Προς το περιεχόμενο

Recessed and non-recessed tremolo


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Recessed ειναι καποια τρεμολο στα οποια εχει "σκαφτει" ο χωρος στην επιφανεια του σωματος της κιθαρας ακριβως πισω απο το τρεμολο ωστε να επιτρεπει το τραβηγμα και προς τα επανω του τρεμολο επιτυγχανoντας δραματικη αυξηση του pitch.

 

http://audiozone.dk/tremolo/jt500-01.jpg

 

 

Στα Νοn recessed δεν εχει σκαφτει το σωμα και υπαρχει η δυνατοτηα το τρεμολο να "ακουμπησει" πανω στο σωμα χανοντας παραλληλα τη δυνατοτητα για "τραβηγμα προς τα επανω"

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω μια παρέμβαση. Ο όρος "recessed" σημαίνει ότι το floating bridge του Floyd Rose είναι στο ίδιο επίπεδο με το σώμα, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το picking χέρι για πολλούς μιας και έτσι μπορούν να το ακουμπούν στο σώμα καθώς παίζουν και δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και χώρο από κάτω για σοβαρή αύξηση του pitch.

 

Ένα παράδειγμα recessing σε neckplate όπου φαίνεται πιο καθαρά η έννοια:

recessed_neckplate_biatch.jpg

 

Παράδειγμα non-recessed FR χωρίς χώρο για up-bending (υπάρχουν και αντίστοιχα με χώρο στο cavity για up-bending αλλά χωρίς να είναι recessed). Μπορείς να πετύχεις up-bending σηκώνοντας τις 2 βίδες αλλά αναπόφευκτα αυξάνεται δραματικά το action. Συνήθως τέτοιες κιθάρες έχουν "ρηχό" neck pocket για να καθήσει το μπράτσο αρκετά ψηλά και να είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με τα saddles του FR.

1984floyd.jpg

 

Και ενα σαφές παράδειγμα τύπου-FR recessed, που υποθέτουμε όμως ότι έχει αρκετό χώρο για up-bending μιας και δε φαίνεται

post-1348-1177224520.jpg

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος με non recessed tremolos έρχονται οι περισσότερες strat-οειδείς κιθάρες. Αν δεν θες και διάφορα pull κόλπα είναι μια χαρά, και σε πολλούς βολεύουν περισσότερο από τα recessed στο κούρδισμα και την αλλαγή χορδών, αλλά επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που το ξύλο που "πατάει" πάνω το τρέμολο έχει ραγίσει ή και σπάσει από διάφορες "κινήσεις" του χρήστη, οπότε ίσως να θέλει ΛΙΓΗ προσοχή. Εκτός αυτού, αν επίσης δεν κάνω λάθος, τα περισσότερα τρεμολο ειναι non recessed, σε αντίθεση με τα floyd rose που είναι τα περισσότερα recessed. Αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως τέτοιες κιθάρες έχουν "ρηχό" neck pocket για να καθήσει το μπράτσο αρκετά ψηλά και να είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με τα saddles του FR.

 

Πολύ σωστά και για τον ίδιο λόγο σε όλες τις Στρατ που τοποθετείται FR εκ'των υστέρων πρέπει να γίνει shimming στο neck pocket.

 

ΟΛΑ τα original Floyd Rose είναι της "λογικής" non-recessed, κανένα δεν έχει τα σελάκια "χωνευτά" ή τα finetuners στο πίσω μέρος όπως τα διάφορα Ibanez.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου