Προς το περιεχόμενο

Google Chrome OS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Το Google ετοιμάζεται να μπει στα πόδια της Microsoft με ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα που λέγεται Chrome OS.

 

Τι λετε γι αυτό;  Θα προχωρήσει ή θα έχει την αναλογη επιτυχία του Chrome browser;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το chrome γιατί μου την έσπασε το μονοπώλιο της Microsoft και  επειδή ο firefox δεν μου πήγαινε καθόλου κατέληξα εκεί και με βολεύει πάρα πολύ. Γούστα είναι αυτά θα μου πείτε... Τα plug in στο chrome βέβαια είναι ότι να'ναι αλλά τι να γίνει... Είναι όμορφο!!!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχοντας ακουσει ενα καρο συζητησεις κατα το παρελθον τυπου:

 

 

προσωπικα προτιμω το web ferett, το lycos, το yahoo, το altavista για τις αναζητησεις μου στο web απο αυτο το καινουριο πραμα το google. Ειναι πολυ πισω και ποτε δεν θα το χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν βρισκω κανενα λογο υπαρξης του gmail, οταν υπαρχει το rocketmail, το yahoo, το freemail κλπ. Ειναι πολυ μινιμαλιστικο και δεν προκειται ποτε να το χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν συγκινουμε απο την εισοδο της google στο χωρο των διαφημισεων στο ιντερνετ. Ψιχουλα. Ειδικα, οταν υπαρχει η microsoft, οι παραδοσιακες διαφημιστικες που θα ελεγχουν και αυτον τον χωρο, το dart κλπ. Δεν προκειται να πιασει με τιποτα.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης των google documents. Τι να μας πουν αυτα οταν υπαρχει το staroffice, το microsoft works, το easywritter, το οpenoffice, το word. Δεν βρισκω κανενα λογο να τα χρησιμοποω.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης των χαρτων του google. Ενα καρο πεταμενα λεφτα. Κανεις δεν προκειται να τους χρησιμοποιει με τετοια χαλια αναλυση.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του google videos ουτε και γιατι αγορασε το youtube. Ποιος θελει να βλεπει ατσαλα μικρα βιντεακια απλων χρηστων. Εγω προσωπικα οχι. Δεν προκειται να το χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του google photos. Μια μηχανη αναζητησης μονο για photos. Γελοιο. Αφου υπαρχουν ηδη ενα καρο μηχανες αναζητησης. Δεν θα χρησιμοποιηθει.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του blogspot. Blogs? Με τοσο απλοικη εμφανιση και templates? Στον καιρο που υπαρχουν τοσο ωραια designατα forums και sites εταιριων? Δεν προκειται να το χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω υπηρεσιες ΙΜ απο την google. Γιατι? Δεν υπαρχει η AOL? το MSN? Τι να τα κανω αυτα, ενσωματωμενα με το email μου, οταν υπαρχουν τοσοι και τοσοι ωραιοι clients. Δεν προκειται ποτε να τα χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω υπηρεσιες οπως το froogle? Ακου βλακεια. Να συγκρινουν λεει τιμες προιοντων. Λες και δεν υπαρχουν 1 εκ. αλλα τετοια dedicated sites και πολυ καλυτερα. Δεν προκειται ποτε να το χρησιμοποιησω.

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω την αναγκη υπαρξης ενος google browser που παλι παταει στην ανοικτη μηχανη αναζητησης του konqueror, mozilla, gecko, whatever ... Οταν υπαρχει ο Opera, το Netscape, o ΙΕ, o Firefox, o Κονqueror. Δεν προκειται ποτε να το χρησιμοποιησω...

 

προσωπικα δεν καταλαβαινω την αναγκη cloud computing και google browser OS και web services. Οταν η Microsoft εχει τοσο ωραια λειτουργικα, το Linux, το BSD (και τα υποπροιοντα του τυπου Mac), το Solaris, η παλια μου Amiga, το CP/M.... Ειναι τοσο πισω αυτα του google που δεν προκειται ποτε να τα χρησιμοποιησω.

 

 

... λεω να δωσουμε παλι λιγο χρονο.

 

Οχι οτι καθε τι που κανει η google πετυχαινει, αλλα αν πετυχει γινεται υπηρεσια τοσο αυτονοητη, διαδομενη και ανακλαστικη η χρηση του που καταληγει να γινεται νεο ρημα της αγγλικης. Και μεχρι τωρα δεν εχουμε παθει και τιποτα κακο, το αντιθετο μαλιστα (βεβαια οσο γινεται μονοπωλιακος γιγαντας, ακομα και το δογμα google is not evil τιθεται υπο αμφισβητηση, καθως οι πειρασμοι πολλοι).

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ουσιαστικά προορίζεται σαν "terminal" OS για τα netbooks και το "βαρύ φορτίο" των εργαλείων θα είναι online (Google docs, etc.).

 

Ωραία κίνηση (ολίγον τι αναμενόμενη) για τον καθημερινό χρήστη για να μην μπλέκει με εγκαταστάσεις, maintenance, updates, upgrades, κτλ. Εγώ προσωπικά δεν το βλέπω να ασχολούμαι αλλά υποθέτω ότι μια μεγάλη ομάδα χρηστών που δεν ασχολείται και πάρα πολύ με τον υπολογιστή θα το βρει ενα πολύ εύχρηστο και απλό εργαλείο, αρκεί να αποδειχτεί βολικό.

 

Δεν βλέπω πάντως να επεκτείνεται στον τομέα των μουσικών εφαρμογών πάνω στην παρούσα βάση του.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο κενό που έχει δημιουργηθεί εξ' αιτίας των προβληματικών Windows Vista, παίζει ο καθένας τη ζαριά του. Διότι, περί ζαριάς πρόκειται: τι νόημα έχει να λες ότι ΘΑ βγάλεις ένα νέο λειτουργικό; Μόνο μαρκετινίστικο περιεχόμενο μπορεί να έχει μία τέτοια κίνηση, όπως μαρκετινίστικο περιεχόμενο είχε και η κυκλοφορία του (μετριότατου προς απαράδεκτου) web browser που βγάλανε.

 

Εκτιμώ ότι μετά τη κυκλοφορία των Windows 7 και του Snow Leopard, αυτές οι συζητήσεις θα ατονήσουν. Ο κόσμος θέλει ΕΝΑ λειτουργικό να υπάρχει, όχι ΠΕΝΤΕ μέτρια και να ψάχνουμε να βρούμε ποιο είναι λιγότερο άθλιο. Θα ήθελα να δω κάποιους να κινούνται προς αυτή ειδικά τη κατεύθυνση, αλλά πέρα βρέχει...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μένα αρπαχτή μου φαίνεται, θα πουλήσουν κάποια netbooks, θα τσεπώσουν κάποια φράγκα για 1-2 χρόνια (μέχρι να βγει το πρώτο service pack για τα 7 π.χ.) και μετά ατμός.

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γτ τόσα χρόνια στα mainstream λειτουργικά παίζει το κλισέ "Windows-Linux-*nix".

 

Δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να έχει προσπαθήσει να προωθήσει καποιο λειτουργικό πιό ριζοσπαστικό στην λειτουργία? Ας πούμε γιατι το Chrome Os να είναι linux based (όπως και ένα κάρο distros)?

 

 

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δύσκολο (και ακριβό) το να φτιάξεις κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να παίρνουν κάποια διανομή Linux (που είναι τσάμπα), να την τροποποιούν ανάλογα και να την σπρώχνουν στην αγορά.

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου