Προς το περιεχόμενο

Συναρμολογούμενες VS Boutique - Part XXX


Προτεινόμενες αναρτήσεις

*Μεταφορά του θέματος από άλλη συζήτηση - yameth

Φιλε μου' date=' που να ακούσεις την νέα κιθάρα του Ηλία Ζάϊκου! em.icon.smile.png& Nik Huber "Dolphin". Οτι καλύτερο έχω ακούσει εώς τώρα. Παράτησε μου είπε PRS, Gibson, Fender, για αυτό το όργανο. Τον γνώρισα σε ενα gig στα Γιάννενα, όντως είναι φοβερά Low profile άτομο. ΕΚΕΙ ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ HUBER !!! Αλλα σύντομα θα είμαι κάτοχος και εγώ &(αφού συγκεντροσω τα [b']3,500 με 4,000 Euro[/b]....em.icon.angry.png&)

 

ΠΟΣΟ;;; 8O

Μην αρχίσουμε πάλι περί κινέζικων,warmoth και τα σχετικά...

 

Πάντως αν ήμουν Θεσ/νίκη,θα έμπαινα σε μεγάλο πειρασμό,αν και έχω να πατήσω σε ωδείο από τότε που ήμουν 12χρονών (και με κάναν να σιχαθώ τη μουσική)

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το ξερω gangster αλλά πρέπει να την ακούσεις για να καταλαβεις τι εννοώ...Tα ίδια έλεγα και εγώ. Και πάλι καλά, Αμερική πουλιέται 5,000$ και Αγγλία 3,000 Λίρες. Περίπου 5,300 Euro. Και Warmoth έχω αγοράσει, αλλά ρε παιδιά, μην συγκρίνουμε άσχετα πράματα... Ξύλα με τον σορώ από ένα μηχανημα είναι... 

lues Legend

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη επαιξα με warmoth προσφατα,αισθανομαι πολυ τυχερος που επιασα στα χερια μου αυτο το οργανο.ειναι οντος ξυλα απο ενα μηχανημα(τι αλλο θα μπορουσε να ειναι :wink: ), αλλα αμα ξερεις να κανεις την υλοποιηση......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξερω gangster αλλά πρέπει να την ακούσεις για να καταλαβεις τι εννοώ...Tα ίδια έλεγα και εγώ. Και πάλι καλά' date=' Αμερική πουλιέται 5,000$ και Αγγλία 3,000 Λίρες. Περίπου 5,300 Euro. Και Warmoth έχω αγοράσει, αλλά ρε παιδιά, μην συγκρίνουμε άσχετα πράματα... Ξύλα με τον σορώ από ένα μηχανημα είναι... [/quote']

 

Οι ΗUBER ειναι οντως εξαιρετικες κιθαρες αν σου αρεσουν οι κιθαρες τυπου "επιλο" :wink: εχω παιξει & οντως ηταν εξαιρετικα κατασκευασμενες ,με πολυ καλο ηχο & playability.

 

Παντως αν θες ριξε και μια ματια εδω http://www.mcinturffguitars.com/

για τις καλύτερες,κατα την ταπεινη μου γνωμη, κιθαρες αυτου του τυπου (& με λιγοτερα χρηματα, ο τυπος κανει & customizing)

 

AYTH

 

ειναι η μονη κιθαρα που παραλίγο να με κανει να ξεστρατισω απο την low budget ιδεολογια μου :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά να τα πάρουμε με την σειρά. Σέβομαι ότι η Warmoth ειναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει μια καλή ποιότητα υλικών και τι πλεονέκτημα να διαλέξει τι του αρέσει. Αν όλα αυτά έρχονται και σε μια λογική τιμή τότε, ναι.&Βαική προυπόθεση να έχεισ κάποιες γνώσεις γύρω από κσύλα. Και πολλές γνώσεις γύρω από μαγνήτες. Τότε ναι, λεει το θεμα! Οταν λέω " ξύλα από τον σωρό" εννοώ πως λόγου του γεγονότος ότι είναι εταιρία μαζικής εμπορίας ξυλίας, πιστεύω οτι κανείς δεν ασχολείται με το πόσο "φρέσκα" κομμένα είναι τα ξύλα,&και κάτω από τα λούστρα μετά από λίγο καιρό αρχίσουν και φένονται "γραμμές".&Αν το τελικό κόστος -με την συναρμολόγηση και την αγορά των ηλεκτρικών - παρέμενε χαμηλό, φυσικά και δεν θα με πείραζε ! Αν όχι, γιατί να μην πάρω μια έτοιμη ( made&in&Korea ή Mexico&)&και να τις κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ποιο φθηνα δεν θα βγει ????

&&&

lues Legend

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk&για την&Huber, πριν καιρό&ήμουν ανάμεσα σε Mcnturff&-&Pensa - Gross - Shure.&( Σε γοητεύει η ιδέα μιας πραγματικα& Hand Made&κιθάρας ). Γνώρισα αρχικα ένα παλικάρι που είχε αγοράσει μια&Huber (Custom Shape)&με&Flamed Mahogany body, Exeptional Curly maple top, One piece Brazilian Rosewood Neck,&μέχρι και τα δαχτυλίδια για τους μαγνήτες ήταν ξύλινα,&και το χάραγμα για τα τάστα ήταν με&Rounter όχι με πριόνι&!!! Προσεχε τώρα όλες οι διαστάσεις ήταν cUstom,&όλο αυτό το πακέτο μαζί με ένα υπέροχο&set μαγνήτες Hand Wound απο&έναν τρελό Γερμανο - οι οποιοι φτιαχνονται ειδικά για σενα και εαν παραλαβεις το όργανο και δεν σου αρέσουν σου στέλνει νεους χωρίς χρέωση !! ) κόστισε αυτή η κιθάρα 3,900&Euro. Μου φένεται λογική τιμη για ένα Boutique όργανο από έναν κατασκευαστή που ψηφίστηκε ώς ένας απο τους 4 καλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Και είδα στο Forum του Huber πολλόυς κιθαρίστες από όλον τον κόσμο που πουλούσαν τις κι8αρες τους (μιλαμέ για τρελά όργανα) για να πάρουν&Huber ! !&&&Είρ8ε και πριν λίγες μέρες το νέο&Guitarist Magazine που είχε ενα (ύμνο)&άρθρο και με έστειλε εντελός. Αγγλία η κιθάρα που εδώ κάνει 3,000 Euro εκεί κάνει 5,500 !!!!!!! Είναι τρελοί ????? &&&

&

&&&&&

lues Legend

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά να τα πάρουμε με την σειρά. Σέβομαι ότι η Warmoth ειναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει μια καλή ποιότητα υλικών και τι πλεονέκτημα να διαλέξει τι του αρέσει. Αν όλα αυτά έρχονται και σε μια λογική τιμή τότε' date=' ναι.&Βαική προυπόθεση να έχεισ κάποιες γνώσεις γύρω από κσύλα. Και πολλές γνώσεις γύρω από μαγνήτες. Τότε ναι, λεει το θεμα! Οταν λέω " ξύλα από τον σωρό" εννοώ πως λόγου του γεγονότος ότι είναι εταιρία μαζικής εμπορίας ξυλίας, πιστεύω οτι κανείς δεν ασχολείται με το πόσο "φρέσκα" κομμένα είναι τα ξύλα,&και κάτω από τα λούστρα μετά από λίγο καιρό αρχίσουν και φένονται "γραμμές".&Αν το τελικό κόστος -με την συναρμολόγηση και την αγορά των ηλεκτρικών - παρέμενε χαμηλό, φυσικά και δεν θα με πείραζε ! Αν όχι, γιατί να μην πάρω μια έτοιμη ( made&in&Korea ή Mexico&)&και να τις κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ποιο φθηνα δεν θα βγει ????

&&&

[/quote']

 

Κοιτα γενικα γυρω απο ολο το θεμα "ξυλα" υπάρχει μια τρομερη ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ μυθολογία που μαλλον εχει καλλιεργηθεί απο μια ομάδα ανθρωπων που θελουν να πουλήσουν φύκια για ματαξωτες κορδελλες.

 

ΟΛΑ τα ξυλα που χρησιμοποιούνται εδω και χρονια στην "κιθαροποιία ειναι ΘΕΟΞΕΡΑ μια & ΟΛΑ ειναι super-heavy killn dried (απο τους μυλους).

 

Καμμια κιθαρα στον πλανητη δεν κατασκευαζεται απο ξυλα που δεν εχουν χασει ακομα και το τελευταιο μικρογραμμαριο υγρασίας.(& ετσι κι αλλιώς κατω απο τα πολυεστερικα φινιρισματα που το 99% (και ο HUBER) των κατασκευαστων χρησιμοποιουν το ξυλο θα μεινει σταθερο για ΠΑΝΤΑ.)

 

Οσο για τα super figured tops κτλ. δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ επιπτωση στον ήχο,αλλο αν σε μερικους αρεσουν απο αισθητικης άποψης (σε αλλους παλι όχι)

 

Ασε πια εκεινη την παπαρια για τα "παλαιωμενα" vintage ξυλα.. :roll:

 

Καταλαβαινω απολυτα την αγαπη σου για τα boutique οργανα (εχουν περασει & απο τα χερια μου πολλα) αλλα τα facts ειναι facts & η μυθολογια,μυθολογια.

 

Παντως οι Huber ΕΙΝΑΙ φανταστικες κιθαρες αλλα αυτο οφείλεται στην καταπληκτικη κατασκευη τους,τους Harry Haussel μαγνητες & το καλο set up.

Ολα τα παραπανω μπορεις ανετα να τα πετυχεις & με ξυλα Warmoth ή οτι αλλο.

 

Αυτο βεβαια που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις με Warmoth ειναι να φτιαξεις μια set neck κιθαρα οπως η Huber :wink: οποτε αν σου αρεσει ο set neck ηχος (εμενα δεν μου πολυαρεσει) & θες πραγματικα μια κιθαρα κοσμημα go ahead! :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσον αφορα το κοστος μια και ξεχασα να σου απαντήσω γυρω απο αυτο.

Μια εκπληκτικη strat ή tele με USA CUSTOM GUITARS ή WARMOTH ξυλα & κορυφαιους μαγνητες δεν θα σου κοστισει πανω απο 800-1100 ευρω :wink:

 

οσο για την ποιοτητα των παραπανω ξυλων ενα θα σου πω,οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ boutique builders απο αυτους ψωνιζουν ξύλα :!:

(εχω προσωπικη σχεση με τον τυπο απο τη μια απο τις δυο εταιριες & αν σου πω ποιοί παιρνουν ξυλα απο αυτον θα τρελλαθεις!!)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου ναι, είμαι αρκετά κολλημενος με set neck οργανα.. Αλλά δεν σου κρύβω πως&μετά από πολλά χρόνια&σπουδών&κλασσικής κιθάρας, και μετά από πολύ ψάξιμο στις κιθάρες,&κατάλαβα το εξης, πως ενα βιομηχανοποιημένο όργανο από ένα χειροποίητο (100%) όργανο διαφέρει. Ας έχουν&τα ίδια περίπου ξύλα.. Και επειδή ρε φίλε SUPERFUNK άλλους έρωτες δεν έχουμε (ούτε και βίτσια) παρα μόνο την κιθάρα,&ναι να&μου πάει΄κατι παραπάνω ένα όργανο που το έκανε ένας τύπος που έδωσε ψυχή για αυτό ! Όσο για τα&ξύλα ο Huber σου στέλνει foto από το ξύλο όταν αυτό είναι ακόμα&κούτσουρο ! Και&βλέπεις όλη την διαδικασία επεξεργασίας του. Ναι τα νέρά είναι άσχετα με τον ήχο.&¶λλά&είναι μαγεία ρε φίλε ! Θα μου πεις ακριβή μαγεία &αλλά επιμένω πως το&όμορφο (πες το έπιπλο) πληρώνεται ...&&&&&&&

lues Legend

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και πολυ καλά κάνεις! :wink:

γι αυτο αλλωστε εχουμε & το φορουμ για να μαζευόμαστε όλοι οι "αρρωστοι" να τα λέμε!!

αντε & μολις με το καλο την παρεις περιμενουμε φωτογραφικο αφιερωμα! :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου