Προς το περιεχόμενο

Software που να κάνει...................


cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα Noiz.... :lol:

 

Θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος φίλος στο εξής.

 

Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να απομονώνει σε ένα κομμάτι τα στοιχεία του , π.χ., μόνο τα φωνητικά, η μόνο το μπάσο, ή μονο το beat κ.λ.π. και να μπορεί να κάνει export το αποτέλεσμα σε νέο αρχείο. Θεμιτό το να συνεργάζεται και με το sonar.

 

Τι να πάρω?

 

 

Δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό τεχνικά γι αυτό και δεν μπόρεσα να βάλω τίτλο στο post (ας βοηθήσει κάποιος Αγρυπνος φρουρός - Modulator :wink: )

 

Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια. Αν θέλει και κάποιος μέσω pm για λιγότερη επιβάρυνση του φόρουμ μας ας με διαφωτίσει πώς μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω ακόμα και μέσω hardware αν δεν γίνεται με software.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν θέλει και κάποιος μέσω pm για λιγότερη επιβάρυνση του φόρουμ μας ας με διαφωτίσει πώς μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω ακόμα και μέσω hardware αν δεν γίνεται με software.

 

 

cos_dr μονοφαγά!! 8O

 

Όχι πμ! Μ ενδιαφέρει και μένα το θέμα...

www.okband.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω οτι αυτο που θες να κανεις γίνεται....Το Cool Edit Pro για παραδειγμα εχει ενα φιλτρο που υποτιθεται κόβει τη φωνή (karaoke). Αυτο που κανει ειναι να κόβει συχνοτητες....αλλα δεν κοβει μονο απο τη φωνη, κοβει απο παντου και προκαλειται ενα χάος στο στο κομματι..ασε που τα φωνητικα δεν φευγουν, μενουν σαν παρασιτα.

 

Αν δεν εχει ξεχωριστα τα καναλια το μονο που μπορεισ να κανεις ειναι να πειραξεις το EQ ωστε να ενδυναμωσεις λιγο το οργανο που σε ενδιαφέρει

Rockinger Teleplikter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι γίνεται, γίνεται φίλε βαγγέλη, το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά σε μίξεις που κάνει μιά φίλη μου στα Μέγαρα και δεν μου λέει για να μου σπάσει τα νεύρα με ποιο πρόγραμμα το κάνει.

 

Γι αυτό κι εγώ δεν της λέω για το noiz . Αυτή δεν ξέρει τι χάνει :lol:

 

Αλλά θεωρήτικά μου φαίνεται περίεργο πως μπορεί σε ένα track να απομονώσει στοιχεία με τέτοια πιστότητα ήχου, γιατι δεν ξέρω και χριστό για αυτό το θέμα. Πείτε μας το μυστικό ............. :cry:

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γινεται...Η φιλη σου απλα εχει τελειοτερο εξοπλισμο, ομως το να κοψεις η φωνη, δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα προ-ρυθμισμενο φιλτρο. Εαν η φωνη ειναι μεσα στο χαος απο ηλεκτρικες κιθαρες, και εξωφρενικες λουπες στα ντραμς, το αποτελεσμα δεν θα ειναι παρα ενα μπασο ( μην πω βομβο ) "πραγμα", στο οποιο θα ακους μεσα απο το ambient τις συχνοτητες που εκοψες!! Και αμα ειναι μαγκισσα η φιλη σου, πηγαινε της ενα epic metal CD και πες της να ξεχωρισει τα οργανα...Αμα το καταφερει, τοτε πες της να παει στην SONY να βγαλει τη πατεντα της σε εταιρια, γιατι αυτο ειναι αδυνατον μεχρι στιγμης,,,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένας συνηθισμένος τρόπος αφαίρεσης φωνητικών από stereo αρχεία (που χρησιμοποιούν αυτά τα "karaoke" εφφεδάκια) είναι η αντιστροφή φάσης του ενός καναλιού και η μείξη των δύο καναλιών σε ένα μονοφωνικό (κάτι που αφαιρεί ότι είναι panαρισμένο στο κέντρο, αφού θα είναι πανομοιότυπο και στα δύο κανάλια). Βέβαια, αυτό έχει ως παρενέργειες 1ον: το γεγονός ότι αν έχουν χρησιμοποιηθεί stereo effects στη φωνή (reverb, delay κτλ) το επεξεργασμένο σήμα μένει, και 2ον: το χάσιμο ταμπούρου - μπότας - μπάσου. Συνήθως, δε αυτά τα εφεδάκια συνοδεύονται από ένα bass booster για τη μερική ανάκτηση των δύο τελευταίων.

 

Οπότε, μάλλον δύσκολο να επιτύχεις τέλεια αποτελέσματα με αυτή τη μέθοδο... τώρα, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για τη μη ύπαρξη κάποιου καλύτερου "διαχωριστή"... γιατί έτσι όπως πάμε, κάποτε θα γίνει (αν ακούσετε τα "καθαριστικά" της Algorithmix θα δείτε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, όσον αφορά το διαχωρισμό πηγών σε ένα σήμα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνωμη που θα στο πω φιλε cos_dr αλλα η φιλη σου μαλλον σε δουλευειem.icon.bigsmile.png

Κι εκτος απο το οτι αυτο που περιγραφεις με την υπαρχουσα τεχνολογια δεν γινεται, θεωρεις τυχαιο το γεγονος οτι η φιλη σου "για να σου σπασει τα νευρα" δεν σου λεει με ποιο προγραμμα το εκανε?

Αν γινοταν αυτο που περιγραφεις ο καθενας θα μπορουσε να εχει το Multitrack του καθε κομματιου που υπαρχει στο εμποριο. Και πιστεψε με αν ειχε βγει τετοιο προγραμμα θα ειχε γινει τετοιος ντορος που θα το ξεραμε ολοι και οχι μονο η φιλη σουem.icon.wink.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως cos_dr κακώς δεν της λες για το noiz. Κοντά μας θα έβρισκε τη στοργή και κατανόηση που αποζητά.

Συμφωνώ με τον Αη-Πρότοκολ :lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου