Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για ενισχυτη μπασου...Λεπτομερειες inside..


fleaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα γινω πιο συγκεκριμενος: Παιζω με σχετικα βρωμικο ηχο τσιμπαω δηλαδη το gain,εχω πεταλι fuzz (T-rex bass juice) και booster (to rc xotic που χτυπισα τελικα προσφατα) παιζω σε hard rock-stoner μπαντα (υφος qeens of the stone age) κ κανουμε και αρκετα lives...Οποτε χρειαζομαι κατι καλο εως πολυ καλο και δυνατο!Αρχικα ενας SVT μου φαινεται καλη λυση αλλα πιο μοντελο?Τι εχετε να προτεινετε?Καταρχην combo η κεφαλι-καμπινα?Δεν εχω βγει ακομα στα μαγαζια ζηταω πρωτα η γνωμη σας αν νμπορειτε να με βαλετε σε καποιο δρομο..Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον εκ των προτερων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω παιξει με αρκετους Ampeg combo και σε στουντιο,η ενταση τους δεν ειναι αρκετη,πρεπει να τον τελικιασεις και να δωσεις αρκετα πριμα και μεσαια για να ακουγεται,πραγμα το οποιο χαλαει τον ηχο,εκτος και αν παιζεις με πριμομεσαιο ηχο πραγμα δυσκολο να συμβει αν παιζεις stoner.

 

Θα σου προτεινα την κεφαλη SVT 3 PRO την οποια εχω.Ειναι η Νο 1 σε πωλησεις κεφαλη της Ampeg.

Ειναι η πιο φτηνη SVT με λαμπατη προενισχυση,3 12ΑΧ7(προενισχυτικες)+1 12ΑΧ7+1 12ΑU7(driver tubes).

450W στα 4Ohm,275W στα 8Ohm βαρος γυρω στα 12 κιλα(15 κιλα αν βαλεις rack case 2U που θα βαλεις),οι λοιπες φουλ λαμπατες SVT ειναι απο 32 κιλα και πανω!!!

Την εχω περιπου 2 χρονια και παρολο που οι Ampeg πλεον δεν φτιαχνονται στην αμερικη εχει αποδειχτει τερας αξιοπιστιας.Ταιριαζει και στον ηχο που χρειαζεσαι για τη μουσικη που παιζετε,χοντρικα παντα.Οι υπολοιπες SVT ξεφευγουν,ορισμενες σε τιμη και ορισμενες σε Watts που θα τα εχεις χωρις ομως να ξερεις τι να τα κανεις

 

Αρα προτεινω κεφαλη αντι για combo,σκεψου και το βαρος ενος combo της Ampeg.

 

Ampeg θα βρεις στο Νακα μονο ο οποιος ειναι ο αντιπροσωπος.

Fender Jazz Bass+Spector=bass

Ampeg+Mesa/Boogie=amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Gallien krueger ειναι αρκετα πριμομεσαιοι για τα γουστα μου,νομιζω οτι ειναι μονο solid state,πιο οικονομικοι απο τους Ampeg,κοιτα τη σειρα Backline.Θα τους βρεις στον Τριμμη που ειναι αντιπροσωπος,νομιζω Χαρ.Τρικουπη 1.

 

Oι SWR ειναι πιο ροκαδικοι,πιο ακριβοι,υπαρχουν κεφαλες με λαμπατες προενισχυσεις οπως η σειρα SM και η σειρα Χ,πλεον ανηκουν στη Fender,κοιτα τη σειρα Working Pro.Αντιπροσωπος ο Στολλας στην Πατρα.Αμφιβαλλω αν θα βρεις  καποιο μαγαζι στην Αθηνα για να δοκιμασεις.

 

Παντως σου προτεινω ποια σειρα να ακουσεις χωρις να ξερω το μπατζετ σου.Καλο θα ηταν να το πεις.

Fender Jazz Bass+Spector=bass

Ampeg+Mesa/Boogie=amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα Gallien...  Κοίτα κάτι τέτοιο π.χ:

http://www.thomann.de/gr/gallien_krueger_gt700rb.htm

Βέβαια μπορείς να κοιτάξεις και για κάτι σαν και αυτό:

http://www.thomann.de/gr/kustom_groove_1300_hd.htm

ή http://www.thomann.de/gr/kustom_de300_hd_head.htm

...

Γενικά θα σου πρότεινα Solid State ή Hybrid και όχι λάμπα... Το ξέρω πως είναι παράλογο (συνήθως οι stonerάδες μιλάνε για λάμπα σε όλα) αλλά το μπάσο εμένα με λάμπα μου φένεται πολύ μουντό... Προτιμώ κάτι άλλο γενικά... Α επίσης ισχύει ότι οι Gallien είναι πιο μεσαίοι αλλά επειδή συνήθως στο stoner τα μεσαία του ενισχυτή τα κόβεις έχεις πολύ καλά αποτελέσματα...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μια καλή περίπτωση είναι οι EBS - πχ ο EBS NEOGORM 210 combo 350 w- αλλά είναι πάνω από το budget σου (1799 στον Θωμά). Βολικός, ευκολοκουβάλητος και με πολλά γκάζια είναι ο AER BOTTOM LINE AMP ONE ( Θωμάς 1179), ο οποίος είναι μικρός στο μάτι αλλά τα σπάει.

Θα σου πρότεινα Combo γιατί όσο ωραίο είναι το stack, τόσο ταλαιπωρία είναι στο κουβάλημα και αν έχεις να το μεταφέρεις σε gigs ή πρόβες θα έρθει η μέρα που θα πεις βαρέθηκα να κάνω τον... μαύρο σκλάβο στην φυτεία.

Σίγουρα οι Ampeg είναι πιο κοντά σε αυτό που παίζεις, αλλά αν δεν σου κάνει κόπο άκου τους EBS-είναι αρκετά κοντά στους Ampeg, μπάσα καμπάνα, λαμπερά πρίμα- και σίγουρα την χαρά του plug n play- και κυρίως της ευκολίας στη μεταφορά- που είναι οι AER, αν βρεις κάποιον να τους έχει στην Ελλάδα- τον μόνο που έχω ακούσει είναι ενός φίλου μου και μου έπεσε το σαγόνι από τα γκάζια που είχε αυτό το... κουτάκι. 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω παιξει με ebs κ δεν μου αρεσαν καθολου...Ειναι για αλλη φαση δεν ειναι αυτο που ψαχνω...Η αληθεια παντως ειναι οτι θελω τα πριμα μου να βγαινουν καθαρα αλλα κ τα μπασα μου μουντα!ΟΙ Ampeg πως τα πανε απο πριμα?Ειναι καθαρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου