Προς το περιεχόμενο

Καλωδίωση αρχαίας soundblaster...


punksnotdead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα PC που φοράει μια παλιά soundblaster και θέλω να την καλωδιώσω πάλι, αφού αναγκάστικα να την βγάλω για ένα διάστημα ...

 

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί καλώδιο πάει που και δεν έχω το manual...

 

Η κάρτα μου έχει 3 υποδοχές με δοντάκια....

 

Η μία λέει TAD, η άλλη λέει CD_IN και ή τρίτη (η καλύτερη!), λέει AUX_IN...

 

Τί συνδέω ρε παιδιά..;; Θέλω ήχο...!!!

 

??? ??? ???

The lunatic is on the grass..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να συνδέσεις κανένα καλώδιο για να έχεις ήχο, θα έχεις έτσι κι αλλιώς.

Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις κάποια σύνδεση, μπορείς να βάλεις ένα καλωδιάκι που συνδέει το CD-ROM drive με την είσοδο CD_IN της κάρτας αλλά κι αυτό ελαφρώς περιττό είναι. ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το CD_IN είναι για να συνδέσεις το CD/DVD-ROM με αναλογικό τρόπο και αφορά audio playback. Στα XP by default νομίζω παίζει ψηφιακά. Είναι απομεινάρι προ-Win98 εποχής. Πήγαινες από Contol Panel -> Multimedia audio Devices (κάπως έτσι), επέλεγες hardware tab, κλικ πάνω στο CD-ROM και properties, και είχε ένα check-box για τον ψηφιακό ήχο. Αν δεν ήταν μαρκαρισμένο τότε έπαιρνε τον ήχο αναλογικά από το  CD-ROM και τον έστελνε μέσω CD-IN στην κάρτα. κατι τετοιο και αν θυμαμαι καλα.

 

Στο Aux_In νομίζω αν το κουτί του υπολογιστή είχε μπροστινό πάνελ με minijack μπορούσες να το συνδέσεις εσωτερικά ή αν είχες TVTuner έπαιρνες την έξοδο από το Tuner (βύσμα πάνω στην κάρτα) και με καλωδιάκι το έστελνες στο Aux_IN της soundblaster για να ακούς.

 

Το TAD είναι για σύνδεση με εσωτερικό μοντεμ. Αν θυμάμαι καλά, για συνομιλία (voice) με χρήση headset ή μικρόφωνο και ηχεία (από SB) έτσι ώστε να συνομιλείς χωρίς κανονικό τηλέφωνο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Super οι απαντήσεις.Δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή.

 

Όσο για το pc σου αν έχει m/b πιο καινούριο απο την sound blaster σου μην κάνεις τον κόπο κάν να την βάλεις, δεν πρόκειται να κερδίσεις τπτ σε ποιότητα ή latency(μέσω asio4all). Έχω δεί αντίστοιχο παράδειγμα καινούριου υπολογιστή με sound blaster live που ήταν πολύ χειρότερη της onboard κάρτας του.

 

ΑΑα, το μόνο αρνητικό με τις onboard σε σύγκρισή με όλες τις άλλες κάρτες ήχου είναι ότι πιάνουν πολύ θόρυβο απο το κουτί μέσα, στην line in υποδοχή τους, απο ram,ανεμιστηράκια κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου