Προς το περιεχόμενο

Κόστος ηχομόνωσης επαγγελματικού στούντιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους!

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το κοστος κατασκευης/ηχομονωσης ενος στουντιο.

Για να βοηθησω την συζητηση εχω τις εξης ερωτησεις:

 

1. Γιατι ειναι πιο ακριβη η ηχομονωση σε οροφο αποτι σε υπογειο? (επειδη γλυτωνουμε την μονωση του πατωματος?)

2. Εχετε καποιο ενδεικτικο κοστος για τις δυο περιπτωσεις (υπογειο - οροφος) ανα τετραγωνικο μετρο? (στο περιπου δεν ζηταω ακριβεια)

3. Σε οσες εταιρειες ηχομονωσεων ηρθα σε επαφη μου ζητανε 1000ευρω μονο για την μελετη του χωρου, κατι ξερουν φανταζομαι, αλλα γιατι τοσο πολυ? το βρισκετε λογικο?

4. Αν καποιος εχει φτιαξει δικο του στουντιο και θελει ας μοιραστει τις εμπειριες του μαζι μου σχετικα με την μονωση αλλα και τα ηλεκτρολογικα, ακουστικη χωρου, κοστος εξοπλισμου και οτι αλλο πιστευει οτι θα φανει χρησιμο.

 

Γενικα θελω να δω περιπου τι budget απαιτει η κατασκευη ενος στουντιο για προβες αλλα και ηχογραφησεις.

 

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φιλε Μιλτο σε μεγαλο λουκι μπαινεις και κανεισ απο το φορουμ πιστευω οτι δεν μπορει να σου  δωσει ακριβεις πληροφοριες περι του κοστους.Η κατασκευη στουντιο δεν ειναι με το μετρο και αυτοι που λενε τετοια κανουν λαθος ( δεν φωναζουμε μπογιατζη να μας βαψει ενα δωματιο ετσι δεν ειναι.)

Θα κανω  μερικες ερωτησεις για να καταλαβω τι στουντιο θες να κανεις .

Α) ειναι ιδιοκτητος ο χωρος;Β) στουντιο ηχογραφησης η προβαδικο η και τα δυο μαζι;

Γ) Προκειτε για επαγγελματικη χρηση η καθαρα χομπιστικη;

Δ)Για ποσα τετραγωνικα μιλαμε συνολικα;

Ε)Ειναι υπογειο ,ισογειο ,οροφος ,θελει γκερμισματα, ειναι ενιαιος χωρος ;

Ζ) Το κτιριο ειναι παλιο ; ποσων ετων ειναι :εχει τοιχους πετρινους 50 εκατοστων ,γενικα τι κτιριο ειναι;Αυτα τα ρωταω γιατι αναλογα με τις απαντησεις θα σε κατευθυνω που να απευθυνθεις .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμη που ζητησα εχει περισσοτερο πληροφοριακο χαρακτηρα για μενα, για να ξερω που κινηται το θεμα..

Α. Ιδιοκτητος

Β. Προβαδικο κυριως αλλα και στουντιο ηχογραφησεων (δεν ξερω ποσο γινεται ταυτοχρονα - δωσε μου πληροφοριες) Αν εννοεις οτι θαχει ξεχωριστα room για ηπγραφησεις φωνων, ντραμς κλπ οχι μιλαμε καθαρα για δυο αιθουσες προβων που η μια θα γινεται rec room

Γ. Επαγγελματικη χρηση (γιαυτο ζηταω γνωμες για να αξιολογησω αν αξιζει και για να μαθω πραγματα που ισως δεν γνωριζω)

Δ. 80τμ (δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αυτη τη στιγμη) αλλα σιγουρα εκει παιζει

Ε. ειναι σε πρωτο οροφο με προσοψη τζαμαριας στον δρομο, αλλα ειναι χωρισμενο σε εναν ενιαιο τετραγωνο χωρο και ενα μακροστενο δωματιο - ισως χρειαστει καποιο γκρεμισμα, αλλα γενικα ειναι οκ σαν χωρος με την εννοια οτι διαμορφωνεται ευκολα

Ζ. ειναι κτιριο του 1967, 3οροφη πολυκατοικια με αποθηκες απο πανω (δεν μενει κανεις)

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα μιλτο,

 

αυτο που ρωτας ειναι κατι πολυ πλασματικο.εχει να κανει με παρα πολλους παραγοντες,και καλυτερα θα ηταν να μας πεις τι μουσικη σκεφτεσαι να παιζεις στον χωρο (διαφορετικες ''αναγκες'' μονωσης θα χρειαστεις για ενα metal σχημα,και διαφορετικες για ενα σχημα που παιζει μπαλαντες),αν θα τον λειτουργεις σε ωρες μη κοινης ησυχιας,και κατα ποσο εισαι διαθετειμενος να ''συμβιβαστεις'' με τις δυνατοτητες του χωρου σου...

η σωστη μονωση ειναι να φτιαξεις ενα νεο δωματιο απο ''σαντουιτς'' μονωτικων υλικων,μεσα στον ηδη υπαρχον χωρο σου.αυτο πρακτικα σημαινει απωλεια πολλων τετραγωνικων,και αρκετα μεγαλο κοστος κατασκευης.

1)σχετικα με το πατωμα που ρωτας ποιο πανω,κανονικα πρεπει να φτιαξεις ενα ''πλωτο πατωμα'',το οποιο θα παταει πανω σε λαστιχα ωστε να μην μεταφερωνται οι κτυπογενεις ηχοι.Το οτι ενδεχομενα ειναι ποιο ακριβο σε οροφο απο οτι σε υπογειο (χωρις να ειμαι σιγουρος για αυτο) ισως εχει να κανει με τα υλικα που χρησιμοποιουνται καθε φορα (στον οροφο δεν μπορεις να ριξεις στο πατωμα καινουργιο τσιμεντο,γιατι προσθετεις πολυ βαρος στην κατασκευη του κτιριου)

 

2)οι τιμες εχουν να κανουν με το τι υλικα θα χρησιμοποιησεις...τι εννοω με αυτο:μπορεις να φτιαξεις εναν νεο τοιχο με ''σαντουιτς'' με 3 υλικα (γυψοσανιδα-πετροβαμβακα-γυψοσανιδα)...μπορεις ομως να τον κανεις και με 5 υλικα.αυτο εχει να κανει καθαρα με τα χρηματα που διαθετεις.σαφως και οσο ποιο πολλα υλικα τοσο καλυτερο αποτελεσμα (με την προυποθεση οτι ειναι σωστα τοποθετημενα παντα).επισης ενας παραγοντας που επηρεαζει αρκετα το κοστος ειναι η πυκνοτητα του υλικου που χρησιμοποιεις.υπαρχει πετροβαμβακας με πυκνοτητα 50Kgr/κυβ,υπαρχει και με 100Kgr/κυβ.αναλογως διαμορφωνονται και οι τιμες τους.

 

3)αυτη ειναι μια συνηθης τακτικη,με την οποια εγω προσωπικα διαφωνω καθετα...δλδ,οταν φωναζεις εναν μπογιατζη να σου βαψει το σπιτι,εναν ηλεκτρολογο να σου αλλαξει την εγκατασταση του σπιτιου,η εναν τεχνιτη οποιασδηποτε ειδικοτητας να του αναθεσεις μια εργασια,σου ζητανε χρηματα για να μελετησουνε πως θα το φτιαξουνε...??στην τελικη,γιατι τους πληρωνεις τα πολλαπλασια χρηματα απο αυτα που κοστιζουν τα υλικα τους...??την τεχνογνωσια τους δεν σου χρεωνουνε...??αλλιως τα εφτιαχνα και μονος μου με λιγοτερα απο τα μισα λεφτα...για μενα αυτα ειναι αεριτζηδικα λεφτα που δεν αξιζουν τον κοπο ουτε καν να το σκεφτεσαι να τα δωσεις...

εδω βεβαια να κανω εναν διαχωρισμο...

ειναι διαφορετικο να σου ζητανε λεφτα για κατι που θα φτιαξουνε οι ιδιοι απο την αρχη,και διαφορετικο να τους φωναξεις να βελτιωσουνε κατι που ειναι ηδη φτιαγμενο,και δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα...εκει σαφως και πρεπει να γινει μια μελετη ακουστικης,να δουνε που πασχει ο ηδη διαμορφωμενος χωρος,που υπαρχουν στασιμα,τι να ενισχυσουνε,κτλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ipologise gia 2ari as poume giro sta 2500e.. to ho psaksei..

 

σορρυ αλλα θα σε ακυρωσω...

2500 μονο??

δε παίζει φίλε μου, ουτε τα υλικα δε θα πάνε τόσο

για το δικο μου χωρο 23τμ εταιρια μου ειπε απο 5500-12500 αναλογως με το τι ηχομειωση θελω να πετυχω

υπολογιζω να δωσω γυρω στα 8000 με εξαερισμους, ηλεκτρολογικα και γενικα ολα μεσα

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικες διευκρινησεις,

μιλησα ηδη με 2-3 στουντιαρχες, εκ των οποιων μονο ενας καθισε να μου εξηγησει 5 πραγματα, αναμεσα σε αυτα το room in a room, το θεμα του εξαερισμου, μελετη και ακουστικη.

 

1. Πραγματι διαβασα για το room in a room, το δαπεδο (πραγματι αυτο που ειπες για το βαρος δεν το ειχα σκεφτει, οσο χαζο και αν σας ακουγεται).

Μιας και ρωτησε για την μουσικη ο φιλος μου, αναφερομαστε σε πιο ροκ/μεταλ φαση, αλλα δεν αποκλειουμε τα αλλα ειδη οπως επισης μιλαμε για λειτουργια και σε ωρες κοινης ησυχιας. Οποτε απαιτει καλη ηχομονωση, ερωτηση: οταν λες η μονωση τρωει αρκετα τετραγωνικα, ποσο το υπολογιζεις? (εστω τετραγωνο δωματιο 49 τετραγωνικων 7χ7 δηλαδη ποσο πιστευεις οτι θα μου βγει? 25 τμ το τελικο? 1μετρο ηχομονωση σε καθε πλευρα?)

 

2. Για τα υλικα δεν ξερω πολλα πραγματα απλα φανταστηκα οτι θα υπαρχει μια στανταρ συνταγη..

 

3. Μιλαμε καθαρα για το "ελα να δεις τον χωρο και πες μου την γνωμη σου, κανε μια προσφορα, ελα να δουμε τι θαγινει" οταν μου ζητανε γιαυτο 1000ευρω ..τι να πω?? Προσωπικα ευχαριστως να ερχοντουσαν να εκαναν δουλεια και να τους εδινα 100-200, εννοω δεν θελω να το κανουν τσαμπα!

 

Ομως μετα τις απαντησεις σας μπορω να καταλαβω γιατι μου ειπατε ολοι "δεν μπορουμε να σου πουμε χωρις να ξερουμε" προς το παρον θα μεινω στο "5500-12500" που εγραψε το παλικαρι πιο πανω.

 

Ipologise gia 2ari as poume giro sta 2500e.. to ho psaksei..

  η αληθεια ειναι οτι μου φαινονται λιγα...

 

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ipologise gia 2ari as poume giro sta 2500e.. to ho psaksei..

 

καταρχην ειναι λαθος διατυπωση αυτο που λες...

τι σημαινει για δυαρι....??να μονωσεις 2 δωματια συνεχομενα με τους γυρω χωρους...??(τουαλετα,καποιο χωλ,κλπ...??)αυτα τα χρηματα που αναφερεις ειναι λιγοτερα απο τα μισα απο οσα χρειαζεσαι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ...υπαρχουν πολλων ειδων μονωσεις...το θεμα ειναι ποσα db θελεις να κοψεις,και σε τι συχνοτητες.μια σοβαρη μονωση πρεπει να κοβει αρκετα db και το βασικοτερο σε ολες τις συχνοτητες.αλλιως δεν αξιζει τον κοπο να την κανεις

 

μιλτο δεν μπορω να σου πω με σιγουρια το ποσο θα βγει το δωματιο μετα την μονωση...φανταζομαι πως τα 25 τμ ειναι το μινιμουμ (αλλα αυτο ειναι αυθαιρετη εκτιμηση δικη μου)...το σιγουρο ειναι οτι ο σαντουιτς τοιχος που θα φτιαχτει δεν θα πρεπει να ακουμπαει σε κανεναν τοιχο-ταβανι-πατωμα για να μην μεταφερονται οι ηχοι μεσω των υλικων της οικοδομης...για αυτον τον λογο αλλωστε φτιαχνουνε το πατωμα με λαστιχα (αποσβεση κραδασμων),και το ταβανι κρεμαστο με ελλατηρια και λαστιχα.επισης πολυ σημαντικο ειναι και το εξοδο του εξαερισμου,γιατι πρεπει να γινει μια εγκατασταση με ηχοπαγιδες στα καναλια,ωστε να μην βγαινει απο εκει ο ηχος εξω.παντως απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι υπαρχουν και εταιριες οι οποιεε αναλαμβανουνε τετοιου τυπου κατασκευες χωρις να σου ζητανε λεφτα για την μελετη,και με συμβολαιο για τα ποσα db θα σου κοψουνε οταν το φτιαξουνε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διευκρίνιση: 2500-3000ε minimum,filikh timh,κατι μικροτερο απο 2αρι.. δεν γνωριζο ποσο παει με το τετραγωνικό.

 

 

ξερεις να μας πεις για τι υλικα μονωσης μιλαμε??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου