Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιση Μουσικου στο ΤΕΒΕ


ntadis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κάποιο παράδειγμα έχεις, γιατί δεν το κατάλαβα αυτό το μουσικός κειμενογράφος; Μου έρχονται 1-2 πράματα στο μυαλό (από το wavelab που του δίνεις απλά text αρχεία και βγάζει ήχο, μέχρι και το απλό το σημειωματάριο των DAWs) 

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι καμια σχεση :) Δεν ημουνα σαφης...μιλαω για επαγγελμα ;D

Υπαρχει επαγγελμα "μουσικος κειμενογραφος".. Τελικα εμαθα οτι ειναι "Αυτός που γράφει κείμενα που έχουν σχέση με μουσική..πχ σε κάποιο μουσικό περιοδικό"

Γιατι ρωταω..απλα εψαχνα μια ειδικοτητα μουσικου που να ασφαλιζεται στο ΤΕΒΕ. Κι αυτην ειναι μια απο τις λιγες που ανηκει στο ΤΕΒΕ.Οι περισσοτερες ειναι στο ΙΚΑ.Δεν εχω σκοπο να εργαστω σαν μουσικος κειμενογραφος ,[απλα θα πληρωνω τις εισφορες που χρειαζοντα].Γινεται αυτο..δεν γινεται?

Ξερει κανενας καμια αλλη ειδικοτητα μουσικου που να ασφαλιζεται στο ΤΕΒΕ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

μουσικοσυνθετης. ειναι πιο συνηθισμενο απο σκετα μουσικος γιατι δεν πληρωνεις φπα (εχεις μονο 20% κρατησεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hola again..Ευχαριστω για την απαντηση alter

 

μουσικοσυνθετης.

Σιγουρα ασφαλιζεται στο ΤΕΒΕ ο μουσικοσυνθετης?Γιατι νομιζα οτι ασφαλιζεται στο ΙΚΑ..

 

μουσικοσυνθετης. ειναι πιο συνηθισμενο απο σκετα μουσικος

Πιο συνηθισμενο εννοεις το προτιμουν και περισσοτεροι εξαιτιας του λογου που ανεφερες?

 

δεν πληρωνεις φπα (εχεις μονο 20% κρατησεις).

Για τις αλλες ειδικοτητες του ΤΕΒΕ ισχυει κατι διαφορετικο??

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει καλλιτεχνικό μουσικό επάγγελμα που να υπάγεται στο ΤΕΒΕ.

 

Οι αυτοτελώς απασχολούμενοι στο θέμα και ακρόαμα συμπεριλαμβανομένων μουσικοσυνθετών, μουσικών, χορωδών και λοιπών καλλιτεχνών υπάγονται στην ασφάλιση ΙΚΑ-ΤΕΑΜ για τους κλάδους Σύνταξης και Ασθένειας.

 

Αυτά όσον αφορά στην ασφάλιση.

 

Όσον αφορά στο ΦΠΑ, όταν η υπηρεσία παρέχεται απευθείας στο κοινό τότε μπαίνει ΦΠΑ. Όταν όμως μεσολαβεί κάποιος ενδιάμεσος, οργανωτής εκδηλώσεων, τηλ. κανάλι κλπ, και η απόδειξη κόβεται σε αυτόν, τότε απαλλάσσεται του ΦΠΑ.

 

Ntadis, αν είσαι στο ΤΕΒΕ για κάποιο άλλο επάγγελμα άσχετο από τη μουσική, τότε υπό προϋποθέσεις μπορείς να ζητάς απαλλαγή από το ΙΚΑ για τις αποδείξεις που κόβεις ως μουσικός.

 

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

 

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thank u Wasted

 

Δεν υπάρχει καλλιτεχνικό μουσικό επάγγελμα που να υπάγεται στο ΤΕΒΕ.

 

Ειχα παει πριν λιγο καιρο στο ΤΕΒΕ και ειχα ρωτησει...Καταρχην το πρωτο παραδοξο ηταν οτι αλλα μου ελεγε ο ενας υπαλληλος και αλλα ο αλλος..Για παραδειγμα ο πρωτος δεν εθεσε καν θεμα οτι μπορει οι μουσικοι να μην ασφαλιζονται στο ΤΕΒΕ και μαλιστα μου ειπε και τι δικαιολογητικα χρειαζομαι.Ο  αλλος  στην αρχη ηταν καθετος και μου ειπε  "οι μουσικοι ειναι στο ΙΚΑ"...Οταν το πιεσα λιγο το πραγμα το εψαξε λιγο και εβγαλε μια λιστα οπου υπαρχαν αναλυτικα ποιες ειδικοτητες Μουσικου πανε στο ΙΚΑ και ποιες στο ΤΕΒΕ. Βεβαια οι πιο πολλες[και πιο κλασσικες] ειδικοτητες ηταν στο ΙΚΑ ,αλλα υπηρχαν καποιες παραξενες οπως "μουσικος κειμενογραφος,μουσικος παραγωγος" και δε θυμαμε ποιες αλλες που ηταν στο ΤΕΒΕ..

[ Αναλογη διγλωσια παντως συναντησε και αλλος γνωστος μου , σε αλλο ΤΕΒΕ και για αυτο κι εγω πηρα σβαρνα τα Φορυμ μπας και βγαλω ακρη ;D ;D ]

 

Ισως αυτο που συμβαινει μ αυτες τις λιγες ειδικοτητες που ειναι στο τεβε να ειναι το εξης:  Οταν λεει ΜΟΥΣΙΚΟΣ κειμενογραφος καταρχην αναφερεται στην  ιδιοτητα κειμενογραφος  [ο οποιος μπορει να ειναι και αθλητικος κειμενογραφος που λεει ο λογος , απλα ο συγκεκριμενος ασχολειται με θεματα μουσικης ,το ιδιο και με τον παραγωγο]  ε? ::)

 

Wasted τωρα θα ασφαλιστω για πρωτη φορα.Αυτο που θελω να κανω  ειναι να ασφαλιστω στο ΤΕΒΕ [οχι στο ΙΚΑ] θελω απλα να βρω μια "καταλληλη" ειδικοτητα ακομα κι αν δεν ασχοληθω μ' αυτην και να πληρωνω εγω τις εισφορες  [ή δεν ειναι τοσο απλο το θεμα???-.ή μηπως λεω αρλουμπες? ;D]

 

Σορρι αν κουρασα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτον, οι μουσικοί κειμενογράφοι και οι μουσικοί παραγωγοί δεν είναι καλλιτέχνες. Όπως άλλωστε πολύ σωστά επισημαίνεις, οι αθλητικογράφοι δεν είναι αθλητές.

 

Δεύτερον, τι σου χει κάνει το καϋμένο το ΙΚΑ; Νομίζεις ότι θα έχεις καλύτερη τύχη στο ΤΕΒΕ; Τόσα και τόσα εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είναι χαζοί δηλαδή;  ;D Δεν ασφαλίζεται ο καθένας όπου θελήσει, αλλά ανάλογα με το επάγγελμα που κάνει.

Πάντως αν θες τη συμβουλή μου και το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πλέον) είναι μετρημένα τα ψωμιά τους. Δεν ξέρω τι επιδιώκεις αλλά αν θες να εξασφαλίσεις το μέλλον σου κάνε μια ιδιωτική τώρα που είσαι νέος. Αλλοιώς διάλεξε ένα επάγγελμα στην τύχη με ΤΕΒΕ, ψαράς, μεσίτης ασφαλειών, μασέρ,  και πλήρωνε 200-300 € μηνιαίως, και για αρχή τόσα, ε;  ;)

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα σε ολους .. εαν δουλευεις σαν μουσικος σε καποιο ξενοδοχειο η σε καποιο κεντρο τοτε υποχρεωτικα ο εργοδοτης σου πρεπει να σε ασφαλισει στο ΙΚΑ αφου ¨" θεωρητικα¨" υπαρχει προσληψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου