Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για το πως να δουλεψω με MIDI


akisdiam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!! Με λενε Ακη, ειμαι 27 ετων απο 1 χωριό κοντα στην Αλεξανδρούπολη, παιζω αρκετα χρονια μουσικη με πληκτρα ομως ποτε δεν ασχοληθηκα με MIDI. Θα ήθελα την βοήθεια σας ωστε να μπορεσω να δουλεψω MIDI. Ξερω λιγα πραγματα απο sonar, nuendo kai cubase. Δεν εχω ιδεα ομως πως να τα δουλεψω MIDI. εχουμε μια μπαντα, παιζουμε Ελληνικό rock με δικη μας μουσική και στοιχους, αυτο ειναι 1 τραγουδι μας που το ανεβάσαμε στο you tube:

 

Αν με βοηθούσατε με τις γνωσεις σας θα αναβαθμιζόμασταν αρκετα σαν μπάντα οσο αφορα τα πλήκτρα τουλαχιστον!!!

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτερων!!

Φιλικά Ακης!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω καλωδια midi και μια cretive καρτα ήχου (sound blaster live), πρεπει να παρω καποια αλλη καρτά; ποιο προγραμμα ειναι ποιο προσιτό για καποιο αρχαριο σαν εμενα για να βρω μια ακρη και τελος πρεπει να ενεργοποιησω τα midi? προσπαθησα μια φορα παλιοτερα, ομως δεν καταφερα τιποτα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα ήταν να ψαχτείς λίγο περισσότερο στο forum, έχει τις περισσότερες πληροφορίες που χρειάζεσαι. Συνοπτικά :

 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι midi είναι μόνο πληροφορίες, όχι ήχος. Για να βγάλεις ήχο θα πρέπει να συνδέσεις το midi track με κάποιο virtual instrument (vsti). Το reason έχει ενσωματωμένα μουσικά όργανα και δεν δέχεται εξωτερικά vsti.

 

Η sound blaster live είναι μια κάρτα που δεν θα αντέξει πολλά, so προτείνω αλλαγή σε κάτι ήμι-επαγγελματικό. Για φτηνές λύσεις, μπορείς να ψάξεις m-audio κάρτες ήχου. Στις αγγελίες έχει μεταχειρισμένα. Η sound blaster live δεν έχει midi i/o άρα δεν μπορείς να συνδέσεις μέσω midi κάποιο synthesizer/midi keyboard.

 

Για να συνδέσεις ένα midi keyboard μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις usb, μιας και τα περισσότερα το παρέχουν πια. Αν συνδέσεις με usb, δεν χρειάζεσαι επιπλέον καλώδιο midi.

 

Οποιοδήποτε πρόγραμμα σου κάνει, αλλά εγώ προτείνω cubase μιας και είναι πιο streamlined σε θέματα midi, κατά τη γνώμη μου. Πληροφοριακά, το nuendo είναι το ίδιο πράγμα με το cubase, ίδια μηχανή ήχου, απλά οι πειρατές συνήθως νομίζουν ότι είναι καλύτερο επειδή είναι ακριβότερο προϊόν. Απλά έχει διάφορες δυνατότητες post-processing επί το πλείστον, που δε χρειάζεσαι.

 

Μιας και είστε τόσο αρχάριοι στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί δεν αγοράζετε απλά ένα εξωτερικό synthesizer για να τελειώνει το πράγμα ;

 

Ωραία φωνή ο τραγουδιστής. Καλή συνέχεια. Α και, googlare. :P

 

Kairos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν εγώ θα πρότεινα το ableton live ,ακόμη και η lite κάνει αφού δεν το θες για ηχογραφήσεις.Θα χρειαστείς σίγουρα μια κάρτα ήχου.Προτείνω m-audio fasttrack για να μην μπλέξεις με firewire ακόμη από την αρχή.Αυτές έοχυν όλες ενσωματωμένο midi interface 1X1 οπότε δεν θα χρειαστείς midi interface εξωτερικό ξεχωριστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ευχαριστω πολυ. εξωτερικό synthesizer εχω το yamaha csx 6, ειναι καλο ομως πιστευω πως αν δουλεψουμε με midi θα αλλαξουνε παρα πολλα στον ηχο μας, σαν μπαντα εχουμε 2 καρτες ηχου e-mu, ομως τις εχουμε πανω στο pc που ηχογραφουμε, το τραγουδι που ανεβασα το γραψαμε και το δουλεψαμε εμεις, στο δικο μας studio. αφτη η καρτα ειναι καλη? ξερετε? M-Audio 1010 LT ή καποια εξωτερική?. και αν παρω μια καρτα και συνδεσω το synth. μου με την καρτα, μετα τι πρεπει να κανω για να φερω ηχο στο pc? Θα το δοκιμασω με την e-mu στο studio να δω αν καταφερω κατι, εκει εχουμε το sonar ομως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα!!! σημερα μπορεσα και πειρα ηχο στον υπολογιστη μου με midi, κολλαει παρα πολυ ομως. το pc ειναι 2 πυρινο με 2 Gb ο καθε πυρήνας και 2 Gb ram και καρτα ηχου e-mu 1616, το ετρεξα με το sonar 6 αλλα κολλουσα απιστεφτα!!!  Οταν ανοιγα 1 project ετοιμο με midi καναλια ετοιμα επαιζε το midi οταν ανοιγα εγω 1 αδιο project αδιο και εβαζα εγω 1 καναλι midi μονο δεν επερνα ηχο με τιποτα, οτι και αν εκανα. Μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο? Ξερετε τι μπορει να φταιει??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν ανοιγα 1 project ετοιμο με midi καναλια ετοιμα επαιζε το midi οταν ανοιγα εγω 1 αδιο project αδιο και εβαζα εγω 1 καναλι midi μονο δεν επερνα ηχο με τιποτα, οτι και αν εκανα. Μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο? Ξερετε τι μπορει να φταιει??

 

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ίσως έχεις το midi απ'το sonar σε λάθος "κανάλι".

Όταν δημιουργείς ένα midi track, πρέπει να του αναθέσεις έναν αριθμό απ'το 1 ως το 16 (ο οποίος λέγεται Midi channel), και παράλληλα το όργανο το οποίο θα παίζει αυτό το Midi track (πχ. το csx6 σου) θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο στο ίδιο channel.

Αυτό γίνεται για να μπορείς να έχεις συνδεδεμένα πολλά όργανα σε ένα sequencer (πχ. υπολογιστή) και να ξέρει το καθένα τι πρέπει να παίζει, και τι να αγνοεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου