Προς το περιεχόμενο

Gaffa tape & Woofer mic


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειαα, εχω δυο διαφορετικες ερωτησεις αλλα θα ειμαι πολυ συντομος:

 

1)Τι ειναι η Gaffa tape;

 

2)Καπου διαβασα οτι μπορεις να βαλεις ενα subwoofer στη μποτα των drums ως επιπλεον μικροφωνο...Γινεται οντως αυτο;Μπορει ενα ηχειο να δουλεψει αντιστροφα ως μικροφωνο;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Η μονη Gaffa tape, που ξερω ειναι κολλητικη ταινια, που χρησιμοποιουν στα πακεταρισματα ( εξου και η εννοια "Καλα ρε παιδι μου..γκαφατζης εισαι?" :P )

 

Η λογικη κατασκευης του μικροφωνου ( δυναμικου ) ειναι ακριβως αντιστροφη με τα ηχεια ( πηνιο που μετατρεπει το ηλεκτρικο σημα σε ηχητικο λογω ταλαντευσης του διαφραγματος-πηνιου ). Ομως οτι υπαρχει τετοια τεχνικη δεν το ξερω!!! Μου φαινεται απιθανο και ραδιο αρβυλα! Υπαρχουν τοσα μικροφωνα εκει εξω, που μπορουν να αποδωσουν τελεια τον ηχο μιας μποτας!!! Και εσυ θα παρεις ενα...woofer?!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει woofer για κάσα. Ένα που θυμήθηκα και βρήκα είναι της yamaha. ¶μα ψάξεις στο web θα βρείς και πως να το κάνεις καστομιά.

 

YAMSKRM100.jpg&w=300&far=1&f=jpeg&bg=FFFFFF

 

Επίσης υπάρχει και μία πατέντα της dw:

 

woofer.jpg

 

Πάρα ταύτα θα συμφωνήσω ότι είναι υπερβολή και με ένα μικρόφωνο κάσας κάνεις τέλεια δουλειά. Ίσως αυτό να είναι για πολύ εξεζητημένες καταστάσεις που χρειάζεσαι υπερβολικό low-end.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με gaffa tapes : http://www.seton.co.uk/perl/product.pl?productid=895. Είναι κάτι διαφορετικό από την ταινία αμπαλάζ ή την μονωτική ταινία, δεδομένων των ειδικών χαρακτηριστικών της όσον αφορά την ελαστικότητά της.

 

Σχετικά με την τεχνική που αναφέρθηκε, παλιά πειράματα έχουν αποδείξει ότι οποιοδήποτε μεγάφωνο μπορεί δυνάμει να χρησιμοποιηθεί και σαν μικρόφωνο, αποδίδοντας βέβαια πολύ περιορισμένο εύρος συχνοτήτων. Ένας ηχολήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες (ή και ακόμη πιο εξωτικές) πατέντες προκειμένου να πάρει τον ήχο που θέλει. Ανάλογα (χεχε) με το πνεύμα περιπέτειας που τον διακατέχει.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια, συμφωνω οτι ειναι υπερβολη αυτη η τεχνικη αλλα απλα ηθελα να μαθω αν στεκει!Παντως αν εχεις την ανεση εκτος απο μικροφωνα να πεταξεις κι ενα woofer μπροστα στη μποτα γιατι να μην το κανεις;Ποτε δεν ξερεις...Παντως το link του kostas τα λεει ολα αναλυτικα.

 

Κι επιτελους εμαθα τι ειναι και η "γκαφα"-τειπ :P

 

Thanx και παλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου