μπορεις να βρεις καμια Τ ή U δοκιμασε μπας και ο ήχος για σενα ειναι αποδεκτος... :?

 

2)Αν ηδη υπαρχει καποιος SS ο οποίος να σε ευχαριστεί στο ακουσμα, παρτον με τα τσαρουχια (αν μπορουσα να βρω καποιον tech21 10άρη το πολυ με 150 ευρω τότε δεν θα υπήρχε ουτε ο HB GA5 combo σπίτι)... :wink:

 

ΥΓ: Για την "μουντάδα"...εχει σημασία και με τι κιθαρα (μαγνητες συγκεκριμένα) παιζεις...ενα μερος της μουντάδας στην δικιά μου την περιπτωση εφυγε με αλλαγή λαμπών...ειναι ακομα μουντος και αυτό φαινεται ξεκαθαρα στην περιπτωση μου στα καθαρά των διπλών μαγνητών (σημειωση: το κεφάλι επιφον παιζει με ενα V30 και ο μπεντον κομπο με της μαμας του)...απο την άλλη κρατα και μια πισινή γιατι απλά μπορει να εχω προβλημα με τα αφτιά μου... :oops:

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε ενα Treble booster.

 

και τη μουνταδα θα διωξεις, αλλα και με χαμηλωμενη ενταση θα εχεις πιο γεματο ηχο.

 

ενας κλωνος του Rangemaster θα ηταν καλο να δοκιμαστει στο junior_ακι σου.

 

 

Τις λαμπες μη τις πειραξεις καθολου.

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παίζω σε υπνοδωμάτιο με έναν VOX AD30VT και είναι πολυ καλός σε χαμηλή ένταση και έχει και εκεινο το pot απο πίσω που είναι σαν power attenuator (ας πουμε)

 

Νομίζω ότι καλά είναι και ενισχυτές του τύπου MicroCube και VOX DA5 για υπνοδωμάτιο.

 

Προσωπικά δεν νομίζω ότι με λάμπα μπορεί κανείς να παίξει τόσο χαμηλα ... και να έχει λόγο να είναι λαμπάτος ο ενισχυτής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον τενκ γιου για τισ γνωμες....καταληγω στο εξης...

θα τον δωσω εντελως γιατι πολυ απλα αποτι καταλαβα δν προκειται να πετυχω το τοσο χαμηλο που θελω...και εκτος αυτου δν εχει νοημα πλεον να εχω και λαμπα για να παιζω στο 0,5....

 

παντως για την μουνταδα με παρεξηγησατε...ευπροσδεκτη ειναι... και μου αρεσει αυτο το τζαζο-μπλουζο-μουντο που εχει....(@freedom αυτη η μουνταδα ειναι εμφανης ειτε με τους μονους της classic player ειτε με τουσ διπλους της epil es paul που ειχα...δλδ πιο μουντος στους διπλους αποτι στο μονο αλλα και παλι μουντοσ!!!)

 

το θεμα ειναι τωρα ομως οτι αντε να βρεις τον αξιοπρεπεστατο solid tech21 στα 10βαττ....γιατι αμα ειναι να παω στα 30 βαττ αυτου που κυκλοφορει ακομα δν θα εχω κανει τπτ!!:(

 

οποτε πρεπει να παω σε κανενα 15αρη roland, ή vox advt .σωστος ή μου διαφευγει καποια εναλλακτικη??(εννοω απο vox kai roland)[/b]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(@freedom αυτη η μουνταδα ειναι εμφανης ειτε με τους μονους της classic player ειτε με τουσ διπλους της epil es paul που ειχα...δλδ πιο μουντος στους διπλους αποτι στο μονο αλλα και παλι μουντοσ!!!)

 

Ενταξει, τα αφτια μου ειναι οκ... :wink:

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τους tech21. Είναι οι καλύτεροι τρανζιστοράτοι που έχω ακούσει.

Ο ήχος τους πλησιάζει απίστευτα στη λάμπα.... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ισως να υπαρχει μοντακι για power attenuator σε κομπο ενισχυτες, ψαξε μηπως βρεις κατι γιατι θα ειναι η καλυτερη ηχητικα λυση

για την μουνταδα δοκιμασε να αλλαξεις μια προενισχυτρια λαμπα με καποια πιο πριμαριστη (καποια EH ισως να κανει γι αυτο που θες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Παίζεις με πετάλια / εφφέ ή "καρφί" στο ενισχυτάκι?

Εγώ θα έπαιρνα 1-2 πεταλάκια ή ένα πολυεφφέ και θα έπαιζα με τον epiphone στο "2". Θα τον είχα σαν monitor. Εντάξει....5W είναι ...οχι 50 να μην τολμάς να ακουμπήσεις το volume/gain στο σπίτι......

 

Πιστεύω ότι "χαμηλά" ένα solid state ενισχυτάκι μπορεί να την κάνει αυτή τη δουλειά (του powered monitor) το ίδιο καλά με ένα λαμπάτο, αλλά όχι κατ' ανάγκη καλύτερα. (αν εξαιρέσουμε την παραμετροποίηση που προσφέρουν ορισμένα... σε σχέση με τον epiphone).

 

Κατά τη γνώμη μου, κράτα το epiphone.....και παίζε με εφφέ.

Εξάλλου, κάποια στιγμή μπορεί και να είναι οι συνθήκες κατάλληλες και να το γκαζώσεις. :lol:

 

Εκτός αυτού, τα πεταλάκια μπορεί να σου φανούν χρήσιμα και με τους κανονικούς ενισχυτές που έχεις για πρόβες/gigs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

εγω παλι σπιτι παιζω με εναν fender blues deluxe (40 watt), και απλα τον βαζω πολυ χαμηλα ωστε να μην ενοχλω. σιγουρα ο λαμπατος "ξυπναει" οταν τον ανεβασεις, αλλα εμενα ακομα και σε χαμηλη ενταση μου βγαζει πολυ καλυτερο "feel" απο solid state.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου