Προς το περιεχόμενο

Έλεος πια.. ξεφραγκιάστηκα να βγάλω ήχο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια θα ηθελα την γνωμη σας για κατι που σιγουρα θα σας εχει απασχολησει πολυ και εασς ....κιθαρα παιζω περιπου 24 χρονια και εχω αλλαξει πολλα μηχανηματα μαπα και λιγοτερο μαπα.....τελικα κατεληξα σε μια αρκετα καλη κιθαρα ενα fender deluxe ενισχυτη(οχι οτι ειναι κατι ιδιαιτερο) και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ ...για γκαζια εχω το classic sansamp και γενικα ολα τα sansamp (psa-1 ,triac) που τα θεωρω αξιοπρεπεστατα σε ηχο...το θεμα ειναι οτι ενω στο σπιτι εχω ηχο μπομπα οταν παω στο studio αρχιζει η τραγωδια ακουω πολλα treble :evil: (κοινως τζιτζικια) και η παραμορφωση μου αρχιζει και ακουγεται λες και βγαινει απο πολυεφφε ψηφιακο.....βεβαια οι ενισχυτες εκει ειναι απαραδεκτοι αλλα δεν περιμενα να εχει τοσο διαφορετικο αποτελεσμα...απο το σπιτι .Tελικα για να κανεις μια προβα που να αντεχεται τι πρεπει να κανω ? να παω να παρω μια κεφαλη των 3000 euro και να την πηγαινοφερνω σε studio ? τοσα λεφτα εχω δωσει σε πεταλια ,μαγνητες (seymour duncan jeff beck kai jazz) την κιθαρα μου που ηδη ειχε 2000 euro....δεν ζηταω τον ηχο του timmons κατι

ομως πραγματικο...ημαρτον πια τελικα το να παιζεις ηλ. κιθαρα ειναι μαρτυριο.βλεπω τον drummer μου που παιρνει τις μπακετουλες του και τελος,ο μπασιστας βαζει το βυσμα του και τελος ο πληκτρας το ιδιο και εγω ψαχνω να διωξω τα τζιτζικια και τους κροταλιες απο τον ενισχυτη 8O δεν παει αλλο ξεφραγκιαστηκα για να εχω καλο ηχο σχετικα παντα και αποτελεσμα μηδεν....ελεησον :roll: αμα το ηξερα θα επαιζα αφρικανικο ομποε να εχω το κεφαλι μου ησυχο.....οσοι πιστοι δωστε μου τα φωτα και την εμπειρια σας....ευχαριστω ενας φτωχος πλην ομως αγανακτισμενος κιθαριστας........ :?

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 52
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

βεβαια οι ενισχυτες εκει ειναι απαραδεκτοι

 

την απαντηση την εδωσες μονος σου.

 

Αν δεν εχεις ΚΑΛΟ ενισχυτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να βγαλεις καλο ηχο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να κανεις.

 

Ειδικα στην ηλεκτρικη κιθαρα ο ενισχυτης ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ απο την κιθαρα και τα εφε στο τελικο αποτελεσμα (με την εννοια οτι μια κακια η μετρια κιθαρα σε εναν καλο ενισχυτη θα ακουστει ΠΟΛΥ καλυτερα απο μια τελεια κιθαρα σε εναν κακο ενισχυτη...)

 

παρε λοιπον ενα ΜΙΚΡΟ & καλο ΛΑΜΠΑΤΟ combo το οποιο θα μπορεις αφοβα να πηγαινοφερνεις (η να αφηνεις )στο στουντιο..

 

15-30 βαττ ειναι ΥΠΕΡαρκετα...

 

Επισης γνωριζε οτι κατι που ακουγεται τελεια στο ΣΠΙΤΙ δεν ακουγεται παντα τελεια και στη σκηνη/προβα.... (καποια μηχανηματα cut the mustard και καποια οχι,για αυτο αλλωστε βλεπεις πανω στα παλκα καποια σταθερα μηχανηματα και οχι καποια αλλα...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου δικιο εχεις απλα δεν εχω τετοια οικονομικη δυνατοτητα να παω να σκασω 3000 για ενισχυτη....απο την αλλη το sans amp το classic χρησιμοποιει ο κιθαριστας των blues wire και σκοτωνει και ο κιθαριστας που επαιζε στο sticky fingers στη ροδο πριν καποια χρονακια....αυτο στο λεω γιατι πιστευω οτι το sansamp δεν ειναι και τοσο αχρηστο αν καταλαβα καλα απο την απαντηση σου χωρις να σημαινει οτι ειναι το καλυτερο....αν μπορουσες να μου δωσεις ενα παραδειγμα για καποιο πεταλι που κανει cut the mustard και καποιο που οχι....το λεω φιλικα και θελω να βγαλω μια ακρη τι μπορω να κανω τουλαχιστον οσο πιο οικονομικα γινεται....ευχαριστω :)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τί είπες τώρα ρε φίλε;;; Sticky fingers.... πω πωωωωωωωωω γύρισα πολλά χρόνια πίσω. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα έξοδα. Κι εγώ τους ζηλεύω όλους τους άλλους που είναι plug n play, κι εγώ πρέπει να περάσω τον ήχο μου από διακόσιες διαδικασίες μπας και βγάλω κανα ήχο της προκοπής χωρίς να πρέπει να δώσω τα άπειρα λεφτά.

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου δικιο εχεις απλα δεν εχω τετοια οικονομικη δυνατοτητα να παω να σκασω 3000 για ενισχυτη.

 

γιατι να σκασεις 3000 ευρω?? 8O

Με 600-900 ευρω μπορεις να παρεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ λαμπατο ενισχυτη.

 

Σορρυ ,αλλα ΧΩΡΙΣ λαμπατο ενισχυτη ηχος live ΔΕΝ βγαινει (κατα την ταπεινη μου αποψη τουλαχιστον....)

 

Αν θες να παιξεις με το sansamp τοτε για να βγαλεις καλο ηχο θα πρεπει να παιξεις ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στη κονσολα χωρις ενισχυτη....(και παλι βεβαια εξαρτασαι απο την ποιοτητα της κονσολας ,των ηχειων & των μονιτορ)

 

Τα πεταλακια σου ειναι μια χαρα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

γιατι να σκασεις 3000 ευρω?? 8O

Με 600-900 ευρω μπορεις να παρεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ λαμπατο ενισχυτη.

 

Σορρυ ' date='αλλα ΧΩΡΙΣ λαμπατο ενισχυτη ηχος live ΔΕΝ βγαινει (κατα την ταπεινη μου αποψη τουλαχιστον....)

 

[/quote']

 

+1 γι'αυτό συγκεκριμένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά αρχήν μην αγχώνεσαι!! Chill!! Oι κιθαρίστες τελικά είναι ευλογημένοι αλλά και καταραμένοι με αυτήν την περιώνυμη "ευελιξία" στον ήχο, τόσο που στα μάτια των άλλων μουσικών βγαίνουν σαν... βεντέτες... ειδικά αν δεν τους βγαίνει κάτι καλά...

 

Αυτό με τους ενισχυτές και το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα που λέει ο Superfunk (το πόσο μεγαλύτερη σημασία έχει ο καλός ενισχυτής από μια καλή κιθάρα - χωρίς να'ναι μάπα βέβαια) είναι απόλυτα σωστό και θα συμφωνώ κάθε φορά που το αναφέρει. Γιατί δεν δοκιμάζεις να πάρεις και να μεταφέρεις το setup σου ακριβώς όπως είναι απ'το σπίτι; Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς, δοκίμασε να παίξεις με τις dedicated εξόδους προς κονσόλα των Sans Amp και πρόσθεσε equalisation και λοιπά modul. εφφέ (echo κλπ) μετά την ηχογράφηση. Να σχολιάσω μόνο 2-3 πραγματάκια:

 

τελικα κατεληξα σε μια αρκετα καλη κιθαρα ενα fender deluxe ενισχυτη(οχι οτι ειναι κατι ιδιαιτερο) και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ

 

Mην στοχεύεις στην ηχητική νιρβάνα συγκεκριμένα με αναλογικά πετάλια ή μη' date=' παρά μόνο με το τι σου λένε τα αυτιά σου.

 

 

τοσα λεφτα εχω δωσει σε πεταλια ,μαγνητες (seymour duncan jeff beck kai jazz)

 

Καλός και ισορροπημένος συνδυασμός, ο αγαπημένος του κ. Seymour μάλιστα. Απλά για να κάνω το σπασικλάκι, είναι Jazz Blues κι όχι Jeff Beck... συνηθισμένη παρανόηση

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

(Καλά τα λένε όλα τα παιδιά παραπάνω)

 

Αλλά να ρωτήσω κάτι? Ποιό ενισχυτή έχεις στο χώρο της πρόβας και ποιόν ακριβώς στο σπίτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sorry αν λεω χαζα τωρα, αλλα αν θυμαμαι καλα καποιο sansamp δουλευει καλυτερα αν το βαλεις κατευθειαν πριν τον τελικο.

 

Ισως ετσι να εχεις καλυτερα αποτελεσματα με τους μαπα-ενισχυτες του studio.

...ή μηπως το κανεις ηδη και παρολα αυτα παλι 0 εις το πηλικο?

 

 

βεβαια τιποτα δεν συγκρινεται με ενα καλο ..."λαμπατέρ" :wink:

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου