Προς το περιεχόμενο

Είναι το ντύσιμο εργαλείο της "δουλειάς" μας;


sotiroubas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους συνάδελφους εδώ στο Forum φίλους και μη.

 

Κατ'αρχήν εάν υπάρχει παρόμοιο θέμα ας το κλείσουν οι υπεύθυνοι, εάν όχι καλώς.

 

Θίγω αυτό το θέμα γιατί πιστεύω πως μας ενδιαφέρει όλους και πιστεύω ότι καλό είναι να τοποθετηθούμε και να πούμε όλοι, πως βλέπουμε την εμφάνιση των μουσικών-καλλιτεχνών-συγκροτημάτων-τραγουδιστών κλπ σε σχέση και με την συμπεριφορά τους.

 

Επειδή όμως πολλοί συνάδελφοι θα μπουν στον πειρασμό για αντιπαραθέσεις, καζούρα, κάψιμο, καλαμπούρι(που χρειάζεται) κλπ, θα ανοίξω άλλο παρόμοιο thread, που εκεί ελεύθερα εάν θέλετε πείτε ότι γουστάρετε.

 

Επίσης καλό είναι να μην αρχίσουμε να βάζουμε βίντεο με τον έναν η με τον άλλο, απλά να κρατήσουμε το θέμα σε ένα επαγγελματικό επίπεδο,  λέγοντας΄την γνώμη μας (χωρίς κουραστικές αντιπαραθέσεις), και πως βλέπουμε τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Λέω λοιπόν να γίνει συγκεκριμένο το αντικείμενο της συζήτησης και απευθύνομαι κυρίως στους εξής χώρους, είδη μουσικής, style:

 

ROCK,(hard, metal, thrash,death κλπ), JAZZ(fusion) BLUES,Country, bluegrass,folk,  Pop, alternative,  κλπ...

 

Αυτό που μας ενδιαφέρει νομίζω πως είναι πως βλέπουμε το ντύσιμο? το θεωρούμε ''Εργαλείο'' της δουλειάς μας? η γενικότερα των μουσικο-καλλιτεχνών εν γένει¨?

 

Πόσο θετικά η αρνητικά επηρεάζει,  η εμφάνιση, η η Σκηνική Παρουσία, μίας μπάντας, ενός σχήματος?

 

Επίσης η συμπεριφορά σε σχέση με την εμφάνιση πχ αν κάποιος, κάποιοι είναι αθυρόστομοι η χειρονομούν,η αν τους καλέσουν σε ένα show, εκπομπή και πάνε μεθυσμένοι...

 

Πόσο ταιριαστό  πρέπει να είναι το ντύσιμο σε μία μπάντα μεταξύ των μελών της? πρέπει να υπάρχει μια σχετική αρμονία? ανάλογα φυσικά και με το συγκεκριμένο στυλ που έχει η μπάντα,  δλδ να είναι όλοι λίγο-πολύ εντός κλίματος?

 

Τα περιττά κιλά η αντίθετα τα λειψά κιλά (χωρίς ίχνος ρατσιστικής διάθεσης) μπορούν να καταδικάσουν κάποιους η όχι λόγω της μουσικής τους αξίας?

 

Πόσο μπορούν κάποιοι να χαντακωθούν από κακόγουστη εμφάνιση, ντύσιμο, παρουσία?, εδώ να πω για την πάρτη μου, εσύ μιλάς που βγήκες με το γνωστό( φανελάκι, κασκορσέ, σορτσάκι... ;D)?

 

Τα γνωστά αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά,κλπ πόσο είναι ανεκτά και πόσο μπορεί να ''κουράζουν''....

 

'Αλλα σημαντικά πράγματα που έχω ξεχάσει ας τα συμπληρώσουν οι συνάδερφοι .

 

Τα υπόλοιπα στο άλλο thread...

 

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 204
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καταρχην ο μουσικος σε ΠΟΛΛΑ ειδη ΠΡΕΠΕΙ να ειναι και showman (ειδικα αν μιλαμε για ροκ και ποπ)...και μεσα στα οπλα του showman ειναι ΚΑΙ το ντυσιμο.

 

Καθε ειδος μουσικης εχει και τους κωδικες του....και ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθουνται,συνηθως αυτοι που ερχονται να σε δουν περιμενουν να τους "σεβαστεις"..σιγουρα αν παιζεις death metal δεν μπορεις να σκασει μυτη στο παλκο ντυμενος ετσι

 

r235728_948390.jpg

 

επισης αν παιζεις jazz οι θαμωνες του cool cafe/club που θα ερθουν  να σε δουν θα νοιωσουν λιγο ..αβολα αν σκασεις μυτη ετσι

 

manowar1.jpg

 

Πόσο μπορούν κάποιοι να χαντακωθούν από κακόγουστη εμφάνιση, ντύσιμο, παρουσία?,

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολυ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να μην βάζουμε φωτό η βίντεο συνάδερφε Superfunk να γράψουμε λόγια να εκφραστούμε λίγο διαφορετικά, μπορείς αν θελήσεις να γράψεις ότι γουστάρεις στο άλλο thread στην παιδική χαρά.

 

Σεβαστή η άποψη σου και συμφωνώ αν θέλεις όμως διατύπωσε την με λόγια ευχαριστώ ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να με συγχωρει η χαρη σου αλλα εδω ειναι ανοικτο και ελευθερο φορουμ και δεν μπορεις να πεις σε καποιον πως να εκφραστει,εξαλλου μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις....αλλωστε νομιζω οτι και οι ΛΕΞΕΙΣ που εγραψα ΜΙΑ ΧΑΡΑ ειναι...και μια χαρα εκφραζουν την αποψη μου επι του θεματος.  

 

υγ.ΚΑΚΙΣΤΗ η ιδεα σου να ανοιξεις και δευτερο "πλακατζιδικο" thread με το ιδιο θεμα,ακυρωνεις ετσι τον ιδιο σου τον εαυτο αλλα και το ιδιο το θεμα το οποιο δεν καταλαβαινω γιατι "αξιζει" κραξιμο...μια και ειναι πολυ σοβαρο.

 

υγ2.το θεμα εχει συζητηθει και στο παρελθον εκτεταμενα αλλα δεν μπορω να το βρω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λίγα λόγια: Και το ντύσιμο και η γενικότερη παρουσία/εμφάνιση παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Αυτό ισχύει απλούστατα διότι τα ένστικτα που λειτουργούν στο επίπεδο της δημοφιλίας είναι η ταύτιση και η ερωτική επιθυμία. Εν ολίγοις αν είσαι μια ωραία γυναίκα, με ιδιαίτερο στυλ (λέμε τώρα), καλοσχηματισμένο σώμα και γράφεις ωραία στο φακό, τα κορίτσια θέλουν να γίνουν σαν κι εσένα και τα αγόρια θέλουν να σε πηδήξουν (και το αντίθετο ανάλογα με τη σεξουαλική κατεύθυνση του καθένα). Αν γράφεις και ωραία τραγούδια και τα λες και καλά, ακόμη καλύτερα.

 

Βέβαια πρέπει νομίζω να επισημάνουμε ότι οι μηχανισμοί αυτοί λειτουργούν πολύ αυστηρότερα για τις γυναίκες. Δεν εξετάζω αν είναι σωστό ή λάθος, απλώς παρατηρώ ότι συμβαίνει. Στους άνδρες συγχωρούνται αρκετά. Αντιθέτως οι γυναίκες περνούν από χίλια φίλτρα μέχρι να πάρουν την έγκριση του κοινού.

 

Τέλος, όπως αναφέρει κι ο ΣΦ, το είδος της μουσικής είναι σημαντικός παράγοντας αλλά αν κάποιος/κάποια στοχεύει σε μεγάλη εμπορική καριέρα, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει χωρίς να έχει κυρίως παρουσία/εμφάνιση. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά ακόμα κι εκεί, ένα "σουλούπωμα" της εξωτερικής εμφάνισης πάντα βοηθά.

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λίγα λόγια: Και το ντύσιμο και η γενικότερη παρουσία/εμφάνιση παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Αυτό ισχύει απλούστατα διότι τα ένστικτα που λειτουργούν στο επίπεδο της δημοφιλίας είναι η ταύτιση και η ερωτική επιθυμία. Εν ολίγοις αν είσαι μια ωραία γυναίκα, με ιδιαίτερο στυλ (λέμε τώρα), καλοσχηματισμένο σώμα και γράφεις ωραία στο φακό, τα κορίτσια θέλουν να γίνουν σαν κι εσένα και τα αγόρια θέλουν να σε πηδήξουν..

τότε να προσθέσουμε ότι και το γδύσιμο  παίζουν σημαντικό ρόλο. 8) ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι ειναι κοινη παραδοχή αλλα και εφαρμόζεται απο όλους τους καλλιτεχνες το dress code αναλογα με το ειδος είδος , οχι τοσο επειδή τους εκφράζει, αν και τους εκφράζει συνήθως, αλλα και γιατι υποβοηθά την σχέση με το κοινό δινοντας δε και την ανάλογη δυναμικη υποβοήθηση στο έργο του καλλιτέχνη.

 

Η σκηνικη παρουσία και η εμφάνιση βοηθάει τον καλλιτέχνη όσο βοηθάει και τον πωλητή το γυαλισμένο καλό παπούτσι, το να υποδεικνύει ενα διαφημιστικό έντυπο με καλό στυλό και όχι με το δάκτυλο κλπ κλπ.

 

Προδιαθέτει, βοηθά, πως το λένε....... ειναι πολυτιμο συστατικό του παιχνιδιού.

 

Και μάλιστα ισχυει νομιζω και το εξής.

 

Παραδειγμα αν πας να προωθήσεις φάρμακα σε εναν γιατρο φροντίζεις το ντυσιμο σου ως πωλητής να μην ειναι υπερβολικά ακριβο, γιατι προκαλεις το αίσθημα εγωισμού του γιατρου που πιθανως να θεωρει τον εαυτο του σαν θεό και βλεπει εναν  που ειναι πιο εντυπωσιακα και ακριβα ντυμενος απο αυτον και τσαντιζεται γιατι κεντρισες τον εγωισμό του.  (ενδεικτικα γιατι ο καλος πωλητης ψυχολογει, ψυχογραφει, αξιολογει τον πελάτη και προσαρμοζεται ανάλογα για να εχει μεγαλυτερες ελπιδες να επιτυχει την πώληση)

 

Γι αυτο και επιστρατευονται και ειδικοί για το θέμα απο τους καλλιτέχνες.

 

Βαση των προαναφερθέντων και απαντωντας προσωπικα στο ερωτημα σου σου λεω οτι ναι, ειναι εργαλείο της δουλειάς αλλα για να αποδώσει εξαρτάται απο την χρήση του οπως και κάθε εργαλείο.

 

no pictures, no videos, no comedism, no sodomises of this serious subject you put in our descussion arena !!!

 

Σουάαααααααααααααααα!!!!!!!!!!

 

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον "πιστεύεις" στην μουσική σου τότε θα φορέσεις ότι θα φόραγες να πας στο μπαρ το σάββατο όλα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με ομαδοποιήσεις ,ταξικές ,παναθηναικούς ολυμπιακούς κτλ  όλα αυτά που μας κάνουν ανθρώπους.

 

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που δεν "πιστεύουν" τόσο στην μουσική τους αλλά σε όλη καλλιτεχνική ιδεολογία που εκφράζουν  ,οπότε ντύνονται ανάλογα για την υποστήριξη της .Αυτοί συνήθως βγαίνουν παρασκευή.

 

Υπάρχουν και οι χαβαλέδες.

 

Υπάρχουν μπαλαρίνες που μισούν το χορό

υπάρχουν εραστές που αρνιούνται το θάνατο

υπάρχω κι εγώ .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ο καλλιτέχνης λειτουργεί σε ακουστικό επίπεδο μόνο δεν παίζει κανένα ρόλο.

Όταν ο καλλιτέχνης λειτουργεί σε οπτικοακουστικό επίπεδο, ε, τότε ο οπτικός παράγοντας μάλλον παίζει κάποιον ρόλο.

 

Τα κλισέ περί του "εμένα δεν με νοιάζουν αυτά και ούτε δίνω σημασία πως ντύνεται ο άλλος. Εγώ ντύνομαι ο εαυτός μου" τα ακούω τουλάχιστον βερεσέ αν όχι με θυμηδία.

 

Αλλά τα χουμε ξαναπεί πολλάκις αυτά, έτσι δεν είναι;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλά τα χουμε ξαναπεί πολλάκις αυτά, έτσι δεν είναι;

 

Λειπει και ο Elavd να μας βρει το thread....(30 τοσες σελιδες ειχε παει αν θυμαμαι καλα... ;D)

 

Παντως δεν μπορω να σκεφτω ουτε ΕΝΑΝ ροκ/τζαζ/blues θρυλο που να μην ειχε και....μαμω τις εμφανισεις και ντυσιματα....

 

Απο αυτον

 

Elvis-Presley-Literary-Muse.jpg

 

και αυτον

 

width=600 height=449http://2.bp.blogspot.com/--5ANDkuDz-Q/ULTlAIHdriI/AAAAAAAACQw/jD4_IhkjALQ/s1600/Jimi+Hendrix.jpg[/img]

 

εως αυτον

 

Miles_Davis.jpg

 

και αυτον

 

james-brown2.jpg

 

βεβαια εδω μιλαμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ showmen...αλλα κακα τα ψεμματα ακομα και ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ σου να παιζεις στο μπαρακι της γειτονιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ πολυ ενδιαφερον αν σκασεις μυτη ντυμενος μαματα και με ΣΤΥΛ (το ΔΙΚΟ ΣΟΥ στυλ) και οχι σαν δημοσιος υπαλληλος που σχολασε απο τη συνεδριαση της κλαδικης του  ? ;D ;D

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου