Προς το περιεχόμενο

Βλαβη στο δίκτυο υδροδότησης από δεντρο. Μπορώ να βρώ το δίκιο μου?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γυρνώντας σπίτι προχτες βρήκα μια ειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ ότι μαλλον υπάρχει διαρροή κάπου γιατί η κατανάλωση είναι εξαιρετικά αυξημένη.

Ήρθε λοιπόν ένας υδραυλικός και διαπίστωσε οτι οι ρίζες ενός δέντρου είχαν μεγαλώσει γύρω από τον σωλήνα που φεύγει από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ προς το σπίτι, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια διαρροή τοσο μικρή ώστε να μην φαίνεται οτι τρέχουν νερά αλλά τόσο μεγάλη ωστε η κατανάλωση να εχει πάει στα ύψη (περιμένω λογαριασμό απο 500€ και πάνω όταν μέχρι τώρα πλήρωνα 40€ :o)

Ο υδραυλικός προκειμένου να επισκευάσει τη βλάβη χρειάστηκε να ξηλώσει κάποιες πλάκες και να κόψει λίγο από το δέντρο καθώς ο σωλήνας περνάει  πλεον κυριολεκτικά μέσα από το δέντρο. Η αμοιβή του δε, ήταν 300€ (που να μην ήταν και γνωστός δηλαδή...κλέψιμο χωρίς περιτροπές).

 

Αυτό που έρχομαι και αναρωτιέμαι εγώ είναι, δεν φέρει ευθύνη ο δήμος (Αθηναίων) για τα δέντρα που φυτεύει και συντηρεί στα πεζοδρόμια?

Για να σας δώσω μια εικόνα, πρόκειται για πολυκατοικία πανω στην Αχαρνών όπου τα ρολόγια είναι στο πεζοδρόμιο για δεκαετίες και κάποια στιγμή φυτευτηκαν κάποια δέντρα χωρίς κανέναν έλεγχο αν υπάρχουν σωλήνες καλώδια και οτιδήποτε άλλο σε κοντινή απόσταση. Μιας και τα ίδια δέντρα είναι φυτεμένα για εκατοντάδες μέτρα επί της Αχαρνών προκειται για δέντρα που φύτεψε ο δήμος και όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας.

 

Με λίγα λόγια, δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω αποζημίωση από το δήμος για πρόκληση βλάβης στο δίκτυο υδροδότησης του σπιτίου μου? Γιατί να πληρώσω εγώ τη διαρροή που προκλήθηκε από κατι για το οποίο έχουν ευθύνη οι δημοτικές αρχες? Ίσως ακούγεται λίγο αλλόκοτο, αλλά λέω κάτι παράλογο?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως το εχω καταλαβει απο ενα σπιτι που αναπαλαιωνα και χρειαστηκε να ρωτησω για κατι αντιστοιχο...

 

Απο το ρολοι και μετα ο σωληνας ειναι αποκλειστικα δικης σου ευθυνης και ιδιοκτησιας. Αν εγινε η διαρροη μετα το μετρητη, "φταις" εσυ.

 

Ουσιαστικα μαλιστα "φταις" εσυ επι δυο: Μια για την διαρροη του "δικτυου" σου και μια γιατι το ρολοι σου ειναι στο πεζοδρομιο που δεν σου ανηκει (ψιλοκαταχρηστικη μοδα πολυκατοικιων παλαιοτερων ετων). Κανονικα, το ρολοι σου θα επρεπε να ειναι τοποθετημενο εντος δικου σου χωρου η στα ορια του (πχ στην μαντρα του κηπου), ευκολα και αμεσα προσβασιμο απο την ΕΥΔΑΠ. Αν ειχες προβει στη μεταφορα του μετρητη δεν θα ειχες προβλημα: ο,τι ζημιες θα εκανε το δεντρο του Δημου θα τις εκανε στο Δικτυο ΕΥΔΑΠ και οχι στο δικο σου.

 

Ετσι οπως το θετεις ειναι σαν να σε κερναει ο Δημος χωρο για να σου φιλοξενει το ρολοι σου και του ζητας και τα ρεστα γιατι κανει εργα στον χωρο του η φιλοξενει στον χωρο του και δεντρα που ενοχλουν την ιδιοκτησια σου (που καταχρηστικα βρισκεται εκει).

 

Επισης, απο οτι καταλαβα δεν ειναι οτι με τα εργα διελυσαν την φιλοξενουμενη σωληνα σου, αλλα ουσιαστικα τους ζητας αποζημιωση γιατι τα δεντρα τους, στον χωρο τους απλα μεγαλωσαν :) Ποια ειναι η ευθυνη τους λοιπον; μια χαρα τα φυτεψαν τα δεντρα, μια χαρα τα μεγαλωσαν και ειναι και large οι τυποι και συνεχιζουν να σε κερνανε χωρο αφου δε σε υποχρεωσαν καν να ξεστησεις την σωληνα σου απο τον χωρο τους.

 

Μπορει και να κανω λαθος αλλα κατι τετοιο εχω καταλαβει εγω απο τις παρτιδες μου με Δημο, Υδρευση.

 

Καλα ξεμπερδεματα!

 

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πίνε πολύ μπύρα για οικονομία στο νερό. Και να πλένεσαι με γάλα, σαν την Κλεοπάτρα...

 

;D

 

Τωρα σοβαρά κι εγώ με τον παραπάνω δυστυχώς είμαι... Ότι συμβαίνει ΜΕΤΑ το ρολόι σου, γενικά είναι δικό σου πρόβλημα και λάθος... Η διαρροή (πχ) στον καμπινέ δεν είναι λάθος του δήμου... Αφου το ρολόι είναι πιο πέρα απο το σπίτι, και αφού μετράει σε ΕΣΕΝΑ και όχι αλλού το πρόβλημα, δεν είμαι σίγουρος τι μπορείς να κάνεις...

 

Πάντως, θεωρητικά, αφού το δέντρο έκανε τη ζημιά (και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κακοτεχνία να βάλουν... ιτιά στην Αχαρνών (λέω τώρα)), και δε σκέφτηκαν τίποτα, πού το έβαλαν, τι δέντρο έβαλαν και μεγάλωσε κλπ, ίσως και να έχουν ευθήνη...

 

Άρα; Μόλις έδωσα άκυρο στον εαυτό μου! Μπράβο μου!

 

Η αλήθεια είναι ότι, δύσκολα θα βρεις γνώση εδώ (αν ρώταγες για κανα μόνιτορ... ;)), αλλά μήπως κάποιος ξέρει που να σε κατευθήνει; Δηλ, κάποιος οργανισμός για την υπεράσπιση των αθώων πολιτών, την ΕΥΔΑΠ, το δήμο, κλπ... Ξεκίνα τα παράπονα και μπορεί να φτάσεις κάπου...

 

Καλά ξεμπερδέμανα, indeed! :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως χωρις να ...φταις...φταις εσυ...

 

Η μαλλον ο καραβλάχος εργολαβος που "εριξε" πλακα το...70 (του τοτε δεν ειναι η πολυκατοικια σου?) οπου γουσταρε χωρις κανεναν ελεγχο.

 

Δυστυχως το 90% των πολυκατοικιων της Αθηνας ειναι χτισμενες ΑΘΛΙΑ μια και την εποχη της καθοδου των... χωριων στην Αθηνα (60-70) οι εργολαβοι εχτιζαν οπως και οπουδηποτε και φυσικα χωρις κανεναν ελεγχο.

 

Παλι καλα να λες στη δικη μου την πολυκατοικια (που ειναι και σε ακριβη συνοικια μη ...χεσω... :P) τραβαει το καζανακι η γιαγια στον 6ο και κατεδαφιζεται το δυαρι της θυρωρου στο ισογειο.... ;D ;D

 

Περυσι εσπασαν οι σωληνες στο μπανιο μου και το διαμερισμα του αποκατω εγινε Βουλιαγμενη...(3000 ευρω πληρωσε ο σπιτονοικοκυρης μου...) ευτυχως που ακολουθω την ρηση του ...Τομ Χανκς και στην Ελλαδα νοικιαζω ακομα και τα παπουτσια που φοραω... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην προέκταση όλων όσων είπε ο SF (και με τα οποία συμφωνώ 100%), απλά θα προσθέσω βγάζοντας το άχτι μου, πόσο ****** είναι ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχω γνωρίσει στην Αθήνα, οι οποίοι κάποια στιγμή έφτιαξαν/κληρονόμησαν/βρήκαν στα γαριδάκια ένα σπίτι και ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν έχουν ασχοληθεί να δούνε που είναι (έστω) το ρολόϊ της ΟΥΛΕΝ, όχι να δουν και αν έχει φυτευτεί κανένα δέντρο...

 

Τώρα, ξαφνικά φταίει ο δήμος που φύτεψε δένδρα; Όταν όλη μας τη ζωή μας έχετε μπουκώσει με το πόσο αντι-οικολογική είναι η Αθήνα; Αποφασίστε ρε τι θέλετε...

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το αν βγαλεις ακρη με τον δημο , δεν ξερω (και δεν το πιστευω) αλλα σιγουρα οταν θα ερθει ο λογαριασμος , θα τον παρεις μαζι με την πρωτη ειδοποιηση και θα πας στην ΕΥΔΑΠ να ζητησεις εκπτωση σε αυτα που θα πληρωσεις .  (της ταξεως των 75-80%)

 

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου