Προς το περιεχόμενο

το "Κλαίει" το όργανο....


Spiros Mavromatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πωωω....  :o

πολύ καλά τα videakia!

 

επειδή μ' αρέσει πολύ αυτό το είδος, μπορεί κάποιος

να μου προτείνει κάποιο/α ορχηστρικό cd με τέτοια ακούσματα..?

(τούρκικα βιολιά etc..)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για cd κλπ δεν ξερω να σε ενημερωσω.θα ρωτησω ομως φιλο που ασχολειται και θα σας πω.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hUkZHkBneJg

 

εξαιρετικα ενδιαφερον , οπως και το επομενο... ;D

 

 

ιδου και ενα λινκ που βρηκα.στο παραπανω βιντεο δεν ακουμε και "πολλα".  :oπρεπει οπωσδηποτε να ακουστε το cd τους.

highly recommended!!!!!!!!! 8)

 

 

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/04/rast.html

 

 

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μμμμ, ισως φαω κραξιμο γι αυτο που θα πω αλλα το πιστευω.

Κατ αρχην να δηλωσω ορκισμενος εχθρος του σκυλαδικου (αν και επαιξα για μια χρονια λογω ψωμολυσσας).

 

Οι πληκτραδες που ακουσα ηταν παρα πολυ καλοι με πολυ καλο αισθημα. Πολυ "κλαμα" (που κι αυτο δεν με συγκινει μπροστα στο κλαμα που ακουω απο κιθαριστες τυπου Buchanan, Albert King)

 

ΟΜΩΣ... ο μπουζουκλεριτζης αν και εχει αρκετα καλα χερια, δεν ξερει ΠΟΙΟΣ θελει να ειναι, ο Ζαμπετας η ο Malmsteen. Κατα την γνωμη μου δεν ειναι ΤΙΠΟΤΕ απο τα 2 (με την κακη αποψη). Παντελης (οχι ο φιλος μου) ελλειψη προσωπικοτητας και μηδαμινη "καρδια" σε αυτο που κανει. Εμαθε εκει octaves, diminish και το αποκαλει "ταξιμι". Αυτο το λεω γιατι πιστευω οτι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια οι σημερινοι σκυλολοιδες προσπαθουν να περασουν στο παιξιμο τους "μοντερνα" στοιχεια. Και επειδη "ταιριαζει" (λογω harmonic minor, diminish) εχουν σκισει τον κακομοιρη τον malmsteen, που αμα τους ακουγε να παιζουν θα τους εφερνε την stratocaster κολλαρο. Μοναδικη "μαγκια" του μπουζουκλεριτζη το "ταστο" που χωριζει το 2ο διαστημα, αλλα κι αυτο απο αλλου το ειδε. Αυτα...........

 

ΥΓ. Τυπικη κουβεντα σκυλα οταν του λες οτι ακους rock: "Καλα μεγαλε, κι εγω Dream Theater ακουω σπιτι μου και Dave Weckl". Τωρα πως γινεται ΟΛΟΙ οι σκυλαδες να ακουν Dream Theater δεν ξερω..........

 

(Το ειπα οτι μπορει να φαω καραξιμο)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τυπικη κουβεντα σκυλα οταν του λες οτι ακους rock: "Καλα μεγαλε, κι εγω Dream Theater ακουω σπιτι μου και Dave Weckl". Τωρα πως γινεται ΟΛΟΙ οι σκυλαδες να ακουν Dream Theater δεν ξερω..........

Γιατι αν ακουγανε σκυλαδικα σπιτι τους δε θα ειχαν γινει ποτε σκυλαδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος για τον Χρηστο (Ολυμπιο) ο ανθρωπος απλα ΔΕΝ παιζεται στο μπουζουκι (αλλα και στο ουτι και στην κιθαρα και στα...παντα) ;)

 

εχω συνεργαστει μαζι του και δεν εχω ξαναματαγνωρισει τετοιο ΤΕΡΑΣ τεχνικης και μουσικοτητας & feel ΠΟΤΕ μου,το γεγονος οτι βγαζει το ψωμι του παιζοντας στις μεγαλες πιστες με τα μεγαλα "ονοματα της νυχτας" δεν τον μειωνει καθολου.

 

 

Κατ αρχην να δηλωσω ορκισμενος εχθρος του σκυλαδικου

 

κακως ,πολυ κακως ,δειχνει "κολλημα" αυτη η δηλωση και σε αδικει...,"σκυλαδικο" ειναι απλα η φυσικη μετεξελιξη του ελληνικου λαϊκου τραγουδιου,τιποτα παραπανω και τιποτα παρακατω,καποιοι παιζουν μοντερνα λαϊκα (σκυλαδικα) φτιαχνοντας υπεροχα τραγουδια και μουσικη (Μακης,Πασχαλης,Ζαφειρης κτλ) και καποιοι φτιαχνουν μπουρδες,το να τα βαζεις ολους οσους ασχολουνται με το μοντερνο λαϊκο τραγουδι σε ΕΝΑ τσουβαλι ειναι λαθος ;)  (μη ξεχνας οτι στα 80s οι..πολιτικοποιημενοι (my ass) "καλλιτεχνες" κατηγορουσαν τον Στελλαρα οτι επαιζε "σκυλαδικα" ::))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω αγαπητε τακη. οι περισσοτεροι μπουζουξηδες "της σειρας" ειναι ετσι. το βλεπω και στο μαγαζι που ακομα παιζω

(μη με κραξετε αλλα το κανω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα φραγκα)

 

ερχεται στη μεση του 1ου προγραμματος ο "μπουζουκιας" και αρχιζει να χωνει πεντατονικες να φαν και οι κοτες (και οοοοοοοοοοολα τα αδεσποτα) για αυτο κι εγω για σπασιμο προσπαθω να παιξω τις εισαγωγες τους ολο το βραδυ.

ετσι αποφευγω την ακκορντο-αγγαρεια και ξεμουδιαζει λιγο το χερι και "ανοιγει" και το αυτακι!! ;D ;D

 

προφανως εννοεις κατι τετοιο για τα 2 πρωτα ταστα ε?

 

 

ΟΜΩΣ υπαρχουν κατι παιχταραδες οπως λεει και ο superfunk που ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "παιχταραδες",οπως ο στεργιου κα ο ολυμπιος.

 

υπηρχε μια εποχη που κι εγω το μισουσα αυτο το ακουσμα. οχι πως τωρα μου αρεσει αλλα οταν ακουω ενα γνησιο ανεπηρεαστο σκαστο και παραπονιαρικο ηχο μπουζουκιου , χωρις δεκαδες νοτες αλλα με αισθημα , τολμω να πω οτι μου αρεσει....

 

και μια αληθεια την οποια την εχω συζητησει με πολλους μουσικους και εχουμε καταληξει παντα στο ιδιο πορισμα :

 

Κανεις μπασσιστας - ντραμμερ - κιθαριστας - πληκτρας δεν μπορει να "σταθει" σε συγχρονο μπουζουκομαγαζο  , αν ΔΕΝ παιζει και αισθανεται rock.

τι λετε γι αυτο??

 

ηλιααααααα!!! ειμαι αρρωστος!!!!!  "ποτισα"!!!!!! ;D ;D ;D

 

 

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικο το ξερω οτι θα υπαρχουν διαφωνιες αλλα δυστυχως (ευτυχως για μενα) δεν μπορω να ακουσω ουτε καν αυτους που ανεφερες αν και κατα γενικη ομολογια τους εχουν σε υπολειψη. Οταν ακουω "τουρκια" χαλιεμαι. Τελικα ο Ελληνας τον εχει τον τουρκικο σπορο βαθια ριζωμενο.

Οσο για τον μπουζουκλεριτζη, δεν θεωρω οτι ειναι καλος μουσικος αλλα καλος σκυλας. Μαλλον τον εφαγε κι αυτον η παροιμια "με στραβο αν κοιμηθεις, το πρωι θα αλλοιθωρισεις".

Εννοω οτι πολλοι (και αρκετοι φιλοι μου) απ την στιγμη που ξεικινησαν να παιζουν σκυλαδικα (παντα με την δικαιολογια των χρηματων) μετα απο λιγο καιρο στα τζαμαρισματα τους εβγαινε η "σκυλια" στο παιξιμο, και δεν μιλαω ΜΟΝΟ για κιθαριστες (στους drummer να δεις τι γινεται). Η μηπως ακουγανε πολυ malmsteen?

Οπως και να χει προτιμω να ακουω malmsteen (που ακουω και τον γουσταρω τρελλα, παρα να ακουω "ταδε χιλιομετρο εθνικης οδου". ΠΑΝΤΑ προσωπικα πιστευω οτι αυτα δεν εχουν να δωσουν ΤΙΠΟΤΕ σε εναν (σοβαρο) μουσικο.

Αλλα στο τζατζικισταν ολοι προσπαθουμε να βρουμε δικαιολογιες για να μη μας "κραζουν" που παιζουμε σκυλαδικο ("Να μωρε ετσι, για την πλακα το εκανα)  ;D  ;D

 

ΥΓ. Α, και ο ....Στελλαρας δεν με αγγιζει οπως κανενας ελληνας τραγουδιστης. Προτιμω τον David Coverdale, τον Paul Rodgers, τον Bobby Bland και αλλους "ξενους"

 

(Το ειπα ρε παιδια παντα ΠΡΟ ΣΩ ΠΙ ΚΑΑΑΑΑ)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχουμε εντελως διαφορετικες αποψεις (προσωπικα ας πουμε ντρεπομαι να ακουσω Malmsteen τον θεωρω αθλιο και μουσικα και αισθητικα) ενω λατρευω την τουρκικη μουσικη (οχι πως βεβαια υπαρχει εστω ΕΝΑΣ ελληνας μουσικος που να ειναι στο επιπεδο των μεγαλων τουρκων μουσικων,οι ανθρωποι απλα ειναι αλλου και οποτε παω στην Istanbul επισκεψη στους φιλους μου και με παρουν μαζι τους σε κανα στουντιο ή κανα live παθαινω παντα κομπλεξ κατωτεροτητας ;D ;D)

 

παντως εγω θεωρω χαλαρα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ τα "σκυλαδικα" στα οποια δουλεψα στην Αμερικη μια και με ξεκολλησαν απο τα "ροκαδικα" κολληματα που ειχα πιτσιρικας και μου γνωρισαν τον υπεροχο κοσμο του ελληνικου λαϊκου τραγουδιου,αν δεν ηταν αυτα βλακειες θα εγραφα σημερα... ;) (καλα μπορει και οντως να γραφω βλακειες... ακομα και με αυτα..:) :) )

 

 

ΥΓ. Α, και ο ....Στελλαρας δεν με αγγιζει οπως κανενας ελληνας τραγουδιστης. Προτιμω τον David Coverdale, τον Paul Rodgers, τον Bobby Bland και αλλους "ξενους"

 

ο Στελλαρας μαζι με τον James Brown & τον Sinatra ειναι κατ'εμε ο μεγαλυτερος τραγουδιστης του δυτικου ημισφαιριου (στο ανατολικο το πραγμα ξεφευγει τελειως οποτε ειναι αδικια να τους συγκρινουμε με Τουρκους,Αραβες ή Πακιστανους τραγουδιστες..σαν να παιζει ο Πανελευσιανιακος με τη Ρεαλ Μαδριτης ενα πραμα.. ;D)

 

εχεις δικιο ομως different strokes for different folks.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου