Προς το περιεχόμενο

Εξοπλισμός home studio?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Έχω στο σπίτι ένα παλιό στερεοφωνικό το οποίο το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για τον ενισχυτή του. Τον ενισχυτή λοιπόν τον έχω ταράξει στο βαλε-βγάλε καλώδια μια για να συνδέσω το DVD να δω καμιά ταινιούλα, για να συνδέσω το πικάπ, το PC, τον εξοπλισμό μου για να παίξω κιθάρα, την έξοδο του TV-Tuner και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ως τώρα με είχε βολέψει αρκετά. Εδώ και μια βδομάδα είναι όμως στην εντατική με τεχνητή υποστήριξη και μάλλον θα μου αφήσει χρόνους… Έτσι αποφάσισα να αναβαθμίσω λίγο τον εξοπλισμό μου. Σκεφτικά αρχικά να πάρω μια 12-κάναλη κονσόλα και να γλιτώσω από το βαλε-βγάλε συνδέοντας τα πάντα μόνιμα επάνω, να πάρω και 2 Active ηχεία και να είμαι άρχοντας. Επειδή με το συγκρότημα μου κάθε λίγο και λιγάκι μαζευόμαστε σπίτι και γράφουμε τα κομμάτια μας για να έχουμε μια πιο γενική άποψη για το πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα από θέμα σύνθεσης-ενορχήστρωσης είπα να διαθέσω κάποια παραπάνω χρήματα για ένα κάπως πιο αξιόλογο αποτέλεσμα.

 

 

 

Τα προβλήματα μου όμως είναι:

 

1. ότι δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω καλύτερα τελικό ενισχυτή με Passive ηχεία

 

2. δεν ξέρω σε τι μάρκες και τι μοντέλα να ψάξω

 

3. δεν έχω βρει πως θα μπορώ να στείλω όλα τα κανάλια στον υπολογιστή μου ξεχωριστά και όχι σε ένα στέρεο (έχω δει ένα μοντέλο της Alesis που συνδέεται με USB στο PC αλλά δεν ξέρω αν κάνει αυτή την δουλειά)

 

 

 

Έχει κανένας να μου προτείνει κάποια μηχανήματα ώστε να κάνω τα παραπάνω άνετα και ποιοτικά σε κάποιο λογικό κόστος, γύρω στα 700-800 ευρω. Δεν θέλω να αντικαταστήσω το studio με ένα home studio. Θέλω απλά να μπορώ να κάνω μερικά βασικά πράγματα στο home studio με την άνεση μου, να ακούω μουσική, να βλέπω DVD. Οποιοδήποτε σχόλιο θα είναι πολύτιμη βοήθεια. Συγνώμη για την μεγάλη έκταση.

facebook.com/potergeist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψάξου για αρχή στο www.musicorama.gr και όσο αναφορά τα ηχεία σου, από προσωπική εμπειρία, θα σου πρότεινα να πάρεις ενεργά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια και πάλι. Η κάρτα ήχου που έχω είναι μια απλή Sound Blaster. Ξέρω ότι θα μου πεις να αλλάξω κάρτα και εκεί κατέληξα κι εγώ. Πλέων μπορώ να ρωτήσω πιο συγκεκριμένα πράγματα.

 

Αν αγοράσω:

Κάρτα: M-AUDIO DELTA 1010LT

Ηχεία: M-AUDIO BX5A

Κονσόλα: BEHRINGER UB1832FX-PRO EURORACK

Πιστεύετε ότι θα είμαι ok; Το σύνολο βγαίνει κάπου στα 650 ευρω. Θα μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά;

 

Προτείνετε να πάρω καλύτερα Passive ηχεία και τελικό ενισχυτή;

 

Τελικά για την ALESIS MultiMix 12USB ξέρει κανένας τίποτα: μήπως είναι προτιμότερο να αντικαταστήσω την παραπάνω κάρτα και κονσόλα με την ALESIS (που συνδέετε με USB κατευθείαν στο PC) και γλιτώσω κάποια χρήματα ή να τα ρίξω στα ηχεία; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

facebook.com/potergeist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα που λες (1010LT) είναι πολύ καλή επιλογή. Την έχω και ξέρω. Θα σου δώσει επιπλέον το πλεονέκτημα των πολλών εισόδων/εξόδων, ώστε να κάνεις το routing που επιθυμείς.

 

Για τα ηχεία δεν έχω γνώμη, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παλιότερα θέματα, για να δεις τι προτάσεις υπάρχουν για active ηχεία στα λεφτά που διαθέτεις.

 

Την κονσόλα κατά τη γνώμη μου δεν την χρειάζεσαι. Ό,τι θέλεις μπορείς να το κάνεις με το software της κάρτας πολύ εύκολα. ¶σε που μια τόσο φτηνή κονσόλα μάλλον κακό θα κάνει στο εισερχόμενο σήμα, χρωματίζοντας αρνητικά τον ήχο.

 

Φυσικά όσα λες στο πρώτο σου post για χρήση του στερεοφωνικού σε με κιθάρα ξέχνα τα. Ο ενισχυτής του στερεοφωνικού δεν είναι καθόλου κατάλληλος για κιθάρα. Αν θέλεις να ηχογραφείς απευθείας στην κάρτα σου μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις ένα DI box. Ψάξε στα άρθρα, θα βρεις αρκετά σχετικά στοιχεία.

 

Τώρα σε ό,τι αφορά στον τύπο των ηχείων και στη χρήση ή όχι ενισχυτή. Υπάρχει μια άποψη ότι στο στούντιο πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα ηχεία αναφοράς, ιδανικά τελείως "ξερά", ώστε το τελικό μας mix να ακούγεται το ίδιο καλά οπουδήποτε παίξει μετά. Όσο σαφής και λογική και αν είναι αυτή η θεωρία, δεν με έχει πείσει τελείως. Αυτό που έχει σημασία, νομίζω, είναι να ακούς εσύ με τον ίδιο τρόπο τα πάντα (και φυσικά τα ηχεία να αποδίδουν με όσο μικρότερη παραμόρφωση, μεγάλη δυναμική περιοχή, μπλα μπλα μπλα...).

 

Για το λόγο αυτό, δεν θα θεωρούσα άσχημο να κοιτάξεις για έναν καλό hifi ενισχυτή και 2 (ή περισσότερα) καλά ηχεία. Αυτό γιατί αναφέρεις ότι μέσα στις απαιτήσεις σου είναι η ακρόαση δίσκων, παρακολούθηση ταινιών, κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά κι από μένα

 

Είχα ακριβώς το ίδιο διλλημα 3 χρόνια πριν. Επέλεξα την ακριβώς αντίστοιχη λύση, με εξοπλισμό εκείνης της περιόδου, που ήταν και αρκετά κατώτερες, τουλάχιστον σε επίπεδο κάρτας ήχου (Ego-Sys Waveterminal 2496), και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κονσόλας (Behringer Eurorack MX1604A). Όσο για τα ηχεία είναι περίπου της ίδιας δυναμικής (Μ-Audio Studiophile SP-8B).

 

Αυτό που έχω να σου πώ είναι ότι με ένα Roland V-Drum και τα emulators από τις προενισχύσης γράψαμε και μιξάραμε ολόκληρο το δίσκο μας, με μόνη εξαίρεση τις φωνές που ηχογραφήθηκαν σε στούντιο έξω. Επίσης, μουσική ακούω σχεδόν απλοκλειστικά από αυτό το σύστημα 3 χρόνια τώρα. Μπορεί να μην είναι τόσο γυαλισμένο όσο ένα στερεοφωνικό (αλήθεια, τι στεροφωνικό άραγε; ......τελίτσες.........τελίτσες :D), αλλά για μένα είναι ok.

 

Τέλος, διαπιστώνω ότι βγαίνει αρκετά φθηνότερο από τότε (ίσως λόγω.. Θωμά), αφού εγώ είιχα δώσει συνολικά κάπου 1100 εβρίλ.

 

Αυτά, η γνώμη μου είναι ότι για τη χρήση που το θέλεις είναι ιδανικό, και η τιμή super.

 

Ο εξοπλισμός είναι μια χαρά γι'αυτά που χρειάζεσαι πιστεύω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου