Προς το περιεχόμενο

Squier Custom Vibe Basses VS USA & Japan


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δείτε το παρακάτω συγκριτικό video μεταξύ των 3 τύπων μπάσου της σειράς Classic Vibe της Squier (50s, 60s Presicion & 60s Jazz) με 3 αντίστοιχα μπάσα Fender (USA & Japan):

 

 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ εντυπωσιάστηκα από τον ποιοτικότατατο ήχο των Squier!!!

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το'χω ξαναπεί, αλλά θα το ξαναπώ κι εδώ. Τα καινούρια squier, και τα vintage modified και τα classic vibe κοντράρουν στα ίσια σίγουρα τα μεξικάνικα, καθώς και πολλά άλλα μπάσσα σε μεγαλύτερο budget. Μπορεί να μη βρίσκεις την ποιότητα που έχει ένα Αμερικάνικο, αλλά και ηχητικά και κατασκευαστικά είναι απίστευτα καλά μπάσσα. Πιστεύω οι συγκεκριμένες σειρές μπορούν να εξαλείψουν το... "κακό" όνομα που έχει βγεί στη Squier λόγω κάτι μοντέλων όπως τα affinity π.χ. (που παλιότερα ήταν ακριβότερα). Χαλαρά θα'παιζα με Squier ακόμα και ως το main μπάσσο μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Squier (οπως φενται και απο το βιντεο) εχουν πιο μουντό ήχο ενώ τα Fender-Fender εχουν λιγο περισσοτερο τζζζζζ τζζζζζ (περισσότερα μεσέα δηλαδη...)

::)

Δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος γι αυτά που λέω... ;D

 

It dont mean a thing, if it ain't got that swing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιες οι face to face αντιπαραθεσεις στο video, σε ορισμενα σημεια φαινεται σαν να αλλαζει απλα χρωμα το οργανο. Μου φανηκε οτι το μονο σημειο οπου υπερτερουν αισθητα τα fender ειναι η ατακα. Μπορει να οφειλεται βεβαια και στο basswood, το alder οπως και να το κανουμε... μπιστάει καλυτερα  ;D

 

edit: εξακοσιοστο εξηκοστο εκτο ποστ, ετσι εξηγειται το σχολιο μου για τα ξυλα, ατιμε διαολε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Ηλία σε πρόλαβα με το βιντεάκι σε άλλο θέμα.  ;) ;D ;D ;D

 

Όπως είπα και εκεί, είναι θέμα γούστου οι διαφορές στον ήχο. Και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι και μικρότερες από αυτές του ίδιου οργάνου με το διπλανό του στη γραμμή παραγωγής!

 

Αν είναι καλά και στο παίξιμο/ποιότητα συναρμολόγησης και υλικών, τότε τα Σκιούρια είναι νικητές.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μην ξεχνάμε πως αυτές οι διαφορές που υπάρχουν μεταφράζονται τουλάχιστον σε 1,5 χιλλιάρικο ανά μπάσσο. Τουλάχιστον.

 

Αν μείνουμε σε οικονομοτεχνικό πλαίσιο, είναι μάλλον φανερό ότι τα μεξικάνικα Fender όργανα της "χαμηλής" κατηγορίας, έχουν πάψει να έχουν λόγο ύπαρξης. Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν ότι τα Classic Vibe (κιθάρες και μπάσσα) καθώς και άλλα σύγχρονα Σκιούρια είναι πλέον τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο.

 

Ίσως θα συνέφερε την Fender να δώσει "αποκλειστικότητα" στη Squier τα εισαγωγικά και το κατώτερο "mid-level", με την Fender Mexico σειρά να αφορά το άνω mid-level και τα φτηνότερα "επαγγελματικά" (sic!) όργανα. Τώρα που το σκέφτομαι, με τις σειρές Classic Player και Roadworn κάτι τέτοιο γίνεται... απλώς δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι αμερικάνοι αν και η σειρά Standard αρχίσει να φτιάχνεται στο Mexico.  ;)

 

Ισως το εργοστάσιο στην Αμερική θα έπρεπε να ασχολείται με όργανα επιπέδου Deluxe, Signature και CS μόνο.  8)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι περισσότεροι θα προτιμούσαν ένα μεξικάνικο fender από ένα squier, άσχετα αν τους αρέσει περισσότερο το squier. Και φυσικά ο λόγος είναι το decal στο headstock και τίποτα άλλο. Γι'αυτό και υπάρχει ακόμα η Μεξικάνικη γραμμή. Δεν λέω βέβαια πως όλα τα μεξικάνικα είναι χάλια, τρανό παράδειγμα τα classic 50 precision, τα οποία είναι απίστευτα μπασσάκια, αλλά τα standard δεν μου λένε απολύτως τίποτα σε σχέση με τα squier.

 

Όσο για τα roadworn, είναι η μεγαλύτερη μούφα του αιώνα, και σαφέστατα μια από τις πλέον ευφυείς κινήσεις της fender. Πήραν το όλο "trend" της τελευταίας πενταετίας για vintage looking/relic'ed όργανα και πλασάρανε μεξικάνικα relic-αρισμένα όργανα 400 ευρώ πάνω απ'την τιμή των μη relic'ed standard μοντέλων.

 

Η κίνηση όμως να δώσει η fender την αποκλειστικότητα των εισαγωγών στη squier φοβάμαι πως το μόνο που θα καταφέρει είναι να ανεβάσει (κι άλλο) τις τιμές, ακόμα και στα squier...  :-\

 

 

 

Αυτο που εκανε τη διαφορα στον καλο ηχο στο βιντεο ειναι ο ενισχυτης και οχι το οργανο  ;D

 

 

Μπά, ακόμα και direct σκίζουν τα μπασσάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου