Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 63
  • Πριν
  • Τελευταία απάντηση

Μεγαλύτερες συμμετοχές

Μεγαλύτερες συμμετοχές

Ο δάσκαλος μου παλιά, έλεγε με πολύ επιμονή ότι στην πρώτη υποψία

πόνου σταματάς να παίζεις κιθάρα, ενδεχομένως και για μια μέρα.

Αν τώρα από κιθάρα [ή από πληκτρολόγιο λόγω ίντερνετ]

φτάσεις να πάθεις τενοντίτιδα [κι όχι κάποιο πονάκι από αρχικό στάδιο],

το καλύτερο μάλλον θα ναι να ξεκουραστείς για κανά μήνα και

μάλλον να επισκεφτείς κάποιο κατάλληλο γιατρό.

Το πιο βασικό είναι η πρόληψη, όταν παίζουμε κιθάρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να σφίγγουμε τους μύες μας, ούτε στο χέρι ούτε στον καρπό. Απλά η άκρη του δακτύλου να ακουμπάει σωστά τη χορδή.

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω με τα παραπάνω,επίσης τα παχύτερα μπράτσα είναι πιό ξεκούραστα μια και προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο χέρι.είχα και εγω προβλήματα και σώθηκα χρησιμοποιώντας παχύτερα μπράτσα.

επίσης χαμήλωσε το action της κιθάρας σου ,δεν χρειάζεται να σπάς τα χερια σου με ψηλότερο action απο ότι χρειάζεται,αν χρησιμοποιείς βαριές χορδές χαμήλωσε ενα νούμερο μέχρι να ξεπεραστει το πρόβλημα..

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με και εγώ με τα παραπάνω, μια και είμαι παθών εδώ και 4 χρόνια είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και μάλλον δύσκολα το ξεπερνάς μιας και συχνά επανέρχεται να συμπληρώσω ότι είναι απαραίτητο το ζέσταμα επίσης ίσος χρειάζεται για λίγο διάστημα αποχή , όπως μου είπε και ο γιατρός βασικά αυτό είναι υπερκόπωση τον μυών επίσης αν ένας μυς είναι αδύναμος και δεν έχει καλή ελαστικότητα, τότε είναι πιο ευάλωτος σε τραυματισμούς.

Σε πολύ αρχικά στάδια της πάθησης μπορεί να εφαρμοσθεί ένας γύψινος νάρθηκας πηχεοκαρπικός, να ληφθούν αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή και να γίνει έγχυση κορτιζόνης , όμως, σε προχωρημένα στάδια, η θεραπεία είναι χειρουργική και συνιστάται στη διατομή του εγκάρσιου συνδέσμου του καρπού

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα χέρια και η μέση καταπονούνται απίστευτα από το συστηματικό παίξιμο κιθάρας,μπάσου και πιάνου.Εκτός από το καλό ζέσταμα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στην υγιή λειτουργία της μέσης και των χεριών (σύνδρομα καρπιαίου σωλήνα,τενοντίδες κτλ) είναι η σωστή διατροφή και η γυμναστική.Ιδανικά κολύμπι ή ashtanga yoga.Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση.Έχωντας δυο ανθρώπους στο περιβάλλον μου που ασχολούνται αποκλειστικά με μουσική την αδερφή μου (πιανίστρια) και την κοπέλα μου (κλασσική κιθάρα)που παραλίγο να κάνει εγχείρηση στα χέρια,σας λέω ότι δεν είναι καθόλου αστείο το θέμα και το παν είναιι να προλάβεις το πρόβλημα.

 

Υ.Γ Σε περιπτώσεις πόνου μία θερμαντική κρέμα μπορεί να βοηθήσει.

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να συμβουλευτείς αρμόδιο γιατρό.

 

2)Το καλό ζέσταμα είναι must.

 

3)Όχι μόνο το Playstation, και το mouse είναι επικίνδυνο. Google το "RSI" και θα δεις. Εγώ μόλις το γύρισα σε trackball, για να το προλάβω στην αρχή του... :oops: Όχι ότι και το trackball είναι τελείως ακίνδυνο, βέβαια.

 

4)Κάνε συχνά διαλείμματα. Θα σε βοηθήσει να έχεις και πιο καθαρό μυαλό και αποδοτικότερη μελέτη.

 

5)Όπως πολύ σωστά προειπώθηκε, η λεγόμενη υγιεινή ζωή μάλλον θα σε βοηθήσει στην πρόληψη. Μόνο να μπορούσα να ακολουθήσω αυτό τον τρόπο...

 

6)FWIW, η θεραπεία που προτιμώ πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ενέσεις όζοντος.

 

7)Η θερμαντική αλοιφή όντως σου απαλύνει προσωρινά τον πόνο, μην κάνεις όμως το λάθος να την χρησιμοποιείς για να παίζεις ενώ έχεις πρόβλημα κτλ. Απλά θα χειροτερέψεις, καθώς δε θα νιώθεις την προειδοποίηση του οργανισμού σου (βλέπε "πόνος").

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ παρουσίασα κάποια στιγμή το "σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα" (μορφή τενοντίτιδας από ότι ξέρω...) στο αριστερό μου χέρι.

Εκείνη την εποχή δε μπορούσα ούτε το υδραυλικό τιμόνι του αμαξιού να στρίψω και εγώ ο μ@λ@κ@ς συνέχιζα να παίζω ακάθεκτος κιθάρα ενώ πονούσα.

Το ξεπέρασα (αν και έχω κάποια ψιλο-κατάλειπα) με φυσικοθεραπεία. Υπάρχει και μια επέμβαση που νομίζω ότι λύνει σχεδόν οριστικά το πρόβλημα, αλλά εγώ δεν είμαι για τέτοια.

Από τότε προσπαθώ να ασκώ όσο το δυνατό λιγότερη πίεση στις χορδές κατά το παίξιμό μου. Όταν συνειδητοποίησα πόση πίεση απαιτείται στη χορδή για να ακουστεί καθαρά μια νότα, έπαθα πλάκα γιατί εγώ έβαζα τουλάχιστον την τριπλάσια...!

Κάντε μόνοι σας αυτό το τεστ και θα δείτε:

Ακουμπήστε πολύ απαλά το δάκτυλό σας σε μια χορδή πχ ΛΑ στο 5ο τάστο της ΜΙ καντίνι, σαν να κάνετε mute. Με το δεξί παίξτε κανονικά τη χορδή και σταδιακά με το αριστερό αρχίστε να αυξάνετε την πίεση πολύ αργά. Κάποια στιγμή θα ακούτε τη νότα λαμπερή, όπως θα πρέπει να ακούγεται. Σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή πόση δύναμη χρησιμοποιείτε και συγκρίνετέ τη με τη δύναμη που χρησιμοποιείτε συνήθως...

Μάλλον πολύ περισσότερη, σωστά??? :wink:

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σοβαρό το πρόβλημα. Είχα κι εγώ ένα φίλο που έπαθε πρόβλημα, αλλά ευτυχώς το πρόλαβε (με νάρθηκα και αλοιφές όπως κάποιος εδώ μέσα ανέφερε).

Πλάκα πλάκα, το τί μπορεί κανείς να πάθει είναι απίστευτο παίζοντας κιθάρα. Προβλήματα μέσης, καμπούριασμα αν παίζουμε σε λάθος θέση, σκολίωση (το πιο συνηθισμένο), μυωπία αναγκαζόμενοι να διαβάσουμε κάτι από πολύ κοντά και το τελευταίο (και πιο τραβηγμένο) καμμιά ζημιά σηκώνοντας και κουβαλώντας όργανο και ενισχυτή.

 

Μου φαίνεται θα σταματήσω... :(

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, το stiffness (σφίξιμο;...) που νιώθω από την παρατεταμένη (και λανθασμένη) χρήση του mouse δεν το'χα νιώσει ούτε όταν μελέταγα 10 ώρες την ημέρα κιθάρα. Μετά το trackball και την καινούρια ανατομική καρέκλα, σήμερα τα έσκασα και για MIDI controller (BCR2000). Παρ'αυτά, δε με βλέπω να γλιτώνω τη θεραπεία... :cry:

 

Προσοχή, είναι πιο επικίνδυνο απ'όσο νομίζετε.

Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • yameth changed the title to Τενοντιτιδα και πως την αποφεύγω
  • yameth pinned this θέμα

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.