Προς το περιεχόμενο

Αγορά μπάσου


Zoidberg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, έχω ένα δίλημμα (έως τρίλημμα ή και κάτι παραπάνω) σχετικά με την αγορά ενός μπάσου.

Θέλω να πάρω ένα Squier P-Bass.

 

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-157756.html

 

Εντάξει, εντάξει... Ένα Fender Precision θέλω, αλλά...

 

 

Απ'όσα έχω διαβάσει, αυτό το μπάσο πάσχει στο μαγνήτη.

 

Αξίζει να πάρω αυτόν το μαγνήτη της Fender

 

http://www.thomann.de/thoiw2_fender_vintage_pbass_pickup_prodinfo.html

 

έχοντας στο νου μου να πλησιάσω λίιιιγο περισσότερο τον ήχο ένός Fender Precision;

 

Γνωρίζω ότι δε γίνεται να μεταμορφωθεί ένα Squier σε Fender τόσο απλά (και φθηνά). Παρ' όλα αυτά:

 

Θα υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με τον νέο μαγνήτη ή τζάμπα θα πάνε τα λεφτά (εξαιτίας πχ κακών λοιπών ηλεκτρονικών); 8O

 

Κι αν είναι να μπω στη διαδικασία αλλαγής μαγνήτη, μήπως υπάρχει και κάποια καλύτερη πρόταση (για μαγνήτη μόνο) που θα με φέρει πιο κοντά σ'αυτόν τον "κλασικό" ήχο ενός precision;

 

 

(Ως εδώ έχουμε δύο διλήμματα. Πάμε κι άλλο ένα)

 

Με το ίδιο περίπου budget (μπάσο+μαγνήτης), μπορώ να πάρω ένα Squier P-Bass Special, που έχει κι έναν Jazz μαγνήτη επιπλέον. Μήπως αξίζει να πάω τελικά προς τα εκεί (με την προοπτική να υπάρχει μεγαλύτερη ηχητική ευελιξία); Ή θα καταλήξω με δύο χλιαρούς μαγνήτες με ανεπαίσθητες διαφορές μεταξύ αυτών; Απ'την άλλη, ο J-pickup στο bridge, ως πιο πρίμος, ίσως μετριάσει τον μουντό P-pickup και κάνει τον ήχο πιο bright. Χμ... :?

 

:?

Τώρα, τι μου φταίτε και σας παιδεύω με αυτή τη σπαζοκεφαλιά... Φαντάζομαι, πάντως, ότι για κάποιους είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα κι ίσως με ξεμπερδέψουν κάμποσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μπασακι αυτο ΣΚΟΤΩΝΕΙ! (το χρησιμοποιουν ακομα και επαγγελματιες,αν ανοιξεις ενα δισκο της PJ HARVEY θα δεις με εκπληξη οτι ο μπασιστας της αυτο ακριβως το ιδιο χρησιμοποιει...)

με τον μαγνητη θα ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ πολυ....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ.

Superfunk, δεν είναι λίγο παράδοξο να προτιμούν επαγγέλματίες αυτό το μπάσο κι όχι το Fender Precision; Έχω παίξει και με τα δύο σε a-b testing και ακόμα κι εγώ που δεν έχω μεγάλη πείρα με μπάσα, κατάλαβα διαφορές όχι μόνο στον ήχο, αλλά και στην ευκολία στο παίξιμο και γενικότερα στην αίσθηση. Βέβαια, θα μου πεις ότι δε δίνεις τόσο εύκολα 1000€ παραπάνω... (τόση δεν είναι περίπου η διαφορά; ) Αυτά στα λέω χωρίς καμία διάθεση να αμφισβητήσω όσα λες, απλά μου κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός. (Καλή εντύπωση όμως em.icon.bigsmile.png)

 

Καταλαβαίνω βέβαια, μ'ολα αυτά που έχω διαβάσει εδώ, ότι στο θέμα "αγορά οργάνου" δεν ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις", αλλά αυτό φαίνεται too good to be true...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Το μπάσο θα το παραγγείλω από Thomann και λέω να πάρω και κα'να σετ χορδών (η ηδονή του να μην πληρώνεις τις χορδές σε διπλάσια έως τριπλάσια τιμή -όπως έκανα τόσα χρόνια).

Είδα ότι οι Pyramid βγαίνουν σε long και short scale. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τη διαφορά, ή τουλάχιστον ποιες πρέπει να πάρω για το συγκεκριμένο μπάσο; Και πάλι ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

long.

παρε τις PURE NICKEL ROUNDWOUND (45αρες) ΟΧΙ τις STAINLESS STEEL

&

&&http://www.thomann.de/thoiw2_pyramid_rock_prodinfo.html

 

Θα σου κρατησουν ανετα τα 2 σετ κανα δυο χρονακια ,εγω παντως εχω κανει 2 χρονια & 4 δισκους με ενα σετ!!) :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω τι κανει ο bass player της PJ harvey, παντος αυτο το μπασσο τυχαινει να το εχω και εγω και μπορει να εχει ωραιο feel, p/j pickups και "fender" sound, αλλα σιγουρα δεν κανει σε καμια περιπτωση για recording, γιατι παραειναι noisy, δηλαδη με λιγα λογια , αμα το θες για recording, φροντισε να το modareis:>

 

Και οταν λεω noise, δεν ενοω το κλασσικο hum, που οκ ερχεται, με ενα gate, ενοω οτι αμα το tone δεν ειναι σχεδον κλειστο, και με λιγακι drive , ακους το noise οσο δυνατα και τις νοτες.

 

Σε γενικες γραμμες ειναι καλο value for money παντος. Ειδικα αμα του αλλαξεις μαγνητη.

 

Happy shopping.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Zoidberg, έχε υπ'όψιν σου ότι με το που θα το πάρεις το μπασάκι θα χρειαστεί κτ'ευθείαν σετάρισμα γιατί δυστυχώς είναι λίγο αέρα πατέρα με το που το παίρνεις.

Μην πτοείσαι όμως καθόλου και χώσου, άλλωστε ποιό καινούριο όργανο δεν χρειάζεται σετάρισμα (εντάξει ίσως το συγκεκριμένο να το χρειάζεται επειγόντως :lol: :lol:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aztec και opengrave (αυτό είναι όνομα...em.icon.wink.png) σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Έχω υπ'όψιν τα περί θορύβου, αλλά και άθλιου (ή πιο σωστά ανύπαρκτου) εργοστασιακού setup. Ευτυχώς, το setup διορθώνεται. Απ'την άλλη, ας ελπίσω πως το hum θα περιοριστεί κάπως με την αλλαγή μαγνήτη (φοβάμαι ότι χρειάζονται κι άλλα πράγματα για πλήρη "εξόντωση", πχ σωστό shielding κλπ), αλλά ας πάρω πρώτα το μπάσο και μετά σιγά-σιγά όλα θα γίνουν. em.icon.cool.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου