Προς το περιεχόμενο

SOS...ΒΟΗΘΕΙΑ με αγορά από EBAY


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρήκα στο ebay κάτι το εξωπραγματικό, πουλούσε κάποιος ένα Roland TD-20 στα 1000$. Το θεώρησα υπερβολή,μυρίστηκα scam και επικοινώνησα μαζί του, αφού είχε κλείσει η δημοπρασία. Μου είπε ότι πουλάει φτηνά επειδή ανοίγει μαγαζί, έστειλε φωτο κλπ, και το Invoice του ebay που ανέφερε ότι πρέπει να γίνει η πληρωμή μέσω western union στο όνομα ενός EBAY agent και όχι το δικό του και μάλιστα χωρίς να στείλω σε αυτόν ούτε την απόδειξη κατάθεσης..σε αυτό που μου έστειλαν από το ebay αναφέρει ρητά ότι θα καταθέσω τα λεφτά αλλά η πληρωμή θα γίνει αφού δώσω το οκ ότι πήρα το κιτ και όλα είναι καλά. Από την άλλη η WU δεν εγγυάται κάτι τέτοιο. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο? Τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείτε μακριά από οποιαδήποτε συνδιαλλαγή εκτός ebay και χωρίς paypal. Πας γυρεύοντας να χάσεις χρήματα έτσι. Κλασσική περίπτωση βλάβης ,χώρια που το σετ έχει σε τελειωμένες δημοπρασίες πάνω από 3000 ή και 4000 δολάρια! Μακριά.... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να είσαι σίγουρος σε κάθε συναλλαγή στο ebay καταρχήν θα κοιτάς ο πωλητής να έχει υψηλό rating (το νουμεράκι σε παρένθεση δίπλα στο όνομα) και επίσης όποιαδήποτε συναλλαγή να γίνεται μέσω paypal έτσι ώστε να υπάρχουν οι αποδείξεις του πάρε-δώσε.

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρ' ότι έχω πληρώσει μέσω Western Union ή με έμβασμα για αγορές από ebay (στο γερμανικό ebay είναι συνήθης πρακτική), το έχω κάνει μόνο με πωλητές που ήξερα ήδη, και που ήταν απόλυτα αξιόπιστοι. Στην δική σου περίπτωση δεν θα το ρίσκαρα. Παραβρωμάει το πράγμα...

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρέπει να γίνει η πληρωμή μέσω western union στο όνομα ενός EBAY agent και όχι το δικό του και μάλιστα χωρίς να στείλω σε αυτόν ούτε την απόδειξη κατάθεσης..σε αυτό που μου έστειλαν από το ebay αναφέρει ρητά ότι θα καταθέσω τα λεφτά αλλά η πληρωμή θα γίνει αφού δώσω το οκ ότι πήρα το κιτ και όλα είναι καλά. Από την άλλη η WU δεν εγγυάται κάτι τέτοιο. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο?

 

Από τις κλασικότερες μεθόδους απάτης η οποία στηρίζεται στην αφέλεια του αγοραστή να πιστέψει το ότι η πληρωμή θα γίνει αφού δώσεις εσύ το οκ.  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτως ή άλλως μου είχε βρωμίσει το πράγμα μόνο και μόνο από την τιμή, δεν είναι δυνατόν το ΤD-20 να κάνει 1000 δολλάρια, δηλαδή κάπου 700 ευρώ, έλεος! Η επαφή που είχα μαζί του ήταν απλά και μόνο να δω μέχρι που θα το πάει. Απλά με παραξένεψε αυτό με τον ebay agent.Και δεν δέχεται ούτε paypal ούτε πιστωτικές, οπότε....Και πλέον μου στέλνει κάθε μέρα mail! Α ρε Interpol που τους χρειάζεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μοναδική φορά στη ζωή μου που πλήρωσα με Western Union ήταν όταν έκανα παραγγελία μια κιθάρα Eastwood από Καναδά. Ούτε καν ήξερα τι επικίνδυνο που είναι (κοινώς, παίρνω τα λεφτά και μην τον είδατε τον Παναή), αλλά ο Mike Robinson που έχει την εταιρία είναι τύπος και υπογραμμός.

 

Κατά τα άλλα, ΜΑΚΡΙΑ. Το λένε άλλωστε και οι οδηγίες χρήσης του Ebay, αν μπει κάποιος στον κόπο να τις διαβάσει... (νομίζω ότι οφείλει κιόλας πριν ολοκληρωθεί η εγγραφή του).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου