Προς το περιεχόμενο

ηχογραφιση για σποτακια..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα και καλη Ανασταση!!! λοιπον...εχω το cubasesx3,καρτα ηχου(x-fi )κοσολα (yamaha mg12/4) και μικροφωνο(beyerdynamic opus 83) to προβλημα μου ειναι στον ηχο της φωνης.θα ηθελα παρακαλω πολυ μερικες συμβουλες χρησης της καρτας μου η εαν θα πρεπει να ψαχτω για κατι καλυτερο και τι? με εκτιμηση γιωργος.

ben....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να υποθέσω τα σποτάκια είναι ραδιοφωνικά σποτάκια;

 

Γενικά μη συγκρίνεις τον ήχο που ακούς από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό με αυτό που παράγεις εσύ γιατί σαφέστατα ο πρώτος εκτός του ότι είναι κατώτερης ποιότητας (ποιότητας ραδιοφώνου) είναι αρκετά κομπρεσαρισμένος και τα eq ενισχύουν μπάσες συχνότητες.

 

Οπότε το θέμα δεν νομίζω πως βρίσκεται στη κάρτα ήχου σου (αλίμονο αν η ποιότητα ηχογράφησης της είναι κατώτερη από αυτή της ποιότητας ραδιοφώνου!) αλλά στο ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα compressor και ένα equalizer (βέβαια μην το παρακάνεις γιατί όπως και να χει ο ήχος θα ξαναεπεξεργαστεί κατά τη μετάδοση). Μπορείς φυσικά να ηχογραφήσεις το σποτάκι σου και σε ένα απλό κασετόφωνο, από τη στιγμή βέβαια που πρόκειται για ραδιόφωνο ή ακόμα και τηλεόραση.

 

Τέλος τι εννοείς ότι έχεις πρόβλημα στη φωνή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω pantelis!!καταρχην εχω προβλημα στον ηχο που ακουω απο εμενα..και το παραξενο ειναι οτι στο ραδιο τον ακουω βελτιωμενο...εκει ειναι το κουφο,που σημαινει δεν παραγω εγω σωστα τον ηχο.. εκει εχω το προβλημα.σιγουρα δεν ξερω καλα την καρτα μου και αληθεια νιωθω πνιγμενος και απογοητευμενος γιατι εχω φαει απειρα ξενυχτια και με την τεχνολογια δεν τα παω καθολου καλα!!μπορει να ασχολουμε 25 χρονια σαν μουσικος αλλα σε αναλογικα συστηματα..θα ηθελα μια πολυ μικρη βοηθεια, δυο βασικα πραγματακια για να μην πεφτω σε παγιδες και να μην κανω την ζωη μου δυσκολη.οτι εχω μαθει μεχρι τωρα ειναι καθαρα απο την εμπειρια μου απο τον καλο καιρο της αναλογιας....φαντα σου το και μονο τι εχω περασει και περναωκαι παλι ευχαριστω!!!

ben....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια λυση ειναι να αλλαξεις καρτα ηχου και μαλλον και μικροφωνο! Γιατι απο τη στιγμη που μιλας για επαγγελματικες δουλειες πρεπει να εχεις και επαγγελματικα μηχανηματα.

www.myspace.com/studiomxgr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου