Προς το περιεχόμενο

Pomplamoose - σπιτική παραγωγή με αξιώσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ενα project του jack conte και της nataly dawn(who the f*ck are they?  ;D). Τους πέτυχα τυχαία στο youtube και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα...Σπιτικές δουλειές με εξαιρετική παραγωγή για τα δεδομένα όπως και ιδέες. Ίσως κάπου το παρακάνουν με τα 350 "και καλα" οργανάκια που χρησιμοποιούν και τα κοφτά breakbeat που με ενοχλούν μετα απο λίγη ώρα, αλλα γενικότερα μπορώ να πω οτι τους ζηλεύω που μπορούν και γράφουν ανενόχλητα οι δυο τους τέτοια μουσική με σπιτική παραγωγή και μάλιστα προχωράνε σε live με ελάχιστη session ενίσχυση ενω οι περισσότεροι θα "κόλλαγαν" στην κλασική φόρμα-που αν δεν υπάρχει δε προχωράει τίποτα- φωνή,κιθάρα,μπάσο,ντραμς.

Anyway αυτό είναι το myspace τους :  www.myspace.com/pomplamoosemusic

 

Περισσότερο αξίζουν τα βιντεο τους :

 

www.youtube.com/watch?v=OvYZMqQffQE

 

www.youtube.com/watch?v=fYy2p_0DVMU

 

Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας και μην κολλήσετε,αν σας φαίνονται μπούρδες αυτά που παίζουν, πείτε το  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα αλλα και το αποτέλεσμα...Ειδικά το δεύτερο video μου άρεσει πάρα πολύ... Εξαιρετική φωνή η τύπισσα.... ;D

 

 

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ζηλεύω που μπορούν και γράφουν ανενόχλητα οι δυο τους τέτοια μουσική με σπιτική παραγωγή και μάλιστα προχωράνε σε live με ελάχιστη session ενίσχυση ενω οι περισσότεροι θα "κόλλαγαν" στην κλασική φόρμα-που αν δεν υπάρχει δε προχωράει τίποτα- φωνή,κιθάρα,μπάσο,ντραμς.

 

 

Ωραίοι είναι,συμφωνώ απόλυτα στο παραπάνω.Δεν τους ηξερα ,αλλα υπαρχει πολυς κοσμος που ακολουθει το συγκεκριμενο εναλλακτικο τροπο συνθεσης με πρωτο απ'ολους τον Yann Tiersen (toy pianos,glockenspiel,feedbacks και αλλα "εναλλακτικά" )

Κορυφαίες στο είδος θεωρώ τις Cocorosie ,που live ειναι απίστευτες και αποδίδουν οντως πολυ καλα οι δυο τους με ελαχιστη υποβοηθηση απο βοηθητικούς (οχι σεσιονάδες)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

... αλλα γενικότερα μπορώ να πω οτι τους ζηλεύω που μπορούν και γράφουν ανενόχλητα οι δυο τους τέτοια μουσική με σπιτική παραγωγή και μάλιστα προχωράνε σε live με ελάχιστη session ενίσχυση ενω οι περισσότεροι θα "κόλλαγαν" στην κλασική φόρμα-που αν δεν υπάρχει δε προχωράει τίποτα- φωνή,κιθάρα,μπάσο,ντραμς.

Μα είχα την εντύπωση ότι οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ μέσα αυτό κάνουν!

Αλλο αν δεν είναι τόσο πετυχημένο, εμπνευσμένο ή δημοσιευμένο ή δεν έχουν ένα τόσο καλοστημένο βίντεο κλιπ. 'Η δεν είναι έτσι;

 

Οφείλω να πω με κάθε ίχνος μετριοφροσύνης που διαθέτω, ότι για μένα το ζητούμενο ή η ιδέα του home recording από τα 80'ς, ήταν και παραμένει η υλοποίηση της συνθετικής μου εκτόνωσης από εμένα... μόνο. Για να πετύχω τη φαντασίωση μου απόλυτα.

Στην παραπάνω περίπτωση είναι δύο τα άτομα που κάνει το εγχείρημα απλούστερο καθώς υπάρχει τουλάχιστον αντίλογος αν και προυποθέτει μουσική τουλάχιστον ταύτιση. Πολλές παραγωγές γίνονται σε αυτό το επίπεδο, (χωρίς μουσικούς session) που καταλήγουν στα ραδιόφωνα, όπως και κάποιο δικό μου στο παρελθόν που ανταγωνίστηκε σε διεθνή διαγωνισμό στα ίσα, παραγωγές με sessioνάδες από όνόματα της mainstream σκηνής.

Η πλάκα ξέρεις ποια ήταν; Οτι το δικό μου ξεχώριζε για την παραγωγή του!

Και τα είχα παίξει όλα εγώ στο σπίτι μου με τον πεντάχρονο γιό μου να παρεμβάλει και να "περνάει" στις ηχογραφήσεις καθώς και ο περιβάλοντας θόρυβος.

 

Σόρι που περιαυτολογώ. Δεν είναι ο σκοπός μου να υποτιμήσω την παραπάνω δουλειά (που μου ακούγεται ευχάριστα φρέσκια και έχουν κάνει φοβερή δουλειά στο βίντεο), αλλά να πω ότι λίγο-πολύ, έχουμε τέτοια υπεροπλία μηχανημάτων σήμερα (ας είν' καλά τα χιλιοκατεβασμένα πειρατικά προγράμματα) και όργανα που τέτοια πράγματα σαν το παραπάνω πρέπει να αναμένονται!

 

Εσείς τι λέτε ότι μας λείπει; Το ταλέντο ή η γνώση;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Μας λείπει μάλλον η "αφοσίωση", η ευθύνη στον εαυτό μας, η υπευθυνότητα σε όλους. Μας λείπει η ταπεινότητα ότι δεν ξέρουμε τα πάντα. Μας λείπει το θάρρος να μιλήσουμε στους άλλους.

 

Η γνώση υπάρχει παντού, και ευτυχώς και στα Ελληνικά στο νοιζ (μπράβο και χρόνια πολλά του).

Το ταλέντο δεν υπάρχει, μπορεί να υπάρχει η τύχη (το να γεννηθείς σε ένα σπίτι που δεν έχει πρόβλημα με τη μουσική), αλλά το ταλέντο; μπα...

 

Τελικά αυτό που μένει, και λείπει απο όλους μας, είναι... η δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είχα την εντύπωση οτι o Clouseau μιλαγε για την εναλλακτική ενορχήστρωση και το μινιμαλιστικό παίξιμο διαφορετικών οργάνων εναντι της ξεπερασμένης "ροκ" νοοτροπίας στη σύνθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι γι'αυτό μιλούσα αλλα και γι'αυτό:

 

Παράθεση από: yameth στις 20:30 - 18/03/09

Εσείς τι λέτε ότι μας λείπει; Το ταλέντο ή η γνώση;

 

 

Η ενασχόληση...

 

Με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα που χάνω τον χρόνο μου με μεσημεριανό ύπνο, που παίζω οταν έχω πολύ όρεξη και όχι κάθε μέρα κλπ ;D

 

Κι όμως για αυτά μιλάμε καθημερινά... ή κάνω λάθος;

 

Η ευκαιρία που μας δίνεται βεβαίως να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερωθούμε, να ρωτήσουμε δε μπορεί να είναι παρα μόνο θετική αλλά -και θα μιλήσω μόνο για εμένα-ενώ θα έπρεπε να μιλάω και να ακούω 10 και να παίζω 90,συχνά κάνω μάλλον το αντίστροφο...

 

Επίσης νομίζω οτι παρατηρώ μια γενικότερη υποτίμηση στο μουσικό IQ του κοινού που απευθύνουμε τη μουσική μας, αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχε εξέλιξη, κάτι το οποίο σίγουρα δεν παρατηρείται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως για αυτά μιλάμε καθημερινά... ή κάνω λάθος;

 

Μιλάω για την πρακτική ενασχόληση όχι για τη θεωρία. Εμείς είμαστε της θεωρίας εδώ...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου