Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ολων των ηλεκτρικών κ μαγνητη


trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου κανει αρκετες λαδιες τωρα τελευταία ο κινεζος επιλογεας με τα pots ολα κανουν επισης οτι θελουν.

 

Αλλος λογος αλλαγης ηλεκτρικων ειναι οτι με την αυξομειωση εντασης αλλαζει ο ηχος κ χανει τα πριμα του.Ακουσα οτι υπαρχει κολπο να το κανεις να λειτουργει σαν expresion pedal το volume και λεω να δοκιμασω.Αν δεν γινεται δεν χαλασε κι ο κοσμος αλλα νομιζω οτι ειναι καλη η σκεψη αλλαγης του.

 

Και παμε στους μαγνητες που νταξ καλοι μου ακουγονται, εμπειρια σε τζαζ αλλους δεν εχω εκτος απο sadowsky custom κ heritage.Δεν εχω ιδεα σε gibson τι γινεται.

 

Αφου δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα να σπαταλισω λιγα ευρώ για την αλλαγη του neck κοιταω τις κλασσικες επιλογες gibson 57 k gibson 490.

 

Εχετε καποιες αλλες ιδεες ή σχολια πανω σ'αυτους?Οσοι εχετε τζαζοκούτια θα εχετε μια ιδεα σιγουρα.Τους μαγνητες αυτους τους βαζουν κ σε solid αλλα σιγουρα συμπεριφερονται διαφορετικα.

 

Superfunk θελω κ την προσωπικη σου γνωμη.Επιμενεις να κρατησω αυτους που εχει?Δεν θα δω διαφορα?

 

Α ξεχασα να πω οτι ο ηχος θελω να ειναι classic οχι μοντερνος.Oλα τα μπαρμπαδια μαζι Pass,Montgomery,Martino.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πρωτον: Καλα θα κανεις να αλλαξεις τα ηλεκτρικα. Στο ειχα πει και παλαιοτερα, μια αλλαγη θα αναβαθμισει πολυ την κιθαρα σου, η οποια εχει δυνατοτητες. Ποτενσιομετρα 500αρια και εναν ποιοτικο 3θεσιο διακοπτη.

 

Δευτερον: Αν δεν θες να χανονται πριμα με την αλλαγη του volume ισως θα μπορουσες να ζητησεις να σου το συνδεσουν ως loudness filter. Δεν ξερω ομως κατα ποσο θα δουλεψει αυτο σε κιθαρα καθοτι δεν το εχω δοκιμασει ποτε. Εισαι σιγουρος ομως οτι θες το volume να συμπεριφερεται σαν loudness knob? Οι αλλαγες στον χαρακτηρα του ηχου που προερχονται απο τις αλλαγες του vol pot ειναι κατα τη γνωμη μου ενα απο τα σημαντικοτερα εκφραστικα εργαλεια ενος κιθαριστα, ασχετα που πολλοι δεν το χρησιμοποιουν. Κατα τη γνωμη μου η καλυτερη λυση ειναι να εχεις το κλασσικο σου volume και να παρεις και ενα φτηνο volume pedal.

 

Tριτον : Περι μαγνητη...Γιατι πηγες κατευθειαν προς Gibson? Που ειναι και σχετικα ακριβοι? Οι 490 δεν φημιζονται και πολυ για τον ηχο τους και με τοσες επιλογες γυρω δε θα εβλεπα λογο να στραφεις προς τα εκει. Ο 57 ειναι κλασσικος μαγνητης που χρησιμοποιειται σε πολλα Gibson σκαφη. Απο κει και περα ομως υπαρχουν ωραιοτατοι Seymour Duncan, υπαρχουν Haeussell οπου θα μπορεσει να τον φτιαξει και στα μετρα σου ή να στον τροποποιησει μετεπειτα αναλογα με τα γουστα σου χωρις να χρειαστεις δανειο, υπαρχουν Tonerider αν θες να κινηθεις σε μια πιο φτηνη αλλα παλι ποιοτικη λυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 1ο ειναι οκ συμφωνουμε οπως κ στο 2ο μπορει να γινει ανετα κ ειναι καλυτερα αφου συνδιαζονται κ τα δυο αυτα μαζι κ κανεις οτι σου κανει κεφι καθε φορα.Ειναι αληθεια οτι οπως ειναι τωρα οταν μειωνω λιγο την ενταση ο ηχος μουντωνει κ ειναι επιθυμητο αλλα οχι κ ωραιο.

 

Τωρα στο 3ο για τους μαγνητες οτι διαβασα μιλανε για τον 57 σαν κλασσικη αλανθαστη επιλογη κ τον φορανε κ ολοι αυτοι οι παλιοι που θελω να προσεγγισω.Απο κει κ περα δεν εχω αλλο λογω να κοιταξω gibson.Τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν κ τα 100 ευρα δεν τα βρισκω πολλα αφου να ειναι μια και καλη η αλλαγη δεν θα χρειαστει πιστευω να ξανασχοληθω με αλλαγες στην κιθαρα.Φανταζομαι οτι απολυτα θα πετυχω αυτο που θελω κ μιλαω τοσο σιγουρα.Δε θελω να σκεφτομαι οτι θα αποτυχω κ θα απομακρυνθω απ το στοχο μου περισσοτερο απ οτι ειμαι τωρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Tώρα σσσωραίος.

 

Λοιπόν, τα ποτενσιόμετρα στην κιθάρα σου, αν κρίνω και από την Hagstrom που είχα, κι'απ'αυτά που έχω διαβάσει, είναι μια χαρά Alpha-pots οπότε άστα ήσυχα. Μόνο αν θέλεις να πειραματιστείς βάλε χέρι, αλλιώς δεν έχει νόημα (και στα σκάφη, κοστίζει κιόλας να αλλάζεις pots, εννοώ στο μάστορα, εκτός αν έχεις το "χέρι" να το κάνεις μόνος).

 

Δεύτερον, για το treble bleed mod, αυτό που κάνεις είναι να συνδέσεις έναν πυκνωτή και μία αντίσταση σε σειρά ή παράλληλα (υπάρχουν διάφορες απόψεις επ'αυτού) στα volume pots. Δεδομένου του στυλ που παίζεις, δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνει κάποια φοβερή διαφορά, αλλά αν αλλάξεις τελικά και τα pots είναι της πλάκας η μετατροπή. Κάνε ένα search για treble bleed mod και θα βρεις υλικό.  ;)

 

Για τους μαγνήτες τώρα, αν θέλεις κάτι πάρα πολύ καλό, δες τη σειρά της Benedeto και συγκεκριμένα τον A6. Τον φτιάχνει ο Duncan παρεμπιπτόντως.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον χριστο μ δεν καταλαβα απ αυτα που εγραψες γιατι δεν εχω ιδεα απο μαστροχαλασιες.

 

Ο επιλογεας κανει οτι νανε κ σταματανε μεχρι να παιζουν οι μαγνητες κ τα Pots βγαζουν βρωμιες.Αυτα νομιζω δηλωνουν φτηνιαρικες καταστασεις.Αν αναλογιστεις οτι σχεδον ποτε δεν τα αλλαζω γιατι παιζω με τον neck κ τερμα τα pots.Κι ομως χαλασανε με τον καιρο απο μονα τους.Δεν νομιζω να τα ονομαζεις ποιοτικα εκτος κ αν επεσα στην αστοχια υλικου.

 

Για τους μαγνητες παιδια κατι που να ακουγεται κατι πιο τεκμηριωμενο υπαρχει?Διαβασα για lollar Charlie Christian,Benedetto,Gibson,SD,Bartolini Κτλ κτλ κτλ αλλα πως θα διαλεξω μεσα απ ολους αυτους?Ολο κ πιο δυσκολο γινεται το πραμα γι αυτο μιλησα απ την αρχη για κατι κλασικο κ δουλεμενο.Σαν να λεμε παρε στρατ κ παιξε τα παντα ή LP ξερω γω για σιγουρες επιλογες κ απο τις πρωτες εταιριες παραγωγης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν οντως εχεις alpha pots μπορεις να τα κρατησεις, ειναι μια χαρα. Δοκιμασε εναν καθαρισμο με σπρευ και μπορει να μη χρειαστουν αλλαγη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν οντως εχεις alpha pots μπορεις να τα κρατησεις, ειναι μια χαρα. Δοκιμασε εναν καθαρισμο με σπρευ και μπορει να μη χρειαστουν αλλαγη.

 

+1000

 

Στο Βόλο δε μένεις? Με την υγρασία που έχετε εκεί... και σε σκάφος...

 

Γενικά το κόστος δεν είναι στα υλικά, αλλά στην εργασία και πρέπει να την κάνει μάστορας που "ξέρει".

 

Οι Benedeto και οι Bartolini προτιμώνται από πολλούς τζαζίστες (ενώ οι ίδιοι δεν προτιμούν τους EMG, για παράδειγμα).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου