Προς το περιεχόμενο

Floyd Rose Help!


Mikko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας...εχω αγορασει μια ESP LTD MH-400 η οποια εχει Floyd Rose αλλα μολις το χρισιμοποιω ξεκουρδιζετε το οργανο και γενικα εχω ενα προβλιμα με το κουρδισμα...Το θεμα ειναι οτι μια ιδια που ειχα δοκιμασει πριν τιν αγορασω δεν ειχε τετειο προβλημα...καμια προταση..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκλείδωσε τις χορδές από το νάτ με το κλειδάκι (άλεν) που έχεις και συνόδευε την κιθάρα σου. Κατόπιν τράβα τις χορδές αντίθετα από την επιφάνεια της ταστιέρας. Κατόπιν κούρδισε. Έπειτα κάνε dives & reverse αρκετές φορές μέχρι να "έρθει" στο σημείο που δεν θα "χάνει" παρά μόνο ελάχιστα μόρια του τονου. Ξανακούρδισε φροντίζοντας οι βίδες στην βάση του F/R να είναι στο ύψος λίγο πάνω από την μέση (πρός τα πάνω) και στο ίδιο επίπεδο. Κλείδωσε πάλι τις χορδές στο νάτ. Έλεγξε πάλι το κούρδισμα και τυχόν μόρια "φερτα" από τις βίδες του F/R.

 

Αν δεις ότι επιμένει το πρόβλημα τσέκαρε μήπως κατά το dive or reverse δεν επανέρχεται σωστά στην θέση του το F/R αυτό για να το δεις απλά να έχεις συνδεδεμένο το κουρδιστήρι. Αν δεν επανέρχεται ακριβώς, αλλά 90% τσέκαρε αν με ένα σήκωμα στη G ένα τόνο οπουήποτε επαναφέρει το F/R σωστά. Αν και πάλι έχεις πρόβλημα δοκίμασε μετά την χρήση του στο παίξιμο να το επαναφέρεις αναλόγως μόνος σου... δεν είναι και ότι καλύτερο το τελευταίο, αλλά είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν... με το συγκεκριμμένο F/R.....

 

Αν ΄πάντως η κιθάρα όταν την πήρες δεν είχε πρόβλημα, το πιθανότερο είναι και να λυθεί αμέσως.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια, καταλαβαινω οτι κανενας δεν γεννηθηκε παντογνωστης, οκ. Αλλα ΠΡΙΝ αγορασετε κατι, μην το βλεπετε μονο απο φωτογραφιες η απο βιντεο κλιπ και λετε "Αυτο θα παρω κι εγω".

Ψαχτειτε λιγακι πριν και αφου το παρετε. Δοξα το Θεο την σημερον ημερα υπαρχουν ΕΝΑ ΣΩΡΟ πηγες που μπορεις να βρεις (σχεδον) τα ΠΑΝΤΑ. Δειτε τις. Οχι σαν κι εμας παλια που για να βρουμε κατι βρισκαμε κανα γατονι και μας εκανε σχεδιαγραμματα πανω σε λαδοκολλες απο σουβλακι (δεν κανω πλακα).

Μην περιμενετε μονο απο το Νοιζ και το καθε Νοιζ να σας κανουν φωστηρες. Το πιο πιθανο ειναι την απαντηση να την εχει το ΙΔΙΟ το manual της κιθαρας που αγορασες, εκτος αν την πηρες 2ο χερι. Αν οχι, αφου εχεις νετ ψαξε εκει. Ρωτα κανα φιλο η μεγαλυτερο.

Κι ΑΝ μετα απο ολα αυτα ΔΕΝ βγαλεις ακρη ειμαι σιγουρος οτι ΚΑΙ οι ερωτησεις σου θα ειναι πιο καιριες και ουσιαστικες, ΚΑΙ θα τυχαινεις και αναλογης σοβαροτητας.

Το πιο πιθανο ειναι αυτη που δοκιμασες να ειναι σεταρισμενη ΚΑΙ λοκαρισμενη και η δικια σου οχι

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτα συνβενουν φιλε μου.η κιθαρα που δωκιμασες ηταν παιγμενη και σεταρησμενη.καταλαβενω ειναι αγανακτηση το ειχα και εγω με την δικια μου και χωρις το floyd rose.αλλα απορω δεν σου το ειπαν?παιξτην οσο μπωρεις και πηγενε την για σεταρησμα.αυτος ειναι ο μαστορας και θα τα ριθμηση ολα λογικα και να του πεις τι εχει το οργανο και τι θες εσυ.επι της ευκαιριας εχω και εγω μια esp ltd ph-600 signature model.πως σου φενοντε οι esp ltd?

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιταξε δεν πιστευα οτι θα βρω μια κιθαρα που να με βολευει τοσο πολυ η ταστιερα...μιλαμε για τρελη ευκολια..(για μενα παντα μιλαμε) και στον ηχο της ειναι παρα πολυ καλη και καλοστεκουμενη...ειμαι πολυ ευχαρηστιμενος...αν λυσω και αυτο το προβλιμα με το Floyd Rose.. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου